reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Mi hemoglobina spadła do10,3. Oprócz tabletek (tardyferon i sirbifer) piłam napar z pokrzywy. Teraz mam 12,3. Spróbuj i Ty. A przy okazji pokrzywa zapobiega opuchliźnie.
A Twoje panny już duze[emoji7] [emoji7] Na odwrócenie się jeszcze mają czas.
U nas córeczka leży główkowo, a Synek zależy kiedy. Kręci się jak nakręcony[emoji6] a to przecież już 35 tygodni

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Właśnie dzisiaj kupiłam pokrzywę do zaparzania, mam nadzieję, że pomoże i na opuchliznę (bo chodzę tylko w trampkach, w nic innego stopa nie wchodzi) i na hemoglobinę :)

reklama
Faktycznie 500 zł za wizytę za 15 minut??? Ja za prenatalne w prywatnej klinice płaciłam 200 zł. Mój lekarz od razu powiedział że nie dotrwam do końca 40 tygodnia ciąży bo ciążę bliźniaczą rozwiazuje sie wcześniej i tak naprawdę to w 36 tc przewiduje że znajdę się już na obserwacji w szpitalu. Macica nie jest przygotowana na obciążenie dwójką dzieci. Ja już miałam wcześniej 2 cesarki i to pewnie też przyczyną zaniepokojonienia mojego lekarza. Tak jak piszą dziewczyny każda ciaża jest inna, ale bliźniaki to poniekąd patologia i wymaga szczególnej uwagi. Będąc na 1 wizycie u mojego lekarza usłyszałam czy już chcę l4.
Co do tycia to mam 22 tc i +6 kg na plusie, ale czuje jakbym miała 15 kg więcej. Czuje taki ból w pachwinach jak dłużej postoje, przechodzi dopiero jak się położę i prześpię. U was dziewczyny to już prawie finał, trzymam za Was kciuki.

Ja za wizytę płacę 130zł, na każdej jest USG. Następną mam za miesiąc, to będzie 35tc i pani dr powiedziała, że wtedy zastanowimy się co dalej robić.

Hej dziewczyny :)
Jestem po wizycie. Dziewczyny mi się poodwracały, ta co była główkowo teraz jest miednicowo a ta co była miednicowo teraz leży poprzecznie.
30+5 tc: jedna dziewczyna 1595g druga 1630g wszystko z nimi ok. Pani doktor zadowolona z dzieci.
Mi spadła hemoglobina do 11,4. Dostałam nowe tabletki. Na razie o porodzie ani słowa, kolejna wizyta za miesiąc.
U mnie też ciąża 2o2k.
A to ja i moje +21 kg :D Aktualna waga 89kg :eek:
Zobacz załącznik 827779
Super ale duze dziewczyny [emoji3]
Mea ale mam piekne dlugie wlosy [emoji4]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :)
Jestem po wizycie. Dziewczyny mi się poodwracały, ta co była główkowo teraz jest miednicowo a ta co była miednicowo teraz leży poprzecznie.
30+5 tc: jedna dziewczyna 1595g druga 1630g wszystko z nimi ok. Pani doktor zadowolona z dzieci.
Mi spadła hemoglobina do 11,4. Dostałam nowe tabletki. Na razie o porodzie ani słowa, kolejna wizyta za miesiąc.
U mnie też ciąża 2o2k.
A to ja i moje +21 kg :D Aktualna waga 89kg :eek:
Zobacz załącznik 827779
No to szaleją dziewczyny w brzuchu, super że wszystko z nimi ok i ładnie rosną:) a patrząc na Twoje zdj nie powiedziałbym, że ważysz 89, zapewne jak u nas wszystkich te 21 kg poszło w cycki i brzuch:D

No to szaleją dziewczyny w brzuchu, super że wszystko z nimi ok i ładnie rosną:) a patrząc na Twoje zdj nie powiedziałbym, że ważysz 89, zapewne jak u nas wszystkich te 21 kg poszło w cycki i brzuch:D
Przed ciążą miałam niedowagę a wzrostu mam 182 cm więc teraz kawał baby ze mnie :D
Super ale duze dziewczyny [emoji3]
Mea ale mam piekne dlugie wlosy [emoji4]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak się zastanawiam czy włosów nie obciąć bo przy dzieciach może nie być na nie czasu :D

Ale się rozpisałyście dziewczyny ja narazie w 29 tygodniu mam 7 kg na plusie, dowiadując się że będą bliźniaki od razu założyłam że bardzo dużo przytyje a tu jak narazie miłe zaskoczenietakże przy naszych bliźniaczych ciążąch to żadna za dużo nie przytyła
Jeśli chodzi o poród to ja też nie chce ryzykować i od razu założyłam cesarke, zresztą w szpitalu w ktorym będę rodziła ciążę bliźniacze rozwiązywane są przez cc, tylko ciekawi mnie jak to będzie z tymi tygodniami, bo ze swoją doktor o porodzie jeszcze nie rozmawiałam, chociaz kiedyś wspomniała ze w 37 tygodniu odstawiamy już wszystkie leki i że na przyszly rok nie mam co się zbytnio szykować, a ostatni tydzień tego roku to właśnie będzie u mnie 37 tydzień

reklama
Tak się zastanawiam czy włosów nie obciąć bo przy dzieciach może nie być na nie czasu :D[/QUOTE]

Też chciałam obciąć włosy przed porodem, ale teraz to już się nie ruszam z domu

Do góry