reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

A kiedy masz wizytę? Ja idę w następny czwartek. I też mam nadzieję że dowiem się. Chociaż ostatnio miałam sen że z lewej strony chłopczyk. Zobaczymy czy się sprawdzi.
Super,że wszystko dobrze .
Dziewczyny, jaki magnez bierzecie? Czy może być ten rozpuszczalny?
Ja biore magnezin, bralam asmag ale meczyl mnie i zmienilam. Gin kazal mi brac magnez który nie ma b6, ale wiem ze niektorym dziewczynom kaza kupowac wlasnie z nim. Sa dni ze biore 4x2, bo tak sie brzuch spina, wiec to chyba kwestia tego zeby b6 nie przedawkowac.

reklama
Witam sie i ja!

Po dzisiejszej wizycie wyglada to następująco :)
31t2d i dziewczynka 1400g a chłopiec 1540g. Różnica się zmniejszyła, kobitka zaczęła gonić brata ;)
Moja szyjka twarda, zamknięta i jak to gin określił dluga jak u żyrafy, że bez ciąży bywają krótsze. Ma 4,7 cm
Badania w normie.
Ułożone tak jak ostatnio. Dziewczynka glowkowo, chłopiec posladkowo.
W poniedziałek mam wizytę w sprawie cc. Zobaczymy jak się na to zapatruja w moim przypadku :)

No to super, że wszystko coraz lepiej.

A kiedy masz wizytę? Ja idę w następny czwartek. I też mam nadzieję że dowiem się. Chociaż ostatnio miałam sen że z lewej strony chłopczyk. Zobaczymy czy się sprawdzi.
Super,że wszystko dobrze .
Dziewczyny, jaki magnez bierzecie? Czy może być ten rozpuszczalny?

Mam w piątek :-) :) Chyba, że ktoś spadnie z planu.

ja zadnego magnezu nie bralam :)

u mnie dzis 36+6 na wizycie wyszlo ze jedna coreczka przestala rosnac wiec skierowanie w poniedzialek 8 rano z torba mam byc na czczo na oddziale ;) dziewczynki waza po 2,5 kg bo dla odmiany mniejsza dogonila wieksza :D
No widzisz czyli jednak dziewczyny pomogly Ci w realizacji planu POROD W SIERPNIU :) 2,5kg to i tak juz ladnie, pakujcie sie w weekend, maz niech chlopakow ogarnia i za tydzien będziecie w domu :)

no myslalam ze beda mialy 2,7 kg no ale przez dwa tygodnie Basia przybrala tylko 100 gram a Asia z kolei dogonila siostre i przybrala 300 g ;)
dobrze ze dotrwalysmy do bezpiecznego czasu i do w miare dobrej wagi , mozna byc dobrej mysli ;)
torba spakowana ale w kolko chodze i sprawdzam cos jeszcze bo mam wrazenie ze czegos nie mam :p
jutro rusze z produkcja jedzenia dla chlopcow i z ostatnimi porzadkami choc mam w miare ogarniete to cos sie znajdzie ;)

no myslalam ze beda mialy 2,7 kg no ale przez dwa tygodnie Basia przybrala tylko 100 gram a Asia z kolei dogonila siostre i przybrala 300 g ;)
dobrze ze dotrwalysmy do bezpiecznego czasu i do w miare dobrej wagi , mozna byc dobrej mysli ;)
torba spakowana ale w kolko chodze i sprawdzam cos jeszcze bo mam wrazenie ze czegos nie mam :p
jutro rusze z produkcja jedzenia dla chlopcow i z ostatnimi porzadkami choc mam w miare ogarniete to cos sie znajdzie ;)
Moj gin mowi ze blizniaki jak maja 2200 to juz sa traktowane jako donoszone :) bedzie dobrze, dziewczyny juz silne sa i szybko wyjdziecie :) na ile dni szpitala sie nastawiasz?

reklama
jak sie uda i ciachna mnie w poniedzialek od razu to max do czwartku :D
Powodzenia... Będę trzymać kciuki w poniedziałek. I tak się nie nastawiaj na ten czwartek... bo czasem żółtaczka może pokrzyzowac plany. Jak sobie człowiek coś zaplanuje i jest inaczej to bywa ciężko... na spokojnie ile będzie trzeba i oby jak naj mniej... [emoji110] [emoji110]

Do góry