reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Dzień dobry. Ja spałam może 3 h a teraz obudziłam męża i będziemy jeść śniadanie. Strasznie mi ta igle wbili wczoraj i nie mogłam przez ta rękę spać :( czekam już kiedy się skończy ten lek i mi to odłącza,bo tak to nie czuje,ze jestem w szpitalu,bo tu warunki jak w domu a jedzenie to lepsze niż ja gotuje :p
Marti rzeczywiście masz tam jak w hotelu;) bynajmniej porównując do naszych szpitali. No ale wiadomo szpital to jednak szpital, więc trzymam kciuki, żeby te kroplówki nie były już potrzebne i zebyscie mogli wrócić do domu.

reklama
Odnośnie jedzenia w szpitalu to muszę powiedziec, że jestem mega pozytywnie zaskoczona tym w którym ja będę rodzić. Teraz leżałam na patologii i jedzenia było tyle, że nie dało się zjeść i naprawdę dobre. Jakby coś to mówię o szpitalu na Staszica w Lublinie [emoji4][emoji4]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc dziewczyny :)
Alina1987 widzę że my już wszystkie tylko o porodzie myślimy i stresujemy się tym wszystkim co z nim związane, żeby nie za wcześnie, jak to będzie itd. Dla pocieszenie powiem Ci że mimo że to będzie mój 3 poród, to jednak pierwsza Ciąża bliźniacza a w nich raczej nie mam doświadczenia ;)

Oska35 ale to zaleciało, aż ciężko uwierzyć że szkraby zaraz z Tobą będą :)

Marti92 kurczę to Wy niemalże jak w hotelu ;) oczywiście prócz dolegliwości związanych z kroplowkami itd. W Polsce tak nie ma że mąż zTobą nocuje kiedy przebywasz na oddziale itd. Ewentualnie po porodzie możesz wziąć salę rodzina i wtedy masz 1 i mogą Cię odwiedzać lub też być z tobą ktoś 24h.
No fakt tyle ze mąż musi płacić i parking tez kosztowny. Teraz jestem na patologii ciąży to tu jest jeszcze lepsze jedzonko:p

@Marti92, @ariska - dziewczyny trzymajcie się tam! wiem jak to jest lezec w szpitalu - przesyłam pozytywne fluidy :)

@mamciachlopcow gratulujace !!! :) super ze juz jestescie w komplecie

a ja własnie wróciłam z wizyty u mojej ginki i dziewczynki mają się dobrze mają już 445g i 450g :)strasznie szybko rosną, tydzień temu miały po 350 i 370 :)

Dzięki dziewczyny, pozwolili mi trochę pochodzić i wtedy zobaczą o 15 co dalej mi będą podawać lek czy nie ale muszę dalej z ta igła i tak boli ze szok,tylko ja cała mokra tak mi cieknie z piersi te pre mleko a mąż pojechał po jakies ciuchy dla mnie a kazałam mu zabrać tamte co przyjechałam do prania wiec trochę "siara" z takimi plamami na koszuli :D

Dzięki dziewczyny, pozwolili mi trochę pochodzić i wtedy zobaczą o 15 co dalej mi będą podawać lek czy nie ale muszę dalej z ta igła i tak boli ze szok,tylko ja cała mokra tak mi cieknie z piersi te pre mleko a mąż pojechał po jakies ciuchy dla mnie a kazałam mu zabrać tamte co przyjechałam do prania wiec trochę "siara" z takimi plamami na koszuli :D

No to trzymamy kciuki żebyście wyszli :)
A z tą koszula to jaka tam siara, myślę że nie takie rzeczy widuje się w szpitalach, na patologiach ciąży czy porodowkach. Dla mnie cała ta sytuacja zwiazana z porodem, połogiem itd. zawsze sprawiała że czułam się mało komfortowo i kobieco w tym wszystkim.

A mnie nie wypuszcza,mogłam sobie pochodzić trochę i tyle. Narazie tego leku nie będę brała już na skurcze dożylnie ale igła musi być wrazie bym miała znów silne skurcze i by musieli podłączyć,także zmienili w inne miejsce i już totalnie jestem pokłuta i tak muszę z ta igła być,bez sensu to nawet włosów sobie nie mogę związać,bo jedna reka to sobie można :/ te igły mnie bardziej bolą i stresują niż skurcze.
@Necia0 masz racje,ale jednak tu i faceci do swoich kobiet przychodzą i położne i odwiedzający i raczej z takimi plamami po kolana to siara heh na szczęście maja koszule tu to sobie zmieniłam.

Pamiętaj że nic co ludzkie nie jest nam obce ;) Za to opowiem Ci jak urodziłam 1 dziecko, mialam hektolitry pokarmu i po powrocie do domu przyjechała teściowa W odwiedziny po kilku dniach, a mąż uznał że pojedzie w takim razie na zakupy do supermarketu. Niewiele myśląc uznałam że skoro nadarza sie okazja to chętnie wyjdę razem z nim żeby się wyrwać choć na chwilę z domu. Nakarmilam młodego, który został z teściowa i z uśmiechem wyruszyłam na zakupy spożywcze, jakbym szła co najmniej na galę ;) idziemy sobie po sklepie ja rozanielona, chwytam co potrzebne i kieruje się w stronę kasy. Obok mnie staje mąż patrzy na mnie i po prostu słowa nie może wydusić ze śmiechu. Oczywiście potrzebował chwili żeby wyjaśnić z czego się tak śmieje, nie muszę mówić jaka zażenowana byłam kiedy kazał spojrzeć mi na bluzkę a pod cycami centralnie (mimo wkladek) miałam mega mokre plamy... wracał na sklep po jakaś bluzkę, a ja nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać :)

reklama
@Marti92, @ariska - dziewczyny trzymajcie się tam! wiem jak to jest lezec w szpitalu - przesyłam pozytywne fluidy :)

@mamciachlopcow gratulujace !!! :) super ze juz jestescie w komplecie

a ja własnie wróciłam z wizyty u mojej ginki i dziewczynki mają się dobrze mają już 445g i 450g :)strasznie szybko rosną, tydzień temu miały po 350 i 370 :)
To oby dalej tak zdrowo rosły [emoji7] [emoji7]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry