reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Ufff a ja myślałam że tylko mi się nie chce majtek ubierać :-D Jeeeezus jak to boli. To znaczy nie dosłownie :-) Co jeszcze z przyjemności hmmm wycieranie stóp po kąpieli, pampersa bym chętnie założyła żeby tak nie biegać do lazienki oooo i założyć samodzielnie skarpetki- bezcenne :-D Takie tam ciążowe udogodnienia.
A mam takie pytanko o stanik jak już jest o bieliźnie. Ja nie mogę nosić bo strasznie mnie uwiera pod biustem. Siary jeszcze nie mam, piersi nie urosły i nie chcę na razie zmieniać staników a boje się że jak tak sobie biegam po domu bez to będę miała je do pępka :-)

reklama
heh z urokow ciazy to wlasnie jeszcze te skarpetki dobrze ze lato jest i w domu siedze to skarpetki pozegnalam hehe no i pielegnacja stop i golenie nog o reszcie golenia nie wspomne hehe jak czlowiek guma trzeba sie niezle powyginac i pokombinowac. A stanik to ja musialam kupic z rozmiaru B na E heh no i w sumie tez mi niewygodnie bo cisnie jakos pod spodem ale jak pewnego dnia nie zalozylam to te cycuchy sie tak rozciagnely ze wlasnie wtedy powitalam rozstepy i teraz musze sie z nimi przyjaznic :/ wogole maly mi tak wypchal pepek ze wcxzoraj spojrzalam w lusterko a tammmmmmm szkoda slow rozstep na rozstepie.

wczoraj czytalam o kobiecie co wazyla 274kg i z domu ja wyciagali jakims wozkiem widlowym !!!! powiedzialam mojemu to spytal czy dobije do takiej wagi boze. ale tak sobie mysle ze wlasnie takim wozkiem mogliby mnie z lozka sciagac heh

hej dziewczyny:)
jak sobie juz tak siade i poczytam wasze posty,ktorych od wczoraj nie czytałam to az buzia mi sie smieje.to tak jakbym czytała o sobie:)
własnie wrociłam od lekarki,od tej co chodze do przychodni gdzie mam pakiet z pracy(badania za darmo itd)prowadzi mnie lakarz inny ktory robi mi usg itd.ale u niej zawsze tez sie badam i gadam z nia.mowila po badaniu ze szyjka zamknieta,ale troszke bardziej miekka i krotsza.ehh nie moge sie doczekac usg u mojego lekarza i zobaczyc o ile krotsza.matko jak mi sie masakrycznie skrocila to jeszcze mnie do szpitala wysle ojj nie chce.moze nakaze lezenie totalne,zobaczymy.najlepsze jest to ze przez miesiac przytyłam 1kg.szalenstwo po prostu.przeciez dzieci rosna,waga sie zwieksza na kazdym usg a ja nie tyje prawie w ogole.to moze ja gdzies chudne,na to konto oni przytyja i sie wyrownuje..troche mnie to martwi.przeciez sie odzywiam wydaje mi sie ok.z tym moczem powiedziała ze ok,ze jak nie ma leukocytow to nie ma infekcji,przepisała mi tylko tabletki z zurawiny amerykanskiej i dodatkowo magnevitB6,pomimo ze biore aspargin.
tuttut ja sama stwierdziłam ze nie ide do szkoły rodzenia,zapytałam lekarza i powiedział ze jak chce,ale ze jak do cc to i tak duzo sie nie dowiem.jedynie cos o karmieniu i pielegnacji,przewijaniu.wydaje mi sie ze w szpitalu pokaza troche po urodzeniu i troche czytałam na ten temat.ale jak masz silna potzrebe to ja bym szła.ja jakos od poczatku nie czułam ze chce isc po prostu i juz.z tym 28 tyg ciazy to poywierdzam,nastapił przełom,sapanie,ucisk duzy na pecherz,brzuch twardniejacy i szyjka sie skrociła..
monia5233 super sie spało z ta poduszka.mam nadz ze maz ci dzisiaj przyniesie.wstałam tylko raz na siusianie w nocy,wow!
jedynka trzymaj sie.rozumiem cie z tym szpitalem,ja tez sie bede bronic.oczywiscie jak juz bys sie jakos czuła naprawde kryzysowo to jedz zrobia ci usg,ktg i wcale nie musza ci zatrzymac w szpitalu.lekarz mi tak mowil.choc nie wiem w sumie jak moze byc tam w szpitalu u ciebie.lez sobie i nie dawaj sie!
pozdrowienia:)

