reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Dziewczynki dziś miałam wizytę więc melduje się z informacjami.
No to tak dzidzie rosną ładnie są w 60centylu ułożone są jeden na dole drugi na górze... Ten na dole waży około 1400g a ten a górze 1470g pani doktor powiedziała że to żadna różnica. Szyjka długa około 5cm, brzuszek(macica) miękka, przepływy w normie. Pani doktor nie miała zastrzeżeń, wizyty będę mieć co 2tygodnie około 36tc dostanie skierowanie do szpitala i będę musiała jechać i umówić się na CC.

reklama
No to tak dzidzie rosną ładnie są w 60centylu ułożone są jeden na dole drugi na górze... Ten na dole waży około 1400g a ten a górze 1470g pani doktor powiedziała że to żadna różnica. Szyjka długa około 5cm, brzuszek(macica) miękka, przepływy w normie. Pani doktor nie miała zastrzeżeń, wizyty będę mieć co 2tygodnie około 36tc dostanie skierowanie do szpitala i będę musiała jechać i umówić się na CC.
Super ze wszystko dobrze [emoji3][emoji4]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

No i elegancko :) Oby tak dobrze zostało do samego rozwiązania :) Super :)

Ja odebrałam wyniki: hemoglobina podskoczyła do 13.0
Z testu obciążenia glukozą wyszło że: na czczo 84, po godzinie 140, po dwóch godzinach 114.
Laborantka mówiła, że super nie jest ale tragedii też nie ma. Zobaczymy co w środę powie na to ginekolog.

Pięknie tusiaczku, chłopcy na medal Zawsze miło się słucha dobrych wieści :) a który Ty masz już tydzień że oni już tak pięknie ważą?

@tusiaczzek1988 same dobre wieści, super:)
@Mea1989 Twój wyniki nie jest taki zły, nie zamartwiaj się i czekaj spokojnie na wizytę u ginekologa.
Ja coś dzisiaj mam słaby dzień, na dworze tak przyjemnie, a mnie głowa boli i ogólnie nie mam mocy:/ ale chociaż popralam prześcieradła, rożki nie i część ciuszkow, póki pogoda jest ładnie schną na balkonie:)

Mam wanienke okbaby profilowana do sprzedaży. Żółta stan idelany i świetnie się sprawdza do przynajmniej 9 miesiąca życia. Jakby ktoś był zainteresowany :)
Nowe są ok 80-100zl. Mogę sprzedać za 45zł tylko nie wiem czy jest ktoś z okolic Łodzi, Skierniewic bo przesyłka będzie nieoplacalna

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Jakbym mieszkała w PL to bym kupiła ;) ale myśle kupić właśnie taka 86 nawet 90 cm widziałam i chyba będzie Ok żeby tez później używać dla dwójki,aby sobie siedziały razem w wanience?

reklama
Ja codziennie mówię moim dzieciaczkom, żeby posiedziały w brzuchu min. do końca 36 tyg., oby posłuchały:D
@Marti92 wanienkę kupiłam taka na 86 cm, z odpływem i termometrem. Dla mnie ważne było, żeby mieściła się w brodziku pod prysznicem, bo jak już będą stabilnie siedzieć i sie pluskać to że stołu w salonie przeniesiemy się pod prysznic z wanienka, a ja będę klęczeć obok:) zobaczymy jak to w teorii wyjdzie;)
U mnie właśnie to samo,mam tylko prysznic i na początku będę w pokoju kapać,ale jak podrosną to tez musi mi się zmieścić pod prysznicem i chyba tez kupię taka 86 cm,myśle,ze będzie Ok i będą mogły się chlapać razem ;) a ja mam łazienkę malutka wiec chyba będę na sedesie siedzieć Hahah jak będę ich później kąpać :D

Do góry