reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

U mnie dziś 35+2, byłam u lekarza. KTG wyszło OK. Niestety wydolność jednego łożyska jest na pograniczu, w normie, ale na granicy. Lekarz woli dmuchać na zimne i chce mnie u siebie na oddziale położyć, od czwartku do wtorku. Jak będzie ok to we wtorek wyjdę.

Drugie łożysko ok, mimo że synek ma pępowinę dwuprzeplywowa.

reklama
U mnie dziś 35+2, byłam u lekarza. KTG wyszło OK. Niestety wydolność jednego łożyska jest na pograniczu, w normie, ale na granicy. Lekarz woli dmuchać na zimne i chce mnie u siebie na oddziale położyć, od czwartku do wtorku. Jak będzie ok to we wtorek wyjdę.

Drugie łożysko ok, mimo że synek ma pępowinę dwuprzeplywowa.
Dobrze, że masz takiego czujnego lekarza.
A jak waga dzieciaczków? Planowane cc czy sn?

Witajcie[emoji11] wczoraj pojechałam do gina żeby sprawdzić serduszko i żeby mnie poratował jakimiś lekami na mega mdłosci hehe [emoji23] Strasznie się bałam czy będzie serduszko bo na poprzedniej wizycie był tylko pęcherzyk. Jakie było moje zdziwienie kiedy się okazało że serduszko jest i wszystko wporzadku ale obok jest drugi zarodek [emoji23][emoji23] niestety lekarz nie był w stanie go podejrzeć,tak się chował[emoji16] Za 2 tyg mam znów wizytę, okaże się wtedy czy ten drugi zostanie i się dobrze rozwinie. Na obecną chwilę mam bliźniaki i wpadam w panike.... tak sie boje jak cholera. Nie wiem czy dam sobie rade. Na usg ten drugi zarodek jest mniejszy i nie wiadomo czy będzie tam serduszko. Czy któraś mama tak miała a na następnej wizycie okazało się że są 2 serduszka??

Witajcie[emoji11] wczoraj pojechałam do gina żeby sprawdzić serduszko i żeby mnie poratował jakimiś lekami na mega mdłosci hehe [emoji23] Strasznie się bałam czy będzie serduszko bo na poprzedniej wizycie był tylko pęcherzyk. Jakie było moje zdziwienie kiedy się okazało że serduszko jest i wszystko wporzadku ale obok jest drugi zarodek [emoji23][emoji23] niestety lekarz nie był w stanie go podejrzeć,tak się chował[emoji16] Za 2 tyg mam znów wizytę, okaże się wtedy czy ten drugi zostanie i się dobrze rozwinie. Na obecną chwilę mam bliźniaki i wpadam w panike.... tak sie boje jak cholera. Nie wiem czy dam sobie rade. Na usg ten drugi zarodek jest mniejszy i nie wiadomo czy będzie tam serduszko. Czy któraś mama tak miała a na następnej wizycie okazało się że są 2 serduszka??
Ja bylam na usg w 9 tyg i bylo jedno dziecko a gdy poszlam do szpitala i robili mi usg w 12 tyg okazalo sie ze są dwa, mam 20 lat i pomimo tego wieku bardzo sie ciesze z dwójki takze nie ma co panikowac podwójne szczęście[emoji16]

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Forum BabyBoom mobile app

Ja bylam na usg w 9 tyg i bylo jedno dziecko a gdy poszlam do szpitala i robili mi usg w 12 tyg okazalo sie ze są dwa, mam 20 lat i pomimo tego wieku bardzo sie ciesze z dwójki takze nie ma co panikowac podwójne szczęście[emoji16]

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Forum BabyBoom mobile app
Dziękuję za wsparcie. Troche mnie zaskoczyła ta wiadomość o blizniakach [emoji23][emoji23]

reklama
Do góry