reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Dzięki dziewczyny, że odpisałyście odnoście tych toreb. Też spakowałam 2: jedna moja druga dzieci. Trzecia zostanie w domu i mąż zabierze na wyjście ze szpitala.
Muszę się jeszcze dowiedzieć jak jest z rożkami. One są duże i chyba zostaną w domu a jak się w szpitalu okaże że trzeba mieć to mąż przywiezie.
Martwi mnie tylko, że do szpitala mamy 40km i jak będzie np duży śnieg czy coś to mężowi podróż może zająć więcej czasu albo jak ciągle będę czegoś potrzebować to będzie kursował w tę i z powrotem ... chyba za bardzo panikuję :D

reklama
Dzięki dziewczyny, że odpisałyście odnoście tych toreb. Też spakowałam 2: jedna moja druga dzieci. Trzecia zostanie w domu i mąż zabierze na wyjście ze szpitala.
Muszę się jeszcze dowiedzieć jak jest z rożkami. One są duże i chyba zostaną w domu a jak się w szpitalu okaże że trzeba mieć to mąż przywiezie.
Martwi mnie tylko, że do szpitala mamy 40km i jak będzie np duży śnieg czy coś to mężowi podróż może zająć więcej czasu albo jak ciągle będę czegoś potrzebować to będzie kursował w tę i z powrotem ... chyba za bardzo panikuję :D

@Mea1989 a byłaś w tym szpitalu, w którym chcesz rodzić? masz listę od nich co musisz mieć? bo zazwyczaj szpitale dają liste rzeczy, które wymagają do porodu, albo na stronie szpitala poszukaj i dowiesz sie czy te rozki trzeba czy nue tzreba, ja byłam zszokowana ze są obowiązkowe...jak rodziłam pierwsza córkę ( w innym szpitalu) to nie było takiego wymogu, a w tym szpitalu muszą być, widziałam ze każde dziecko tam było opatulone w rożku, dlatego ja kupiłam takie cieńsze raczej, z wkładką z gryki ale jednak cieńsze.

dziewczyny, macie juz pokoje dzieciaczków urządzone i przygotowane na ich przyjscie? u nas jeszcze malowanie za 2-3tyg i małe przemeblowanie, ale generalnie chce jeszcze przed swietami mieć już wszytsko dopięte łóżeczka rozłożone, pościele poprane i poukładane wszystko na swoim miejscu :)

Cześć dziewczyny, świetne wieści Shamel i adunnnia90 :)
Ja też dziś po wizycie już ostatniej I mam skierowanie na 4.12 do szpitala na miejscu już będą monitorować i decydować kiedy cięcie.
Pewnie długo Cie nie potrzymaja i szybciej uściskasz maluchy [emoji4]

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

@Mea1989 ja rzeczy do porodu dla siebie i maluchów zmieściłam w takiej dużej niebieskiej torbie Ikea, tyle, że u nas w szpitalu nie trzeba mieć ubranek ani kosmetyków dla dzieci no i duża cześć rzeczy moich jest w użyciu skoro prawie już mieszkam w szpitalu ;)
@adunnnia90 super, że wszystko u Ciebie i dzieciaczków ok. A powiedz, który to u Ciebie już tydzień? Sądząc po wadze i terminie CC stawiam na 35 tc? :)
@Shamel cieszę się, że u Ciebie również wizyta przebiegła pomyślnie! Dobrze, że szyjka jest długa i zamknięta, a Twoje maleństwa ładnie przybierają. Oby tak dalej:tak:
Dziś 36 tc się zaczął [emoji4]

My mamy do szpitala który wybrałam i w którym pracuje mój lekarz prowadzący 70 km.

Cześć dziewczyny, świetne wieści Shamel i adunnnia90 :)
Ja też dziś po wizycie już ostatniej I mam skierowanie na 4.12 do szpitala na miejscu już będą monitorować i decydować kiedy cięcie.

Necia, to już tak blisko i bedziecie w komplecie :):):) ale super :) trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze

reklama
dziewczyny, macie juz pokoje dzieciaczków urządzone i przygotowane na ich przyjscie? u nas jeszcze malowanie za 2-3tyg i małe przemeblowanie, ale generalnie chce jeszcze przed swietami mieć już wszytsko dopięte łóżeczka rozłożone, pościele poprane i poukładane wszystko na swoim miejscu :)
Tak u mnie pokoik stoi i czeka na dzieciaczki [emoji4] w zeszłym tyg przyszły imiona na ścianę i to była ostatnia rzecz do zrobienia teraz pokoik zamknięty i za dwa tygodnie przyjmie swoich lokatorów [emoji5]

Do góry