reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Hej Dziewczyny :)

Dawno mnie nie bylo,sprawy rodzinne praktycznie wypelnily caly czas i duzo z tym wyjazdów. Po drodze tez i klopoty zdrowotne bo wyszla mi cukrzyca takze skutecznie oderwana bylam od neta.
Postaram sie byc z Wami czesciej :)

Z doswiadczenia 3 zmiany do szpitala to jednak malo.
Co do witamin to biore prenatal duo i ma ciekawy sklad , sa metylowany kwas foliowy i wit.b6 oraz cholina, mysle,ze wart uwagi.

reklama
Hej Dziewczyny :)

Dawno mnie nie bylo,sprawy rodzinne praktycznie wypelnily caly czas i duzo z tym wyjazdów. Po drodze tez i klopoty zdrowotne bo wyszla mi cukrzyca takze skutecznie oderwana bylam od neta.
Postaram sie byc z Wami czesciej :)

Z doswiadczenia 3 zmiany do szpitala to jednak malo.
Co do witamin to biore prenatal duo i ma ciekawy sklad , sa metylowany kwas foliowy i wit.b6 oraz cholina, mysle,ze wart uwagi.
Witaj spowrotem Justi :-) tak się zastanawiałam ostatnio, czemu nie piszesz, czy coś się stało. Który to już tydzień u Ciebie? Mam nadzieję, że juz wszystko w porządku i będziesz nam się meldować :-D
Mamuśki mam pytanie :-)
Spakowałam się już do szpitala ale zastanawiam się czy 3 komplety ubranek na jedna z córeczek to odpowiednia ilość :-/
Ile Wy zabieracie ubranek ze sobą ?
Dobre pytanie... próbuję się zabrać za pakowanie ale jeszcze brakuje mi chęci i czasu :-)

Hej Aniutek :),

Raczej juz poukladalam wszystko wiec i czas jest oraz wolniejsza glowa. U nas 25 tc takze czas leci. A jak u Ciebie?

Hej Aniutek :),

Raczej juz poukladalam wszystko wiec i czas jest oraz wolniejsza glowa. U nas 25 tc takze czas leci. A jak u Ciebie?
To już wysoka ciąża! Ale czasu zleciało :-) dobrze, że wszystko w porządku. A znasz już płeć maluszków? I miałaś jeszcze jakieś badania genetyczne? U mnie 34 tydzień leci, nie wiem jakim cudem tak szybko czas płynie. Powoli przygotowuję się psychicznie do porodu. Będziemy mieli dziewczynki ❤ :-)

Dzien dobry z rana. Ja na temat wyprawki do szpitala sie nie wypowiadam bo jeszcze duuuzo czasu mam a reszta w moim szpitalu tylko pampersy i chusteczki trzeba miec i do pepuszka a tak wszystko daja tylko na wyjscie trzeba naturalnie miec. Ale ja z innej beczki chcialam zapytac, jak wcześnie dopadly was dziwne sny.na temat porodu bo ja dzis mialam taki ze ho ho i zastanawiam sie czy nie oby za wczesnie ? Zwlaszcza ze juz 2 razy w ciazy bylam i wiem co z czym sie je, ale powiem szczerze ze jazda kolejna ciaze przezywam bardziej niz poprzednia i bardziej sie chyba stresuje grrr zamiast na spokoj i opanowanie to ja napiętą jak struna

To już wysoka ciąża! Ale czasu zleciało :-) dobrze, że wszystko w porządku. A znasz już płeć maluszków? I miałaś jeszcze jakieś badania genetyczne? U mnie 34 tydzień leci, nie wiem jakim cudem tak szybko czas płynie. Powoli przygotowuję się psychicznie do porodu. Będziemy mieli dziewczynki ❤ :-)
Aniutku wow! gratuluje !!!! U nas chlopaki takze przy samych kobitkach w domu to jakas rownowaga sie pojawi hehehe.

Dzien dobry z rana. Ja na temat wyprawki do szpitala sie nie wypowiadam bo jeszcze duuuzo czasu mam a reszta w moim szpitalu tylko pampersy i chusteczki trzeba miec i do pepuszka a tak wszystko daja tylko na wyjscie trzeba naturalnie miec. Ale ja z innej beczki chcialam zapytac, jak wcześnie dopadly was dziwne sny.na temat porodu bo ja dzis mialam taki ze ho ho i zastanawiam sie czy nie oby za wczesnie ? Zwlaszcza ze juz 2 razy w ciazy bylam i wiem co z czym sie je, ale powiem szczerze ze jazda kolejna ciaze przezywam bardziej niz poprzednia i bardziej sie chyba stresuje grrr zamiast na spokoj i opanowanie to ja napiętą jak struna

Snow takich nie mam, jeszcze ;) , dosyc spokojna juz jestem bo faktycznie tez bylam mocno nakrecona roznymi myslami,ale jakos poukladalam w sobie,ze dla maluchow i mojego dobra mysze wyciszyc emocje. Jakos mi to sie poki co udaje, zobaczymy jak bedzie mi szlo w okolicach porodu ;)

Mamuśki mam pytanie :-)
Spakowałam się już do szpitala ale zastanawiam się czy 3 komplety ubranek na jedna z córeczek to odpowiednia ilość :-/
Ile Wy zabieracie ubranek ze sobą ?

chyba malo 3 zmiany☺ zalezy ile sie w tym szpitalu lezy po, ja po cc az 5 dni musze siedziec... jak bedzie mial Ci kto podrzucic w razie potrzeby to nie zabieraj wszystkiego bo nie dopniesz torby

Aniutku wow! gratuluje !!!! U nas chlopaki takze przy samych kobitkach w domu to jakas rownowaga sie pojawi hehehe.
Gratulacje! Będziesz miała swój wkład w męski świat hehe :-D
To fajnie w Twoim szpitalu jest :-) ja się już przyzwyczaiłam do tych snów, raz są piękne, raz koszmary ale przy tym wstawaniu po 4-5 razy w nocy na siusiu nie da się wszystkich zapamiętać (całe szczęście :-))) dużo myślisz i Ci się śnią, nie denerwuj się, to normalne :-) mi się na początku ciąży dwóch chłopców śniło, a tu dwie dziewczynki :-)

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny mam pytanie....
nosi mnie zeby kupic cos dla dziewczynek...:) ale na jaki rozmiar...?50 czy 56 kupujecie ? bo ja zawsze robilam wyprawke na 62 ale chyba nie tym razem ;)

Do góry