reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

@kamilla to powiedz mężowi ze jak teraz Ty tego nie kupisz to po porodzie będzie on musiał...moze to go przekona, ze Ty po porodzie nie bedziesz w stanie palcem kiwnąć a co dopiero zajmowac sie wyprawka

reklama
Za trzy tygodnie lecimy do Polski i na pewno kupię rożki bo w Irlandii nie ma, a co do reszty to jakoś go przekonam że trzeba kupić i już :)

@Kamilllla u nas było odwrotnie, to ja nie chciałam nic wcześniej kupować. Ale później pomyślałam że po prostu pod koniec ciąży nie będę miała na to siły i trzeba będzie się oszczędzać. A po porodzie nie będzie na to czasu w ogóle i tylko dodatkowy stres dojdzie- raz sam fakt że pojawiają się 2 maluszki, a dwa że nic dla nich nie masz. U Was sytuacja jeszcze bardziej sprawia,że mąż musi się przekonać- macie już 2 córeczki więc jak będzie u Was 4 dzieci to tym bardziej nie będzie kiedy wyprawki kompletowac. Może to go przekona..

Dokładnie Kamillla święte słowa :) Ja sama też mam już 2 i nic mi po nich nie zostało a nawet jeśli chodzi o ciuszki to zaopatruje się od 50 do 62, bo raz że zima bedzie a dwa że wątpię żebym z czwórka dzieci prędko wybrała się na zakupy czy miała czas szukać i kupować nawet przez net.

Za trzy tygodnie lecimy do Polski i na pewno kupię rożki bo w Irlandii nie ma, a co do reszty to jakoś go przekonam że trzeba kupić i już :)
Ja zamawiam z Polski i mi mama wysle rozki,bo tu tez nie ma:)ja niestety nie polecę już do Polski,a bardzo bym chciała,dopiero pewnie się wybierzemy jak maluchy podrosną i wtedy autem na prom. A nie martw się wyprawka spokojnie kupisz,ja 28 tydz a dopiero zaczynam na poważnie i mąż tez mówi na spokojnie :)

A dziewczyny jakie macie lub planujecie kupić materace do łóżeczek,ma któraś z Was z ikei ?
Ja kupię piankowy w komplecie z łóżeczkami na Allegro. Jeśli się okaże, że będą złe, wtedy będziemy szukać na miejscu,np właśnie w Ikei. Początkowo chciałam z kokosem albo gryka, ale naczytałam się o robakach i już ich nie chcę, termopianka dla niemowląt też odpada, a lateksowe drogie :/

reklama
Do góry