reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ja dziś rano wstałam i tak mi gorąco że w samej bieliźnie chodzić bym mogła...

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
Oj mi też ciągle gorąco. Któregoś dnia zrobiłam przeciąg w pokojach bo normalnie pot się po mnie lał to później 2 godz pod kocem leżałam bo tak mnie płuca bolały. Mądra ja :dry:

reklama
Dołączam do Waszego grona- też mi strasznie gorąco, kaloryfery pozakrecane, najchętniej okna bym pootwierała wszędzie, ale boję się , że się przeziębie, a i tak mam już jakiś katar:/
Dziewczyny czy którejs z Was leci krew z nosa? Ja od paru dni mam całą czerwona chusteczkę po smarkaniu, bo tak poza tym to nie leci w innych momentach. Może to po prostu osłabienie organizmu?
Ja nadal jestem dziwnie spokojna, jakoś wierzę, że dzieciaki mnie posłuchają i pojedziemy do szpitala na planowe przyjęcie za tydzień, a za 9 dni będą już z nami :) :)

@Alina1987 Tak porządnie krew z nosa leciała mi około 2 tygodni temu. A tak przy normalnym wydmuchiwaniu nosa to też na chusteczce pojawia się krew. To samo mam podczas mycia zębów. Czytałam, że to w ciąży normalne, bo wszystkie śluzówki się pogrubiają i mogą krwawić. Ale jak krew leci mocno to lepiej tego nie bagatelizować bo może to być poważne osłabienie albo problemy z ciśnieniem.

A jakie macie domowe sposoby na katar? Nie jest duży, ale wolę dmuchac na zimne. Czytałam o jakiś inhalacjach domowych, tylko nie wiem z czego najlepiej pomagają. Mleko z miodem odpada bo mam alergię na miód:/

A tu pokoik dla moich dzieciaczkow :) kartony go nie ozdabiają, ale są tam łóżeczka, które będą stały przy ścianie w miejscu wózka i przewijaka, pod naklejkami na ścianie ;) chciałabym już je ładnie ubrać, dodałyby uroku, no ale jak mąż sobie tak wymyślił, niech będzie jak chce;)
20171128_095405-1.jpg

20171128_095428-1.jpg
20171128_095501-1.jpg

Załączniki

• 20171128_095405-1.jpg
    20171128_095405-1.jpg
    573,9 KB · Wyświetleń: 548
  • 20171128_095428-1.jpg
    20171128_095428-1.jpg
    506,1 KB · Wyświetleń: 514
  • 20171128_095501-1.jpg
    20171128_095501-1.jpg
    539,8 KB · Wyświetleń: 521
Dołączam do Waszego grona- też mi strasznie gorąco, kaloryfery pozakrecane, najchętniej okna bym pootwierała wszędzie, ale boję się , że się przeziębie, a i tak mam już jakiś katar:/
Dziewczyny czy którejs z Was leci krew z nosa? Ja od paru dni mam całą czerwona chusteczkę po smarkaniu, bo tak poza tym to nie leci w innych momentach. Może to po prostu osłabienie organizmu?
Ja nadal jestem dziwnie spokojna, jakoś wierzę, że dzieciaki mnie posłuchają i pojedziemy do szpitala na planowe przyjęcie za tydzień, a za 9 dni będą już z nami :) :)

Cześć Dziewczyny, ja niestety nadal nie śpię prawie wcale i raczej lepiej się nie czuje, wręcz mam wrażenie że ż dnia na dzień coraz gorzej. Jeśli chodzi o krew z nosa to swego czasu leciała mi po 4 a czaem więcej razy dziennie, nie tylko przy dmuchaniu. Czasem nawet w nocy się budziłem bo krew ciurkiem leciała. Pani doktor powiedziała że tak może być, zwłaszcza przy anemii.
Ż tym dusznosciami to też tak mam, mimo że z natury jestem zmarzluchem, a teraz wszyscy mówią że zimno mam w domu. Myślę że wszystkie tak mamy ;)

Mea1989 moje też nie będą miały oddzielnego pokoiku, na razie będą z nami w sypialni. Myślę że tak będzie i tak wygodniej w nocy, a z czasem oddamy im sypialnie i przeniesiemy się do salonu.

@nemeyeth podziwiam za Twoje wspaniałe podejście do całej tej sytuacji. Wzorowa mama :* trzymaj się tam kochana jak najdłużej.

Dziewczyny, nie uwierzycie... Miałam dzisiaj kontrolne USG i okazało się, że synuś obrócił się z pozycji główkowej na pośladkową! A już byłam taka nastawiona na poród sn, a tu jednak będzie trzeba CC :)
Jestem w szoku!
Ciąża bliźniacza jednak do końca jest bardzo nieprzewidywalna ;)
Waga maluszków to dla dziewczynki 2300g i dla chłopca 2200g.
@Alina1987 mi całą ciążę praktycznie krwawią dziąsła i leci krew z nosa jak smarkam. Podobno to w ciąży normalne, związane jest ze zmianami hormonalnymi itp. :tak:

reklama
Dziewczyny, nie uwierzycie... Miałam dzisiaj kontrolne USG i okazało się, że synuś obrócił się z pozycji główkowej na pośladkową! A już byłam taka nastawiona na poród sn, a tu jednak będzie trzeba CC :)
Jestem w szoku!
Ciąża bliźniacza jednak do końca jest bardzo nieprzewidywalna ;)
Waga maluszków to dla dziewczynki 2300g i dla chłopca 2200g.
@Alina1987 mi całą ciążę praktycznie krwawią dziąsła i leci krew z nosa jak smarkam. Podobno to w ciąży normalne, związane jest ze zmianami hormonalnymi itp. :tak:
A to mały psotnik ;) że on jesZcze tyle miejsca znalazł, żeby fikołka zrobić :) bardzo ładna waga dzieci, z tego co pamiętam masz teraz skończone 34 tygodnie tak?

Do góry