reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Hej. Mam pytanko. W którym tygodniu dowiedzialyście się, ze to będą bliźniaki ? Ostatnio w 8 tyg moja lekarka powiedziała mi, ze chyba widzi dwa po czym stwierdziła, ze to chyba pępowina jest „tak zgięta „.

Hej. Mam pytanko. W którym tygodniu dowiedzialyście się, ze to będą bliźniaki ? Ostatnio w 8 tyg moja lekarka powiedziała mi, ze chyba widzi dwa po czym stwierdziła, ze to chyba pępowina jest „tak zgięta „.
U mnie w 5tc było widać 1 ładny pęcherzyki i drugi mały gin mówiła, że pewnie się wchłonie. W 6tc były dwa równe.. A w 7t4d były dwa równe zarodki i serduszka [emoji7] dziś 23t3d
W tym 7t4d określila też rodzaj ciąży i potwierdziła, że bliźniaki. Zanim nie pojawia się dwa serca mówiła, że nie mówi o blizniakach , bo często drugi pęcherzyki się wchłania.

U mnie w 5tc było widać 1 ładny pęcherzyki i drugi mały gin mówiła, że pewnie się wchłonie. W 6tc były dwa równe.. A w 7t4d były dwa równe zarodki i serduszka [emoji7] dziś 23t3d
W tym 7t4d określila też rodzaj ciąży i potwierdziła, że bliźniaki. Zanim nie pojawia się dwa serca mówiła, że nie mówi o blizniakach , bo często drugi pęcherzyki się wchłania.
U mnie było widać serduszko, ja tam widziałam jednego stworka , a w sumie plamke No ale to moja pierwsza ciąża wiec tez nie wiem jak to powinno wyglądać. Do tego jestem bardzo szczupła osoba, jak będą dwa to nie mam pojęcia gdzie je zmieszczę oczywiście żarcik, jak będą dwa to będę się również cieszyć ❤️ Za tydzień mam prenatalne to będę wiedziała na 100 % ile ich tam siedzi :)

U mnie było widać serduszko, ja tam widziałam jednego stworka , a w sumie plamke No ale to moja pierwsza ciąża wiec tez nie wiem jak to powinno wyglądać. Do tego jestem bardzo szczupła osoba, jak będą dwa to nie mam pojęcia gdzie je zmieszczę oczywiście żarcik, jak będą dwa to będę się również cieszyć [emoji3590] Za tydzień mam prenatalne to będę wiedziała na 100 % ile ich tam siedzi :)
Już prenatalne?? Pytam , bo mówisz, że ostatnie usg miałaś w 8tc czyli już trochę czasu minęło? Który teraz tc?
Wtedy na usg było widać 1 serduszko tak?

Już jestem w prawie 11 tyg, ostatnio byłam u lekarza w 8 ;) No tak zrozumiałam. Pokazywała mi moja gin ze tu serduszko które bije po czym ze widzi drugie i stwierdziła, ze to chyba pępowina się tak ułożyła, ale do końca nie była pewna .

U mnie było widać serduszko, ja tam widziałam jednego stworka , a w sumie plamke No ale to moja pierwsza ciąża wiec tez nie wiem jak to powinno wyglądać. Do tego jestem bardzo szczupła osoba, jak będą dwa to nie mam pojęcia gdzie je zmieszczę oczywiście żarcik, jak będą dwa to będę się również cieszyć ❤️ Za tydzień mam prenatalne to będę wiedziała na 100 % ile ich tam siedzi :)
Gratulacje i powodzenia na usg :) u mnie w 7tc gin nie widzial dwoch, ale w 12 juz tak.

reklama
Już jestem w prawie 11 tyg, ostatnio byłam u lekarza w 8 ;) No tak zrozumiałam. Pokazywała mi moja gin ze tu serduszko które bije po czym ze widzi drugie i stwierdziła, ze to chyba pępowina się tak ułożyła, ale do końca nie była pewna .
U mnie również w 8 nic nie było widać. A w 11 już tak. Ale mój gin mówił że podejrzewal to, raczej widział coś, tylko nie był pewny czy serduszko czy pepowina.
Powodzenia. I daj znać po wizycie.

Do góry