reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Co do ubranek to kupiłam bodziaki w lidlu zapinane na kopertę rozm. 50/56. Jeszcze jakaś babka mi mówiła, żebym takich małych nie kupowała, bo mi się nie przydadzą, a one są takie wielkie, że muszę je z rozmiarem 62 trzymać. Dzisiaj większość rzeczy poprasowałam i myślałam, że szlag mnie trafi jak każdą rzecz trzeba do siebie przykładać i mierzyć, bo rozmiar rozmiarowi nie równy. A jeszcze jak mam część polskich ciuchów, część z Anglii 0-3 mc, albo np. 4,5 kg i weź się połap co do czego i jeszcze co dla dziewczynki, a co dla chłopca. Segregacja ostra.

Ogolnie czuje sie tragicznie. Nogi mi popuchly mam jak dwa klocki i lewa dwa razy taka jak prawa bo corka uciska bardzo jakas zyle czy tetnice. Do tego zaczynaja mk dretwiec rece. Mam buty od mamy bo bym w to zimno w balerinach musiala chodzic bo nic innego nie zaloze. Byle do 28 zobaczymy co zdecyduja i na kiedy ciecie

Mam troche ciuszkow na 50cm ale tak doslownie kilka i niektore nawet ciut mniejsze takie jak z lumpa wynalazlam

Napisane na ALCATEL ONE TOUCH 7041D w aplikacji Forum BabyBoom
I

Hej dziewczynki,moje małe dziewczynki pochłaniają cały czas wiec nie odzywam się,wszystko u nas dobrze. Jesteśmy w szpitalu mąż ze mną i jeszcze może ze dwa dni i wyjdziemy,tak po prostu z racji ze bliźniaki i pierwsze dzieci i sn to jesteśmy na obserwacji i się nie spieszymy nigdzie,mamy tu jak w domku :)
@jadorek tak ze mną są od początku wszystko jest w porządku z nimi wiec nie ma problemu :)
Ja tylko jeszcze dochodzę do siebie, ale głównie to ciężko mi siedzieć,bo mam szwy,ale jest i tak już coraz lepiej.
Dzięki dziewczyny. Pozdrawiam i życze wam szczęśliwych rozwiązań.

Ogolnie czuje sie tragicznie. Nogi mi popuchly mam jak dwa klocki i lewa dwa razy taka jak prawa bo corka uciska bardzo jakas zyle czy tetnice. Do tego zaczynaja mk dretwiec rece. Mam buty od mamy bo bym w to zimno w balerinach musiala chodzic bo nic innego nie zaloze. Byle do 28 zobaczymy co zdecyduja i na kiedy ciecie

Mam troche ciuszkow na 50cm ale tak doslownie kilka i niektore nawet ciut mniejsze takie jak z lumpa wynalazlam

I
Hej,powiem ci ze ja urodziłam we czwartek a stopy dalej mam jak baloniki spuchnięte :p my myśleliśmy ze ciuszki 50 będą Ok i dużo na 56 a tu dziewczynki malutkie bo 47 i 44 cm wiec mąż jechał kupić na 50 cm ciuszki a i tak są duże,ale dzieci szybko rosną :) a który masz tydzień ?
Życze powodzenia,trzymaj się.

O kurczę, to chyba dokupię jeszcze ubranka w rozmiarze 50 bo mam malutko. Też słyszałam, że na początku bliźniaki są bardzo spokojne i dopiero po 2-3 miesiącach dają popalić.
Możesz dokupić,przydadzą się,nasze są małe okruszki i 50 cm ubranka są duże na nie,ale silne dziewczynki. A fakt spokojne są i ciężko dobudzić na karmienie nawet ;)

Hej :) Tak coś czułam, że rodzisz, bo nic się nie odzywałaś :D Serdeczne gratulacje. Jesteś bardzo dzielna, że urodziłaś siłami natury. A dziewczyny mają piękne imiona :)
Jeszcze raz gratuluję i życzę dużo zdrowia :*
Nie odzywałam się bo rodziłam a do męża ze jeszcze czas i budyń mi gotowal i suszył włosy jeszcze,skurcze miałam od rana na zakupach tak mnie kłuło jak na okres mówię Ok,potem znów potem przeszło i o 22 wtedy już mocniej ale do wytrzymania a zanim się zebraliśmy i w ogóle bo jeszcze chciałam się zdrzemnąć :p to o 5 byliśmy w szpitalu a tu o już było 6 cm rozwarcia potem do 10 doszło i było późno na znieczulenie te w plecy tj epidural wiec miałam gaz sobie wdychałam I dostałam jakiś zastrzyk do pochwowy,było ciężko ale już po 11 była pierwsza niunia i po 12 druga. To w sumie od przyjazdu do szpitala,nie od pierwszych skurczy, to tak 7 godzin porod. Ale fakt zapomina się ten bol( a było hardcrowo) teraz tylko dojścia do siebie i już. Dzięki i pozdrawiam cie:)

reklama
Hej,powiem ci ze ja urodziłam we czwartek a stopy dalej mam jak baloniki spuchnięte [emoji14] my myśleliśmy ze ciuszki 50 będą Ok i dużo na 56 a tu dziewczynki malutkie bo 47 i 44 cm wiec mąż jechał kupić na 50 cm ciuszki a i tak są duże,ale dzieci szybko rosną :) a który masz tydzień ?
Życze powodzenia,trzymaj się.
36 i 2dni jakos tak :) no wlasnie jak bedzie malo tych ciuszkow to cos tam dokupi bo pare body pajacow i spodenek mam. Fajnie ze maz moze byc z toba caly czas u nas odwiedziny na korytarzu i radz sobie sama

Do góry