reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

hej:)
Jedynka moj suwaczek jak dochodzi kazdego tyg do 4 dnia to wariuje i dodaje tydzien. w nd bede miala 31tc i on wtedy sie naprostuje,zobaczysz.staram sie jesc naprawde wartosciowo,ale nic nie widac.nogi mam i rece coraz chudsze.ciekawe ile maluchy waza teraz,zobaczymy:)
olis23 bardzo ładny lezaczek i "prawie bujaczek" hehe.ale pewnie jak go złozycie odpowiednio to bedzie sie bujał.ja bede miała od siostry jeden,taki naparwde podstawowy i jeden kupie w weekend.w chicco mi sie podoba i sa teraz mega obnizki w ich firmowym sklepie niedaleko mnie:)zeby dostac becikowe nalezy złozyc wniosek o becikowe:
Gdzie złożyć wniosek o becikowe ? "Wniosek o becikowe należy złożyć w urzędzie miasta lub mops w terminie do 12 miesięcy od dnia narodzin dziecka.
Jakie dokumenty są potrzebne ?- dokument tożsamości osoby ubiegającej się o świadczenie,- odpis aktu urodzenia,- oświadczenie , że na dziecko nie zostało pobrane już świadczenie"
Podstawa prawna :
- Ustawa z dnia 28 listopada 2003 r. o świadczeniach rodzinnych

reklama
ja tez nudze sie bo leze hehe i tez nie mam juz weny co na allegro kupowc bo wszystko mam :) moze jeszcze cos wyszperam. Ja mam wanienke w komodzie taka mala na perwsze miesiace i tam jest tak wyprofilowane ale ponoc takie lezaczki to juz jak dziecko troszke starsze jest sama nie wiem. Wydaje mi sie ze moze takie gabkowe spoko ale znouu sie zbieraja jakies grzyby i brudy wiec chyba niepraktyczne. A jak chodzi o to zaswiadczenie to nie mam pojecia trzeba chyba spytac te mamy co juz urodzily.

W 10 tyg brzuch mialam wiekszy ale nie wiedzialam czemu mi tak rosnie szybko. dowiedzialam sie 5 tyg pozniej hehe ze mam dwoch lokatorow.

Byłam dziś z mężem na zakupach :) tak jakoś ostatnio wpadłam w panikę, że będę musiała leżeć w domu a tyle rzeczy brakuje... no i dziś nadgoniłam. Kupione kocyki, kołderki, pieluchy, resztę typu ręczniczki, wanienka, rożki, śpiworki, itp mam :) więc zostały tylko kosmetyki i z grubsza by było.
Nie mam tylko materacyków, to musi na przyszly miesiąc już zostać do kupienia bo za dużo by było wydatków ale już wiem jakie i skąd chce.
Gorzej bo dla siebie nic nie mam ale to już pryszcz, zamówię na allegro.

Dziś w ogóle to pierwszy raz dostałam zadyszki a wysiadałam tylko z auta i szłam do domu. Potem byłam tam zmęczona mimo że zakupy załatwiliśmy w ciągu pól godziny ...

Ze szpitalem na szczęście nie mam problemu bo u nas tylko jeden jest więc trafię do niego (oby tylko remontów nie było).

Brzuch to nie pamiętam kiedy zaczęło byc widac pamiętam tylko że na początku mnie denerwowało bo wyglądal jakbym za duzo zjadła a nie w ciąży była.
Dostałam trochę ciuszów ciążowych ale wszystko leży bo jest na mnie za duże, a że przed ciążą preferowałam styl bluzek odcietych pod biustem to teraz wszystko sie przydało i jedynie kupiłam sobie dwiepary spodni z cienkiego jeansu którkie i długie a na upały cienkie materiałowe rybaczki.

cześc dziewczyny
Jestem w 7 tyg ciązy i sie właśnie dowiedzialam ze to ciaza blizniacza. :-)
Niestety jest duza dysproporcia wielkości między moimi maleństwami, gin dała skierowanie na badania prenatalne ( mam 30 lat, żadnych chorób w rodzinie), które będą dopiero za 4 tyg. Będą to najtrudniejsze tyg w życiu a potem jeszcze tygodnie czekania na wynik. Obu maleństwom bije serduszko :-) ale boje sie ze będzie coś nie tak :-(

Witaj Nati_k i nie nastawiaj się negatywnie, na pewno wszystko będzie dobrze.
Tu dziewczyny pisały, że zdarzały sie dysproporcje między dzidziusiami i wszystko było dobrze.
Trzymam kciuki za pozytywne wyniki.

Nati witaj, ja też czekałam 3 tyg na potwierdzenie czy oby napewno 2 dzieciatka zyją, bedzie dobrze trzymam kciuki.

Jedynka juz czytałam masakra jakas ale ja bym chyba w takiej samej panice była.

Na dzien dzisiejszy mam 1 wyjsciowa bluzke:angry: ktora i tak z przodu krótsza sporo od tyłu, w spodnie wchodze w 3 pary ale zadnych nie zapne do konca pod brzuchem, dobrze ze finisz tak blisko, bo bym musiala w worki sie jakies ubierac:rofl2:

Witaj Nati. nie martw sie pewnie bedzie wszystko dobrze, czasami tak jest ze jedno jest mniejsze od drugiego a potemsie wyrownuje. Trzymam kciuki!!!

ja chodze w jednych spodniach przez cala ciaze wlasciwie w domu mam jedne najwygodniejsze alladynki a i bluzki ze brzuch widac bo za krotkie :) na wyjscie teraz mam dwie bluzki no i jeda z dlugim bo sie rozciagaja i troche przezroczyste sa przez to na brzuchu hehe. kurtki nie mam zeby sie zapiela oczywiscie wiec tylko cos do narzucenia. nie wyobrazam sobie jakbym miala zima chodzic z takim brzucholem co bym miala ubrac namiot chyba jakis

reklama
Do góry