wśród moich znajomych od jakiegoś czasu panuje trend porodów w prywatnych klinikach (1700-2000zł.) Jakie macie zdanie na ten temat, bo ja wolę te pieniądze przeznaczyć na coś innego dla maluszków. A i tak nawet po cesarce to tego leżenia nie jest aż tyle - jeden dzień cc, a na kolejny już się myśli, że jutro wychodzę. Poza tym w razie czego w przywatnych klinikach nie mają takiego sprzętu do ratowania i w razie czego wiozą do szpitala, a to strata cennych minut w takiej sytuacji...

E tam w takiej klinice ktos za mnie urodzi? chyba nie, bol ten sam co w normalnym szpitalu, z reszta nawet jakbym chciala to nie wiem gdzie taka najblizsza klinika jest :/

A oto i nasz jeden z 2 leżaczek bujaczek który się w ogóle nie buja ale to szczegół:
IMGP4758.jpg

heh, w Warszawie to cena porodu rodzinnego w państwowym szpitalu. położna + sala + znieczulenie - w innym przypadku mogą cię nie przyjąć do szpitala. zastanawiam się jak to jest z cesarką, jeśli jest wskazanie, czy wówczas jest sie kierowanym do określonego szpitala, czy też tam, gdzie przyjmą i czy też warto wykupic położną, na wszeli wypadek.

Olis tos mnie rozbawila tym leaczkiem a co mu jest??? bo tak to jest sliczny moje takie ponuraki granatowe co nie maja wibry ani zabawek ale bujaja sie troszke i mozna je blokowac wiec spelniaja moje wymagania. Co do porodow w prywatnych klinikach to mysle ze jak kogos stac i jak chce to moze nawet w honolulu rodzic bol jak bol wszedzie taki sam. Od kilku dni wogole nie mozna chciec znieczulenia w szpitalach panstwowych bo nawet zaplacic nie mozna bo niezgodne z prawem tylko jak lekarz zadecyduje. Super po prostu!! obym miala ta cesarke bo chyba sie zalamie.
Tuttut trzeba lekarza zapytac bo jak planowana cc to on ustala termin chyba.
Justella nie martw sie musi byc ok. Patrz juz prawie 32 tydzien bedzie dobrze. Po prostu duzo lez i odpoczywaj w swojej poduszce :). Masz racje w razie jak mi sie bedzie cos dzialo to jade do szpitala bo nie ma co ryzykowac. Jak na razie brzuch mi nie twardnieje bo leze i nie mysle za duzo o przykrych rzeczach.

Jakoś tak się słabo buja bardziej się trzęsie niby nie zepsuty albo my źle złożyliśmy haha

i ponawiam pytanie czy do becikowego potrzebne jest zaswiadczenie od lekarza?
Ale mi sie dzisiaj nudzi, juz nie wiem w co rece wlozyc normalnie, cos bym zamowila z allegro ale juz wszystko mam chyba, to znaczy licytuje drugi lezaczek juz nie pisze ze bujaczek ;),
a wlaśnie jak macie zamiar kapać dzieci? w wanience oczywiscie wiem, ale czy macie takie gąbki czy takie jakby mini lezaki co to sie do wanienki wkłada?

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie Drogie Podwójne Mamy :-)

my wczoraj zaczeliśmy 10 tc :tak:
Dostałam wczoraj od koleżanki całą siatkę ubrań ciążowych, w tym dwie pary spodni.
Dziś pierwszy raz przyszłam do pracy w ciążowych spodniach i jest mi cudownie wygodnie!. Nic się nie wbija, nic nie uwiera.

Czy Wy też miałyście już taki duży brzuch już w 10 tygodniu?

Ostatnia edycja:
Do góry