reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

witam Was kochane!
Ja tez ledwo zyje. W nocy jak sie przewracam z boku na bok strasznie bola mnie pachwiny i troche nad nimi, ciagnie mnie okropnie. Nie wiem czy to normalne:-(. Wogole juz mi sie tak ciezko chodzi. W domu balagan, ktory mnie strasznie irytuje, a sama nie wiele moge zdzialac. Moj non stop w pracy. Och i nie moge sie doczekac juz wizyty poniedzialkowej. Mysle jak tam moja szyjka, bo ja oczywiscie caly czas mam schizujace mysli.
ja tez czasem czuje ruchy tak straszbnie nisko jakby mi mieli chlopaki zaraz wyskoczyc. Czasem to mam wrazenie ze nozka mi wychodzi "tam" :szok:. I oczywiscie tez sie zastanawiam, czy jak oni tak tam wierzgaja nozkami czy mi szyjki przez to nie skracaja.

Gastone jak wspaniale ze dzis juz bedziesz miala swoje niunie!
2ania ciesza mnie lepsze wiesci od Ciebie :) dobrze ze dziewczynki maja sie ok. A w zakupach zawsze ktos Cie wyreczy.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam Was dziewczynki, zasiadłam przed komputerem zmęczona jakbym hektar pola sama zaorała:rofl2: a to była tylko depilacja akrobacja przed dzisiejszą wizytą, czasem mnie zastanawia czy ginom w ogóle robi różnicę jaką która ma hihi, zostały jeszcze łydki ale to już mój mi musi pomóc.

Moje ostatnie 2 noce były cudowne tak dawno nie spałam, nawet do łazienki na siłę szłam bo rano to już bym nie doszła.

Teściówka znosi jakieś ciuszki tylko szkoda że się nie zapyta czego nam brakuje bo rozm 56 zajmuje mi całą komodę a jeszcze mamuśka się zapowiedziała z "darami", mogłam nic nie kupować sama to by mi tych starczyło. Zostało mi dokupić rzeczy dla mnie bo dla dzieci to już chyba wszystko mamy.

2ania co ten Twój gin wymyslił?

ania5348 zazdroszczę i podziwiam że dajesz radę jeszcze to juz 38tydz :szok:

Od miesiąca już w sumie panikuje o ten szpital, z jednej strony by mnie pooglądali ale z drugiej nie chce tam iść, będę błagać gina żeby mi te sterydy na recepte zapisał to mamuśka poda. I jak zwykle jak Jedynka "czy szyjka trzyma??" Heh

Ja wczoraj bylam na patologi,na 17sierpnia wyznaczyli mie termin na oddzial i wtedy beda decydowac kiedy ewentualnie beda mnie ciac:)boje sie strasznie.Mam nadzieje ze wytrzymam.Z wyprawki mam tylko ubranka w ktorych zabiore dzieci ze szpitala,tam w szpitalu wszystko daja dzieciaczkom,a ewentualnie jakbym trafila do szpitala to mam zrobiona liste rzeczy dla siostry i meza to beda robic zakupy bo ja i tak chodzic nie moge:(Łóżeczko juz jest,wanienke wczoraj mi siostra kupila taka fajna w biedronce z termometrem:)
U dziewczyn wszystko wporzadku waza 2400 i 2000,ta roznica sie troche zmniejszyla.Po badaniu rozwarcie na pol palca,wiec mam nadzieje ze wytrzymam do tego 17sierpnia.A do tego swojego gina juz nie pojde tak mnie ostatnio wkurzyl!!!!!

2ania bardzo mnie ciesza takie wiesci od Ciebie.wydaje mi sie,ze u Ciebie w duzej mierze strachu napedzali ci lekarze.te ich rozbiezne diagnozy ehh.roznica w wadze dziewczynek nie jest wielka naprawde mniej niz 20%,to naprawde nieduzo:)ani sie obejrzysz i te male slicznotki beda juz z Toba:)teraz sobie poswiec ze niecale 2 tyg na odpoczynek,ewentualnie robienie listy co ma kupic rodzinka.a ty błogo lez i wytrzymaj jak najdłuzej.

jedynka a co to za samopoczucie?;)głowa do gory,pewnie juz niedługo maz wroci z delegacji i zaraz poczujesz sie lepiej;)ja teraz jak moj wyjezdza na 3 dni to wywozi mnie na ten czas do mamy i przyjezdza po mnie.troche nie lubie juz tej jazdy autem,ale jeszcze nie jest tak zle.jakos nie moge sie zebrac prac tych nowych ubranek.łózeczka mam zamiar kupic ostatni weekend sierpnia.wtedy moj maz ma jedyny wolny weekend.wozek zamowie lada czas.

dziewczyny no wlasnie jak to jest u was z tymi sterydami na rozwoj płucek?ja pytałam we wtorek lekarza i powiedział ze to jest lek i zapobiegawczo sie czegos takiego nie podaje.jakby cos ewentualnie to wtedy.

