tzrymam kciuki aby wyniki byly okByłam u gina - wg niego sytuacja nie wygląda źle. Upławy z którymi przyszłam są owszem dziwne i spore, ale nic złego poza nimi nie widać. Szyjka od środka zamknięta, 3 cm. To co może niepokoić to to, że od zewnątrz jest trochę miękka i lekko uchylona. Dostałam znowu luteinę 2x1 i skierowanie na badanka bakteriologiczne (czystość pochwy + ureasplasma, mykoplasma, chlamydie). Badanka już zrobiłam, wynik w środę.. Mam nadzieję, że nie wyjdzie tam nic złego..
Marta, ja od jakiegoś czasu nie czytam artykułów, wyłączam TV i nie słucham bajdurzenia głupich polityków. Za dużo nerwów mnie to kosztuje. Ludzie kompletnie nie zdają sobie sprawy na czym polegają procedury, jakie są możliwości i wreszcie co czują ludzie, dla których często jedyną możliwością zostania rodzicami jest in vitro. Najgłośniej krzyczą ci, których wogóle temat nie dotyczy - zarówno księża jak i politycy zwykle płci męskiej. Mówią o zabijaniu - a ja pytam, gdzie oni tam widzą zabijanie?? Każdy zarodek jest na wagę złota, jeśli ma się ich za dużo i wyrazi taką wolę, to można komuś oddać. Wg mnie dużo gorsze jest dopuszczenie do sprzedaży leków wczesnoporonnych, których natrętne reklamy często widywałam w kiblach na dyskotekach i w knajpach. I to jest ok, tak? O tym np jakoś słowa się nie mówi, a wg mnie tego się powinni czepić wszyscy Ci etycy z koziej wólki Dobra, będzie dość bo znowu się wkurzę.
Tak a mechanizm dzialania wkladki wewnatrzmacicznej???? tak nam na zajeciach z ginekologii mowili ze dochodzi do zaplodnienia ale ta wklada wywoluje taki jakby staly stan zapalny w macicy to uniemozliwia zagniezdzenie sie zarodka w blonie sluzowej, to to tez jest zabijanie???o tym sie jakos nie mowi, choc wyczytalam ze ostatnie badania wykazuja ze wkaldka powoduje ze do zapldnienia nie dochodzi, ale jakos pewne to nie jest. Wg mnie kosciol niech sobie ma swoje zdanie ma do tego prawo, ale niech nie narzuca państwu aby uwzglednial rzadania kosciola w jakis ustawach. To jest kazdego osobisty wybor czy chce czy nie chce sie poddac takiemu zaplodnieniu. Skoro jest taka mozliwosc to dlaczego nie skorzystac?