reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Ja już po wizycie u lekarza, z dzieciaczkami wszystko super rosną jak szalone, mają już prawie po 700 g .
@Necia0 pytałam o te ciągnące bóle w kroczu- mówił że to nie oznacza nic złego, dzieci są duże no i jest ich dwójka więc napierają i naciskają na wszystko. I ponoć będzie już to tylko coraz mocniej odczuwalne;) a szyjka na szczęście bez zmian, dalej 4 cm.

Ja już po wizycie u lekarza, z dzieciaczkami wszystko super rosną jak szalone, mają już prawie po 700 g .
@Necia0 pytałam o te ciągnące bóle w kroczu- mówił że to nie oznacza nic złego, dzieci są duże no i jest ich dwójka więc napierają i naciskają na wszystko. I ponoć będzie już to tylko coraz mocniej odczuwalne;) a szyjka na szczęście bez zmian, dalej 4 cm.
Sorki za podwójne wysyłanie, ale coś mi się w telefonie zacięło;)

Czytam o waszych szyjkach i cos moja najkrotsza, bo tylko 3 cm. A lekarz powiedzial, ze ok. Taka byla ostatnio w 26 tyg. Zadnego oszczedzania nie zalecil. Troche mnie to zastanawia.

Czytam o waszych szyjkach i cos moja najkrotsza, bo tylko 3 cm. A lekarz powiedzial, ze ok. Taka byla ostatnio w 26 tyg. Zadnego oszczedzania nie zalecil. Troche mnie to zastanawia.
Mój właśnie mówi że tak poniżej 3 cm będzie trzeba coś działać, także 3 cm są jeszcze w normie chyba:) trzeba im wierzyć bo inaczej zwariujemy od tego zamartwiania się;)

Ja mam też 3 cm, ale mi lekarz kazał się oszczędzać. Mówi że w pojedynczej ciąży byłoby Ok, ale podobno na ten tydzień i rodzaj ciąży trochę krótka...

reklama

Łał no to ładnie ważą :) Moje w zeszły wtorek miały po 320 I 380g. Wspaniałe że wszystko dobrze z maluszkami. I dziękuję za info o bólach, czuje się spokojniejsza wiedząc że tak być może i nie tylko ja jedyna tak mam. Widocznie nie jesteśmy stworzone do takich ciąż :)

Do góry