Trzymajcie się jak najdłużej w trójpaku :-) nie możesz nas aż tak bardzo wyprzedzić hehe
ja mam coraz częściej te skurcze brzucha i łykam tony magnezu na to. Mam nadzieję, że te skurcze są niegroźne, ale mam się oszczędzać, bo szyjka krótsza się zrobiła. Nie wiedziałam o tym że bliźniaki szybciej sie adoptują w brzuchu do życia poza nim, to super wiadomość. Mi też przyszły łóżeczka i materace ale nie ogarnełam jeszcze prania, więc łóżeczka zostaną na później, też dla tatusia :-) zestresowałam się Tobą, chyba czas się zebrać do kupy. U nas jeszcze ten remont, dzisiaj okna wstawiają w nowym domku. Do wakacji może się wprowadzimy, a teraz jesteśmy na wynajmie, więc trochę mnie to demotywuje. Ale jakoś to przetrwamy :-)
Witaj w gronie trójpaczków Zosiu :-) tak, ciąża 1k1o to ciąża najwyższego ryzyka, ale nie możesz się przez to denerwować. Na pewno będziesz częściej monitorowana przez lekarza, więc nie ma co się martwić na zapas. Jeżeli chodzi o tą dwujajową... to trochę bardziej skomplikowane. Bo z ciąży 2k2o bliźniaki mogą być zarówno dwu i jednojajowe. O ile jest to parka, to można wykluczyć jednojajowa, a jeżeli dzieci są tej samej płci, to sie okazuje dopiero po porodzie, czy są podobne albo robiąc badania genetyczne. Ale jeżeli Ty masz 1ko1o to będą to na 100 % bliźniaki jednojajowe, więc musieli sie pomylić na skierowaniu :-)