reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Wiem, że jeden dzidziołek jest chłopczykiem :-) Drugie pozostaje jeszcze zagadką, która mam nadzieję, na usg połówkowym zostanie rozwiązana. Pierwsze przesłanki były wnioskowane na usg genetycznym w 11tc. Wtedy gin bardzo wstępnie w pierwszej wersji powiedział, że będzie parka, a potem na koniec zmienił zdanie na 2 dziewczynki. Ale to dla mnie było trochę jak wróżenie z fusów (oglądał wzgórek płciowy i jak był skierowany na dół to wróżyło dziewczynki, a jak sterczał, to że chłopiec). Na ostatnim usg (18tc4d) jeden dzidziołek miał ewidentne jajka i fiutka, które zresztą sama i pierwsza dostrzegłam :-D Myślę jednak, że połówkowe jest pierwsze, które może być najbardziej wiarygodne. No i ponoć z tymi dziewczynkami różnie bywa, czasem pojawiają się im fiutki trochę później, albo gdzieś się chowają i bywa że jest niespodzianka. A z chłopakami jest tak, że jak już coś tam mają, to raczej im nie zniknie :-)

a i ja bede mamusią od razu dwojeczki dzcieciaczków:-) echh...zastanawiam sie tylko jak ja sobie rade dam z malymi urwisami.Ale na pewno bedzie ok..teraz to tylko przetrwac mdłości,a potem..zobaczymy:rofl2:

wiolka ja mam wspanialego lekarza.Trafilam do niego jak juz wiedzialam ze beda dzidzie i juz po pierwszej wizycie lekarskiej ale pani gin. tak mnie do siebie zniechecila ze prawie natychmiast zmienilam lekarza i choc dojezdzam prawie 100 km to mysle ze warto.
Ja dostalam dhupaston na razie na czas nieokreslony,zobaczymy co bedzie i wlasciwie procz tego to nic bo poki co(i daj Boże zeby tak do konca) nic sie nie dzieje zlego.Jeśli chodzi o witaminy to moj lek powiedzial ze pieniążki ktore mam przeznaczyc na tabletki mam zainwestowac w swieze owoce.Taka jego filozofia i wlasciwie sie z nią zgadzam..;-)
A i jeszce kazal brac no-spe jakby mnie bolal brzuszek:-)

Iga24 - witaj :-) W którym jesteś tygodniu?
dziewczyny, mam do Was pytanie..czy jesteście otoczone jakąś specjalną "ochroną" przez lekarzy??Jakieś leki czy coś??
Ja do 18tc brałam 3x1 duphaston i 3x1 luteinę dowcipną od samiuśkiego początku (tzn od dnia transferu). Potem gin włączył magnez 3x1 a potem 3x2 który jem do tej pory. No i witaminki Feminatal. Poza tym nic.

A przy cesarskim cięciu też dziecko może się zarazić czy tylko przy naturalnym porodzie? Mój ginekolog już zasugerował mi że będzie cesarka. Z kolei w necie przeczytałam ze jak się ma erytrocyty od 0-3 to świadczy o niegroźnej infekcji. Juz całkiem jestem głupia, więc poradze się gina i nie zapomne się zapytać o to co ty miałaś, dzięki
Ja miałam erytrocyty 3 i jak pisałam wcześniej po tygodniu mocz czyściutki

Iga24 - witaj :-) W którym jesteś tygodniu?

Ja do 18tc brałam 3x1 duphaston i 3x1 luteinę dowcipną od samiuśkiego początku (tzn od dnia transferu). Potem gin włączył magnez 3x1 a potem 3x2 który jem do tej pory. No i witaminki Feminatal. Poza tym nic.
o jejku dużo tego bierzesz, ja nie biorę nic czasami tylko jak brzuszek zaboli to ratuję się no-spą

reklama
Milenka28 - ja jestem po in vitro. Po tym właśnie standartowo dostaje się takie właśnie zalecenia. Wiem że to była końska dawka, ale co było robić. Jeśli to miało zwiększyć szanse na utrzymanie ciąży ...
Iga24 - i już wiesz, że będą bliźniaki? :-D A serducha już biły? Na kiedy wychodzi Ci termin?

Do góry