reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

@Necia0 tak cc zaplanowane na 23.10 ledwo zipię,dziewczynki bardzo się rozpychają-czasem jak wracam ze szkoły po odwiezieniu syna nie jestem w stanie dojść do tramwaju-czasem łapią mnie skurcze-o ile nimi są (w pierwszej ciąży ich nie czułam więc nie do końca jestem pewna czy to to) no i więzadła po bokach mam wrażenie że coś mi rozrywa od środka brzuch. Staram się myśleć pozytywnie ale...
A jak u Ciebie?

O kurczę to w sumie jeszcze 3 tygodnie, czyli w 38 tc? Późno coś. Z jednej strony tylko a z drugiej dla Ciebie to pewnie aż. Współczuje, zwłaszcza ze ja dopiero 27 tc a tez jak wyprawie sie autobusem do szkoly to potem to odczuwam, więc nawet ciężko mi sobie wyobrazić jak musi być później. Nikt z osób które znam nie dotrwał do 35 tc więc nawet nie słyszałam jak to jest, a nie przepraszam u corki w szkole jest pani ktora dotrwala ale powiedziala ze nie chce nawet tego wspiminac. Chyba że sama się rozladujesz wcześniej a wszystko na to wskazuje z tego co mówisz.
Kochana trzymam mocno kciuki żeby Ci szybciutko zleciało
A wczoraj rozmawiałam z siostrą męża która urodziła w 32 tc, chłopcy mieli po 2 kg ze sporym groszem więc pięknie jak na ten czas. I mimo że Przytyła 40 kg, a jest naprawdę jest filigranowa powiedziała że nie ma ani jednego rozstępu, także jest nadzieja ;)

reklama
@Necia0 tak cc zaplanowane na 23.10 ledwo zipię,dziewczynki bardzo się rozpychają-czasem jak wracam ze szkoły po odwiezieniu syna nie jestem w stanie dojść do tramwaju-czasem łapią mnie skurcze-o ile nimi są (w pierwszej ciąży ich nie czułam więc nie do końca jestem pewna czy to to) no i więzadła po bokach mam wrażenie że coś mi rozrywa od środka brzuch. Staram się myśleć pozytywnie ale...
A jak u Ciebie?

Ja czekam do kolejnej wizyty 9.10 mierzenie szyjki a 17.10 mam usg i liczę że moja Szyjka się bardziej nie skróciła, a z serduszkiem małego wszystko się już ustabilizowało. Czasem sama się zastanawiam czy kwestia tego że tak słabo przechodzę tą ciążę to wynik wieku czy tego że to już 3 ciąża (Po dwóch cesarkach), czy może po prostu że jest mnoga :/
Ale mój mąż dzielnie to znosi :)

Hej dziewczyny. U mnie dziś mąż sprząta i przestawia meble a ja robię pranie i zrobię obiadek. Jedziemy później do sklepu obejrzeć wózki,bo nie możemy się zdecydować i jeszcze nie zamówiłam z Polski,może tu kupimy, ja później będę sobie na spokojnie prasować trochę i układać,bo już coraz ciężej wiec wole to mieć z głowy. Ale przynajmniej się wyspalam dziś i mamy słoneczny dzień.
Miłego dnia ! :)

Już mi przeszło,ale czasem tak złapie :oo: co na to wtedy można zrobić ?
Na rwę to silne leki przeciwbólowe się stosuje. W ciąży pozostaje jedynie odpoczynek, masaż albo kremy czy maści. Czytałam też, że lekkie ćwiczenia i basen pomagają, ale to wszystko po konsultacji z lekarzem.

Na rwę to silne leki przeciwbólowe się stosuje. W ciąży pozostaje jedynie odpoczynek, masaż albo kremy czy maści. Czytałam też, że lekkie ćwiczenia i basen pomagają, ale to wszystko po konsultacji z lekarzem.
Ah,mam nadzieje,ze to nie to jest to,może poprostu od obciążenia,jednak to ciąża bliźniacza i ciało reaguje różnie,aż tak zle nie jest żebym musiała brać cokolwiek,oby do końca listopada chociaż wytrzymać :) a najlepiej do grudnia i w terminie urodzić ;)

@Necia0 a ile masz lat? Jeśli mogę spytać ☺ja 31 i łudziłam się że dzięki moim gabarytom jak i doświadczeniu z pierwszej ciąży przejdę tę ciążę lekko i przyjemnie-a tu taka niespodzianka...
@AmMaWi wow 39tc robi wrażenie. Ja jeśli wytrzymam do 38tc to będę bardzo szczęśliwa

reklama
Do góry