reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

hej laseczki!! dziekuje wam bardzo!
jestem jeszcze w szpitalu ale mamy sie dobrze wszyscy 3 :) odezwe sie po poworcie, w kazdym badz razie najwazniejsze ze chlopaczki juz sami oddychaja, zaczeli tez jesc i lekarze sa bardzo dobrej mysli! 3majcie sie brzuszki!!!!!!!! i wasze maluszki!!!!!!!!

Kasiona to super wieści!!trzymajcie się wszyscy!!dużo dobrej energii wam przesyłamy!

reklama
Kasiona!!!
super ze sie odezwalas!!!duzo,duzo zdrowka Wam zycze:)))odzywaj sie jak najczesciej.

Jedynka dziekuje za link do tej apteki,nawet ten Feminatal 400,ktory biore jest 8zł tanszy niz w tej pod domem.ehh trzeba szykoawac zamowienie:)

Kasiona ciesze sie ze macie sie dobrze. Pozdrawiam Wasza trojeczke:)
Justella ja tez wlasnie zamowilam feminatal bo o 7zl taniej :) i tanie sa gryzaki z canpola ale jeszcze ich nie zamawialam. pewnie niektore rzeczy sa drozsze ale ogolnie jest chyba taniej.

Dobrej nocy dziewczynki :) oby nam sie dzis dobrze spalo..

Mam takie może trochę głupie pytanie ale zawsze jak mam niedługo wizyte u doktorki to "lubię" się czymś nakręcić...

A więc od 2 tyg nareszcie czuję ruchy dzieci, czuję je z prawej strony (pionowo) i w dole brzucha (poziomo). Podejrzewam się że są ułożone jakby w kształcie litery L (tak jakoś skojarzyło mi się po ostatnim usg).
I niepokoi mnie to, że jak czuję ruchy w dole brzucha to czasem mam wrażenie jakby coś zaraz miało mi dołem wylecieć i nie wiem czy to takie ma być uczucie czy cos się dzieje niepokojącego.
Czy któraś z Was też miała takie odczucia i czy to nie znaczyło nic złego?

Też tak lubię się nakręcić czasem ostatnio na szyjkę się uparłam, w 23 tyg to u mnie ruchy były słabe za to teraz jak się niunie pchają to mam wrażenie, że zaraz mi wyjdą którąś stroną, odbijają się od żeber i pchają sie na dół to już boli na tym etapie, dziś mówię mojemu że ię sie przejsc moze je uspie bo mnie strasznie skopaly a on na to "czekaj daj im sie wybawic" myslałam że padnę hahaha

Rainmanka ja tak mialam jak synek był ulożony nóżkami w dół. Później nawet nie wiedziałam kiedy ale się przekręcił i jest spokój więc może u Ciebie też tak jest.

Ja na usg też się zdziwiłam ułożeniem swoich dzieci, ciężko czasem uwierzyć że tu noga a tu głowa :-)

Dzięki Lenna, oby tak było jak piszesz. Na ostatnim usg widziałam że jedno pionowo stoi i jest bardzo ruchliwe więc by się zgadzało :)

czesc dziewczynki

Melduje sie ledwo co zyje....a tu jeszcze 12 dni
Gastone-twoj wielki dzien:tak:powodzenia trzymam kciuki;-)
Kasiona- ciesze sie bardzo ze macie sie dobrze, wracajcie szybciutko do domu:-)

reklama
Ja wczoraj bylam na patologi,na 17sierpnia wyznaczyli mie termin na oddzial i wtedy beda decydowac kiedy ewentualnie beda mnie ciac:)boje sie strasznie.Mam nadzieje ze wytrzymam.Z wyprawki mam tylko ubranka w ktorych zabiore dzieci ze szpitala,tam w szpitalu wszystko daja dzieciaczkom,a ewentualnie jakbym trafila do szpitala to mam zrobiona liste rzeczy dla siostry i meza to beda robic zakupy bo ja i tak chodzic nie moge:(Łóżeczko juz jest,wanienke wczoraj mi siostra kupila taka fajna w biedronce z termometrem:)
U dziewczyn wszystko wporzadku waza 2400 i 2000,ta roznica sie troche zmniejszyla.Po badaniu rozwarcie na pol palca,wiec mam nadzieje ze wytrzymam do tego 17sierpnia.A do tego swojego gina juz nie pojde tak mnie ostatnio wkurzyl!!!!!

Do góry