reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Dziś 23t2d.
Więc dla mnie najgorszy czas, bo 23tc urodziłam pierwszego syna. Psychicznie kiepsko, ale staram się być dobrej myśli. Stawiam sobie male cele. Na początek czekam na 26tc, potem 28, 30 i 34... już jak będę w 28tc to trochę odetchne.
Mam t3n szew. Ponoć trzyma. Szyjka 2cm. Skurcze się uspokoiły. Posiew z szyjki czysty więc infekcji nie ma.
Kolejna wizyta 18go. Chyba że nie dam rady to 11go pójdę...
Teraz byłam 1go
Dzieciaki ważył 623 i 590g to był 22t5d.
19go mamy echo serduszek to się dowiemy czy ubytek , który był na prenatalnych u Stasia zniknął. Większość dnia leżę.
Od soboty ruchy odczuwam mega nisko.. jakby w pochwie mi dzieci kopaly... to też mnie przeraża.. Ale nic mni3 nie boli nie plamie... Więc nie chce panikowac . Na usg widziałam, że Amelka trzyma sobie rączkę koło.mojej szyjki /szwu...
No więc może to tak odczuwam. Oby. Bo nie mam siły na panikę.. na wizyty na IP i na źle wieści...
Wypoczywam... I czekam na kolejne dni.

reklama
Dziś 23t2d.
Więc dla mnie najgorszy czas, bo 23tc urodziłam pierwszego syna. Psychicznie kiepsko, ale staram się być dobrej myśli. Stawiam sobie male cele. Na początek czekam na 26tc, potem 28, 30 i 34... już jak będę w 28tc to trochę odetchne.
Mam t3n szew. Ponoć trzyma. Szyjka 2cm. Skurcze się uspokoiły. Posiew z szyjki czysty więc infekcji nie ma.
Kolejna wizyta 18go. Chyba że nie dam rady to 11go pójdę...
Teraz byłam 1go
Dzieciaki ważył 623 i 590g to był 22t5d.
19go mamy echo serduszek to się dowiemy czy ubytek , który był na prenatalnych u Stasia zniknął. Większość dnia leżę.
Od soboty ruchy odczuwam mega nisko.. jakby w pochwie mi dzieci kopaly... to też mnie przeraża.. Ale nic mni3 nie boli nie plamie... Więc nie chce panikowac . Na usg widziałam, że Amelka trzyma sobie rączkę koło.mojej szyjki /szwu...
No więc może to tak odczuwam. Oby. Bo nie mam siły na panikę.. na wizyty na IP i na źle wieści...
Wypoczywam... I czekam na kolejne dni.
A jak ułożone dzieciaczki? U mnie Paulinka była na dole i też odczuwalna nisko jej ruchy.
Czy tobie na 100% powiedzieli że jest ubytek, czy tylko podejrzenie?

A jak ułożone dzieciaczki? U mnie Paulinka była na dole i też odczuwalna nisko jej ruchy.
Czy tobie na 100% powiedzieli że jest ubytek, czy tylko podejrzenie?
Lekarka mówiła, że jest , ale podkreśliła, że najczęściej on się zrasta i że w 25tc najlepiej będzie widać bo serducho większe to wtedy mamy zrobić echo, ale się nie martwić, często ma takie przypadki. Powiedziała też, że skoro coś widzi to to odnotowuje i wtedy należy mi się na NFZ (my i tak mówiliśmy jej że chcemy zrobić echo serca dzieci.. Tak dla siebie świętego spokojuu zanim cokolwiek tam znalazła.)
Wiesz co od.poczatku Staś jest u góry Amelka na dole. Ale od soboty to te ruchy czuje tak jakby w pochwie... take drgania.. A na usg dopochwowym widziałam że sobie rękę trzyma przy szyjce /szwie ale gin ni3 mówiła że to źle.

Ja tak miałam. Chłopiec leżał tam na dole i kopał nóżkami. Też miałam wrażenie, że jego noga wyleci na zewnatrz ;) wtedy pokolyslam trochę brzuchem na boki (bez dotykania), poprosilam synka żeby przestał ;) i się zazwyczaj uspokajał. Ale uczucie przyznaję - straszne.

Ja tak miałam. Chłopiec leżał tam na dole i kopał nóżkami. Też miałam wrażenie, że jego noga wyleci na zewnatrz ;) wtedy pokolyslam trochę brzuchem na boki (bez dotykania), poprosilam synka żeby przestał ;) i się zazwyczaj uspokajał. Ale uczucie przyznaję - straszne.
Czyli to że czuje córkę w pochwie to nie znaczy od razu że wypada? ! [emoji14]

reklama
Do góry