Za samą wizytę dzisiaj było 200, ale kolejne mam mieć każda z USG i ktg i wtedy wychodzi łącznie 5 stówek i tak co tydzień by było. Trochę za dużo:/Faktycznie 500 zł za wizytę za 15 minut??? Ja za prenatalne w prywatnej klinice płaciłam 200 zł. Mój lekarz od razu powiedział że nie dotrwam do końca 40 tygodnia ciąży bo ciążę bliźniaczą rozwiazuje sie wcześniej i tak naprawdę to w 36 tc przewiduje że znajdę się już na obserwacji w szpitalu. Macica nie jest przygotowana na obciążenie dwójką dzieci. Ja już miałam wcześniej 2 cesarki i to pewnie też przyczyną zaniepokojonienia mojego lekarza. Tak jak piszą dziewczyny każda ciaża jest inna, ale bliźniaki to poniekąd patologia i wymaga szczególnej uwagi. Będąc na 1 wizycie u mojego lekarza usłyszałam czy już chcę l4.
Co do tycia to mam 22 tc i +6 kg na plusie, ale czuje jakbym miała 15 kg więcej. Czuje taki ból w pachwinach jak dłużej postoje, przechodzi dopiero jak się położę i prześpię. U was dziewczyny to już prawie finał, trzymam za Was kciuki.
reklama
Mea nie obcinaj takie ładne masz! Ja tez mam długie i teraz już mi ciężko tez czasem je ogarnąć,ale długie to umyć i możemy zawsze związać i już.Przed ciążą miałam niedowagę a wzrostu mam 182 cm więc teraz kawał baby ze mnie
Tak się zastanawiam czy włosów nie obciąć bo przy dzieciach może nie być na nie czasu
nemeyeth
Fanka BB :)
@Marti92 @Mea1989 widzę, że u nas na forum same długowłose piękności, do tego że ślicznymi brzuszkami szkoda obcinać tak piękne włosy! Ja też miałam takie długie, ale obcięłam po ślubie i tak sobie zapuszczam powoli :-) Jednak długie zawsze można szybko w kucyk związać, zrobić koczka czy warkocz, a krótkie musiałam codziennie rano myc i układać żeby jakoś wyglądały.
@Marti92 mi nic z piersi nie cieknie, ale sama nie wiem czy to dobrze czy nie dobrze.
Co do hemoglobiny to też piję dodatkowo pokrzywę
@Marti92 mi nic z piersi nie cieknie, ale sama nie wiem czy to dobrze czy nie dobrze.
Co do hemoglobiny to też piję dodatkowo pokrzywę
Necia0
Faktycznie 500 zł za wizytę za 15 minut??? Ja za prenatalne w prywatnej klinice płaciłam 200 zł. Mój lekarz od razu powiedział że nie dotrwam do końca 40 tygodnia ciąży bo ciążę bliźniaczą rozwiazuje sie wcześniej i tak naprawdę to w 36 tc przewiduje że znajdę się już na obserwacji w szpitalu. Macica nie jest przygotowana na obciążenie dwójką dzieci. Ja już miałam wcześniej 2 cesarki i to pewnie też przyczyną zaniepokojonienia mojego lekarza. Tak jak piszą dziewczyny każda ciaża jest inna, ale bliźniaki to poniekąd patologia i wymaga szczególnej uwagi. Będąc na 1 wizycie u mojego lekarza usłyszałam czy już chcę l4.
Co do tycia to mam 22 tc i +6 kg na plusie, ale czuje jakbym miała 15 kg więcej. Czuje taki ból w pachwinach jak dłużej postoje, przechodzi dopiero jak się położę i prześpię. U was dziewczyny to już prawie finał, trzymam za Was kciuki.
Zobaczysz jak Ci szybko zleci, nim sie obejrzysz bedzue ba tym samym etapie. A Ty tak jak ja przez wcześniejsze cesarki jesteśmy bardziej narażone na różne nieprawidłowości. Mnie planuje już wziąć w 35 tc bo boi się o blizne która jest bardzo cienka i strasznie ciągnie, chce mieć mnie pod ciagłą obserwacją, wtedy zadecyduje czy mozna jeszcze poczekac czy bezpieczniej bedzie dla mnie i maluchów ich wyciagac. A jak u Ciebie z blizna?
Necia0
Marti92 mi na szczęście tak samo nie leci, chociaz jak ucisne to wycieka, ale wiem ze malo to komfortowe bo przerabiałam to we wcześniejszych ciazach.
Mea1989 nie obcinaj, zwłaszcza jeśli nie masz wymagających włosów. Zepniesz i będziesz miała z głowy. Ja swoje obcielam w czerwcu a też miałam już prawie do pasa, a teraz trzeba układać itd...
Mea1989 nie obcinaj, zwłaszcza jeśli nie masz wymagających włosów. Zepniesz i będziesz miała z głowy. Ja swoje obcielam w czerwcu a też miałam już prawie do pasa, a teraz trzeba układać itd...
Orchidea81
Zaangażowana w BB
Zobaczysz jak Ci szybko zleci, nim sie obejrzysz bedzue ba tym samym etapie. A Ty tak jak ja przez wcześniejsze cesarki jesteśmy bardziej narażone na różne nieprawidłowości. Mnie planuje już wziąć w 35 tc bo boi się o blizne która jest bardzo cienka i strasznie ciągnie, chce mieć mnie pod ciagłą obserwacją, wtedy zadecyduje czy mozna jeszcze poczekac czy bezpieczniej bedzie dla mnie i maluchów ich wyciagac. A jak u Ciebie z blizna?
Blizna ok tylko zrosty mam straszne, ciekawe czy teraz to już bedzie cięte w pionie? Najgorszy ten ból w pachwinach coś jakby przepuklina.
10 listopada mam wizytę muszę do tego czasu poczekać.
No wlasnie ja nie muszę nic uciskać a jak byłam w szpitalu to tak mi leciało,ze aż po kolana ta koszula mokra była dosłownie a mąż myslal,ze się zachlapalam przy zlewie Haha. A takie szczypano delikatne to normalne? Czasem tak No dzisiaj mnie trochę piekło czy szczypało jak wylatywała siaraMarti92 mi na szczęście tak samo nie leci, chociaz jak ucisne to wycieka, ale wiem ze malo to komfortowe bo przerabiałam to we wcześniejszych ciazach.
reklama
Ja wzięłam prysznic i się nasmarowalam Bio olejkiem a teraz zajadam kanpki i jeszcze płatki sobie zjem Moje dziewczyny kopia jak szalone,ale zaraz wezmę tabsy a po nich to ja zasypiam wiec mam nadzieje,ze będzie mi się dobrze spało,czego i Wam życzę
@Necia0 i @Orchidea81 mam nadzieje,ze wszystko dobrze pójdzie podczas porodu cc,jak już wcześniej miałyście to teraz już nieuniknione cc,oby było wszystko dobrze z blizna i szybko się zagoiło a dzieciaczki jak najdłużej w brzuszkach
@Necia0 i @Orchidea81 mam nadzieje,ze wszystko dobrze pójdzie podczas porodu cc,jak już wcześniej miałyście to teraz już nieuniknione cc,oby było wszystko dobrze z blizna i szybko się zagoiło a dzieciaczki jak najdłużej w brzuszkach
Podziel się: