reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża bliźniacza

U mnie dziś 35+2, byłam u lekarza. KTG wyszło OK. Niestety wydolność jednego łożyska jest na pograniczu, w normie, ale na granicy. Lekarz woli dmuchać na zimne i chce mnie u siebie na oddziale położyć, od czwartku do wtorku. Jak będzie ok to we wtorek wyjdę.

Drugie łożysko ok, mimo że synek ma pępowinę dwuprzeplywowa.

reklama
U mnie dziś 35+2, byłam u lekarza. KTG wyszło OK. Niestety wydolność jednego łożyska jest na pograniczu, w normie, ale na granicy. Lekarz woli dmuchać na zimne i chce mnie u siebie na oddziale położyć, od czwartku do wtorku. Jak będzie ok to we wtorek wyjdę.

Drugie łożysko ok, mimo że synek ma pępowinę dwuprzeplywowa.
Dobrze, że masz takiego czujnego lekarza.
A jak waga dzieciaczków? Planowane cc czy sn?

Witajcie[emoji11] wczoraj pojechałam do gina żeby sprawdzić serduszko i żeby mnie poratował jakimiś lekami na mega mdłosci hehe [emoji23] Strasznie się bałam czy będzie serduszko bo na poprzedniej wizycie był tylko pęcherzyk. Jakie było moje zdziwienie kiedy się okazało że serduszko jest i wszystko wporzadku ale obok jest drugi zarodek [emoji23][emoji23] niestety lekarz nie był w stanie go podejrzeć,tak się chował[emoji16] Za 2 tyg mam znów wizytę, okaże się wtedy czy ten drugi zostanie i się dobrze rozwinie. Na obecną chwilę mam bliźniaki i wpadam w panike.... tak sie boje jak cholera. Nie wiem czy dam sobie rade. Na usg ten drugi zarodek jest mniejszy i nie wiadomo czy będzie tam serduszko. Czy któraś mama tak miała a na następnej wizycie okazało się że są 2 serduszka??

Witajcie[emoji11] wczoraj pojechałam do gina żeby sprawdzić serduszko i żeby mnie poratował jakimiś lekami na mega mdłosci hehe [emoji23] Strasznie się bałam czy będzie serduszko bo na poprzedniej wizycie był tylko pęcherzyk. Jakie było moje zdziwienie kiedy się okazało że serduszko jest i wszystko wporzadku ale obok jest drugi zarodek [emoji23][emoji23] niestety lekarz nie był w stanie go podejrzeć,tak się chował[emoji16] Za 2 tyg mam znów wizytę, okaże się wtedy czy ten drugi zostanie i się dobrze rozwinie. Na obecną chwilę mam bliźniaki i wpadam w panike.... tak sie boje jak cholera. Nie wiem czy dam sobie rade. Na usg ten drugi zarodek jest mniejszy i nie wiadomo czy będzie tam serduszko. Czy któraś mama tak miała a na następnej wizycie okazało się że są 2 serduszka??
Ja bylam na usg w 9 tyg i bylo jedno dziecko a gdy poszlam do szpitala i robili mi usg w 12 tyg okazalo sie ze są dwa, mam 20 lat i pomimo tego wieku bardzo sie ciesze z dwójki takze nie ma co panikowac podwójne szczęście[emoji16]

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Forum BabyBoom mobile app

Ja bylam na usg w 9 tyg i bylo jedno dziecko a gdy poszlam do szpitala i robili mi usg w 12 tyg okazalo sie ze są dwa, mam 20 lat i pomimo tego wieku bardzo sie ciesze z dwójki takze nie ma co panikowac podwójne szczęście[emoji16]

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Forum BabyBoom mobile app
Dziękuję za wsparcie. Troche mnie zaskoczyła ta wiadomość o blizniakach [emoji23][emoji23]

reklama
Do góry