Nifty w przypadku ciąż bliźniaczych bada tylko 3 trisomie i to nadal tylko test przesiewowy, więc ryzyko wyniku fałszywego nadal jakieś jest. A amnio jednak wykrywa więcej nieprawidłowości. Cały czas biję się z myślami ... jeszcze nie zdecydowałam na 100%, bardzo boję się tych powikłań, wiem że ryzyko jest nieco wyższe niż w przypadku ciąży pojedynczej.Po co chcesz zrobic amnio skoro zrobilas Nifty i wynik wyszedl dobry?. Przy ciazy blizniaczej ryzyko powiklan zwiazane z amnio wzrasta....
Dziewczyny jak przejrzycie moje wcześniejsze posty, to u nas długo nie było widać kości nosowej u Zosi. Ostatecznie miałam przez tydzien robione z 5 razy usg bo wciąż nie było jej widać. Na którymś z kolei na sekundę się pokazala taka maleńka i uznaliśmy że mimo zleconych dodatkowych badań i braku ich prawidłowości nie rozwieje to naszych obaw a moze jeszcze spowodować że będzie ich więcej. Przyzierność była w miarę a więc mogliśmy tylko wierzyć że to co lekarz zobaczył przez chwilę okaże się maleńkim noskiem i wszystko dobrze się skończy.
Necia, a jak u Ciebie było na połówkowych z tymi kostkami? Widzę, że prowadziłaś ciążę na Karowej u tej samej dr co ja. Jak oceniasz opiekę?