reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Mi hemoglobina spadła do10,3. Oprócz tabletek (tardyferon i sirbifer) piłam napar z pokrzywy. Teraz mam 12,3. Spróbuj i Ty. A przy okazji pokrzywa zapobiega opuchliźnie.
A Twoje panny już duze[emoji7] [emoji7] Na odwrócenie się jeszcze mają czas.
U nas córeczka leży główkowo, a Synek zależy kiedy. Kręci się jak nakręcony[emoji6] a to przecież już 35 tygodni

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Właśnie dzisiaj kupiłam pokrzywę do zaparzania, mam nadzieję, że pomoże i na opuchliznę (bo chodzę tylko w trampkach, w nic innego stopa nie wchodzi) i na hemoglobinę :)

reklama
Faktycznie 500 zł za wizytę za 15 minut??? Ja za prenatalne w prywatnej klinice płaciłam 200 zł. Mój lekarz od razu powiedział że nie dotrwam do końca 40 tygodnia ciąży bo ciążę bliźniaczą rozwiazuje sie wcześniej i tak naprawdę to w 36 tc przewiduje że znajdę się już na obserwacji w szpitalu. Macica nie jest przygotowana na obciążenie dwójką dzieci. Ja już miałam wcześniej 2 cesarki i to pewnie też przyczyną zaniepokojonienia mojego lekarza. Tak jak piszą dziewczyny każda ciaża jest inna, ale bliźniaki to poniekąd patologia i wymaga szczególnej uwagi. Będąc na 1 wizycie u mojego lekarza usłyszałam czy już chcę l4.
Co do tycia to mam 22 tc i +6 kg na plusie, ale czuje jakbym miała 15 kg więcej. Czuje taki ból w pachwinach jak dłużej postoje, przechodzi dopiero jak się położę i prześpię. U was dziewczyny to już prawie finał, trzymam za Was kciuki.

Ja za wizytę płacę 130zł, na każdej jest USG. Następną mam za miesiąc, to będzie 35tc i pani dr powiedziała, że wtedy zastanowimy się co dalej robić.

Hej dziewczyny :)
Jestem po wizycie. Dziewczyny mi się poodwracały, ta co była główkowo teraz jest miednicowo a ta co była miednicowo teraz leży poprzecznie.
30+5 tc: jedna dziewczyna 1595g druga 1630g wszystko z nimi ok. Pani doktor zadowolona z dzieci.
Mi spadła hemoglobina do 11,4. Dostałam nowe tabletki. Na razie o porodzie ani słowa, kolejna wizyta za miesiąc.
U mnie też ciąża 2o2k.
A to ja i moje +21 kg :D Aktualna waga 89kg :eek:
Zobacz załącznik 827779
Super ale duze dziewczyny [emoji3]
Mea ale mam piekne dlugie wlosy [emoji4]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :)
Jestem po wizycie. Dziewczyny mi się poodwracały, ta co była główkowo teraz jest miednicowo a ta co była miednicowo teraz leży poprzecznie.
30+5 tc: jedna dziewczyna 1595g druga 1630g wszystko z nimi ok. Pani doktor zadowolona z dzieci.
Mi spadła hemoglobina do 11,4. Dostałam nowe tabletki. Na razie o porodzie ani słowa, kolejna wizyta za miesiąc.
U mnie też ciąża 2o2k.
A to ja i moje +21 kg :D Aktualna waga 89kg :eek:
Zobacz załącznik 827779
No to szaleją dziewczyny w brzuchu, super że wszystko z nimi ok i ładnie rosną:) a patrząc na Twoje zdj nie powiedziałbym, że ważysz 89, zapewne jak u nas wszystkich te 21 kg poszło w cycki i brzuch:D

No to szaleją dziewczyny w brzuchu, super że wszystko z nimi ok i ładnie rosną:) a patrząc na Twoje zdj nie powiedziałbym, że ważysz 89, zapewne jak u nas wszystkich te 21 kg poszło w cycki i brzuch:D
Przed ciążą miałam niedowagę a wzrostu mam 182 cm więc teraz kawał baby ze mnie :D
Super ale duze dziewczyny [emoji3]
Mea ale mam piekne dlugie wlosy [emoji4]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak się zastanawiam czy włosów nie obciąć bo przy dzieciach może nie być na nie czasu :D

Ale się rozpisałyście dziewczyny ja narazie w 29 tygodniu mam 7 kg na plusie, dowiadując się że będą bliźniaki od razu założyłam że bardzo dużo przytyje a tu jak narazie miłe zaskoczenietakże przy naszych bliźniaczych ciążąch to żadna za dużo nie przytyła
Jeśli chodzi o poród to ja też nie chce ryzykować i od razu założyłam cesarke, zresztą w szpitalu w ktorym będę rodziła ciążę bliźniacze rozwiązywane są przez cc, tylko ciekawi mnie jak to będzie z tymi tygodniami, bo ze swoją doktor o porodzie jeszcze nie rozmawiałam, chociaz kiedyś wspomniała ze w 37 tygodniu odstawiamy już wszystkie leki i że na przyszly rok nie mam co się zbytnio szykować, a ostatni tydzień tego roku to właśnie będzie u mnie 37 tydzień

reklama
Tak się zastanawiam czy włosów nie obciąć bo przy dzieciach może nie być na nie czasu :D[/QUOTE]

Też chciałam obciąć włosy przed porodem, ale teraz to już się nie ruszam z domu

Do góry