Ostatnia edycja:
Ze sterydami wg mojego lekarza jest tak: Ciąża bliźniacza w 80 % kończy się przed terminem więc oznacza to że płucka dzieci nie zawsze są rozwinięte, no i przypadek Kasiony jest na to dowodem, była u lekarza wszystko ok a za 3 dni urodziła, mimo że wody odpłynęły częściowo, musieli czekać aż sterydy zadziałają co było ryzykowne i nie zawsze można zaczekać, więc gin twierdzi że lepiej zapobiegać, a to nikomu nie zaszkodzi wrecz pomoże w razie czego, a z blixniakami ro różnie, dzis jest ok a jutro klops.

olis23
stwierdzil ze juz dawno powinnam byc po cesarce,achhh szkoda nawet nerwow niechce mi sie o nim gadac!!!Poprostu chcial sie mnie pozbyc i tyle to jest moje zdanie...
Justella
Ja tez tak mysle ze te nerwy to wina lekarzy,i to nie potrzebne.Ale teraz mam nadzieje ze wytrzymam bez stresowo do tego 17sierpnia i potem niech sie dzieje wola nieba:)
Wczoraj rozmawialam z taka pania ktorej corka urodzila 4-raczki(szok)miala oczywiscie ciecie,2 tyg temu i nadal nie moze dojsc do siebie.Nie mogla wstac przez tydzien,na szczescie dzieciaqtka zdrowe:)ale dziewczyny niewyobrazam sobie miec 4-raczkow.Mam obawy o 2 a co dopiero x2 jeszcze:)
https://www.babyboom.pl/forum/members/olis23-78000.html

2ania- nie martw sie bedzie dobrze, dzieciaczki waza ponad 2 kg wiec jest ok.
Ja mam wyznaczona cc na 17, wiec bedziemy odliczac razem:-) moze i nawet urodzimy w tem sam dzien;-)o ile doczekam:happy:, Tobie jednak zycze zeby maluszki zostaly jak najduzej w twoim brzuszku.

ja umykam do poloznej, posuchac moich kochanych serduszek

Cześć brzuszki o widzę ze już terminy macie poryxnaczane ja mam nadz ze jutro poznm swój..:))) mój brzuszek stawia się bardzo często i do tego całe łono mnie boli jakby mnie ktoś skopal tez tak pewnie macie??? Pozdrawiam

Justella
Wczoraj rozmawialam z taka pania ktorej corka urodzila 4-raczki(szok)miala oczywiscie ciecie,2 tyg temu i nadal nie moze dojsc do siebie.Nie mogla wstac przez tydzien,na szczescie dzieciaqtka zdrowe:)ale dziewczyny niewyobrazam sobie miec 4-raczkow.Mam obawy o 2 a co dopiero x2 jeszcze:)
https://www.babyboom.pl/forum/members/olis23-78000.html

Nawet nie potrafie sobie wyobrazić jakbym miała mieć 4-raczki.
Wczoraj w TV pokazywali rodzine gdzie urodziły się trojaczki. Przy urodzeniu różnica wagowa była dosyc spora ale teraz jak widziałam to niewiele się różniły i tak fajnie leżały w jednym łózeczku.
Gmina się nimi zajęła i wózek już dostali, jakieś tam inne rzeczy i do tego zamianę mieszkania na większe bo póki co mają 47m2

reklama
W piatek zaczynam 26 tydzień. Zaraz spróbuję wrzucić fotki :-)

Córeczka

Synek

Lenna1982 - piękne maluchy!:-)

A tu moje szkraby :)
ImageShack Album - 4 images

Zdjęcia z poniedziałku :-)

slicznieeeeee

hej Dziewczyny,
prawie jestem pewna imion dla swoich dzieci.Więc o ile Leonard/Leon na pewno zostaje,o tyle Joachim nie podoba się kompletnie nikomu (mówie o Rodzinie) oprócz mnie.
no i sama juz nie wiem czy to imie nie jest cudaczne za bardzo.chciałam dac imiona oryginalne,nietuzinkowe ale jednoczesnie nie za bardzo udziwnione.
Skrót od Joachima,to wg.mnie Misio :) , Jochaś,Jachimek,Achim,Chimek,Jasiu od biedy:)
Ale jakby co mam alternatywe:Eryk,Max,Antoni,Gustaw,Jan,sama juz nie wiem...

no i w sumie mam jeszcze córkę o imieniu Julia
więc

Julia,Joachim i Leonard chyba brzmi dosc dumnie ;)

a jak Wasze dzieciaki sie będą nazywac?

co do imionek;) to zalezy od was jaki chcecie dac.....

dla mnie imionka :Kuba,Szymek,Julia,Maja Amelia juuz sie przejadly...bleeeee

ale twoje tyly sa fajne takie inne:) a co mysli o imieniu Gabriel???

Leonard i Gabriel??

Do góry