reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

@mamciachlopcow ciaza wieloracza sama w sobie jest wskazaniem do cc.
Przynajmniej w Polsce i Holandii.

Paraplu a mozesz mi podac zrodlo tej informacji, bo poki co nie moge sie z toba zgodzic. Wszedzie, gdzie czytam sam fakt ciazy mnogiej nie jest w Polsce wskazaniem do cc. Przynajmniej 1 plod musi miec zle ulozenie, albo rodzic pierworodka.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Marti92
Dzisiaj 12tc+0, daleko w krzakach jestem jeszcze.

@mamciachlopcow ciaza wieloracza sama w sobie jest wskazaniem do cc.
Przynajmniej w Polsce i Holandii.

Paraplu a mozesz mi podac zrodlo tej informacji, bo poki co nie moge sie z toba zgodzic. Wszedzie, gdzie czytam sam fakt ciazy mnogiej nie jest w Polsce wskazaniem do cc. Przynajmniej 1 plod musi miec zle ulozenie, albo rodzic pierworodka.

@Marti92 w Holandii, nad samiuskim morzem polnocnym. Nie ma upalow, temp. jest super i jak dla mnie idealna, cieplo na krotki rekawek ale nie goraco :) ale, niestety, mnie od zmian cisnienia boli glowa, a w ciazy jest jeszcze gorzej. Jak na zlosc ostatnie 3 tygodnie to kilka godzin na zmiane slonce i deszcz :(
Jejku a czemu azy tyle musisz czekac na USG? [emoji33]
Odkad wyszlo, ze to ciaza blizniacza to mialam co 3 tygodnie wizyty a od 2 trymestru bede miec co 2 tygodnie.

@mamciachlopcow
Wskazania dzieli sie na bezwzgledne i wzgledne.
Ciaza blizniacza sama w sobie zalicza sie to wskazan wzglednych ale osobiscie nigdy nie spotkalam sie aby jakieklowiek kobiecie odmowiono CC jesli tak chciala rozwiazac ciaze mnoga nawet jesli nie bylo zadnych innych wskazan do cesarki. Przynajmniej tak bylo w 2 szpitalach w Kielcach. W kwestii innych szpitali sie nie wypowiem bo nie znam sytuacji.

A z racji zawodu napatrzylam sie na uszkodzone przy porodach dzieci i w zyciu nie zgodzilabym sie na SN w ciazy mnogiej. Jakby mi ktos odmawial to szukalabym innego szpitala. Mam dosc bojowe nastawienie pod tym wzgledem i jesli beda mnie namawiac na SN w Holandii to moga mnie cmoknac w pupe. Najwyzej zmienie szpital.

<< Dwa serca pod sercem [emoji173]️[emoji173]️ >>

@Marti92 w Holandii, nad samiuskim morzem polnocnym. Nie ma upalow, temp. jest super i jak dla mnie idealna, cieplo na krotki rekawek ale nie goraco :) ale, niestety, mnie od zmian cisnienia boli glowa, a w ciazy jest jeszcze gorzej. Jak na zlosc ostatnie 3 tygodnie to kilka godzin na zmiane slonce i deszcz :(
Jejku a czemu azy tyle musisz czekac na USG? [emoji33]
Odkad wyszlo, ze to ciaza blizniacza to mialam co 3 tygodnie wizyty a od 2 trymestru bede miec co 2 tygodnie.

No właśnie tez moja położna mówiła,ze teraz to będzie częściej co 2 tyg a wcale nie prawda :/ tu w Szwecji tak jest,spotykasz się z położna i masz usg i jak wszystko dobrze to tyle,jakbym nie była w ciąży bliźniaczej i wszystko Ok to już nie ma usg a tak to mam w we wrzesniu,ale to jest maskara tak długo czekać w ogóle tu się tak nie cackaja i ciąże traktuje normalnie a nie jak jakiś szcegolny stan :/ tak niestety jest,ale jak jest wszystko Ok to nie ma co się martwić wiec staram się nie nakręcać,dobrej nocki

Witajcie, mogę i ja do Was dołączyć? :) dopiero dziś odkryłam ten wątek, jestem w 13t5d, ciąża bliźniacza dwujajowa, płeć jeszcze nieznana :)
@Paraplu to tu się ostatnio ukrywasz widzę ;) chowasz się przeze mną? [emoji16]
Hej:) witaj i tu,gratulacje jeszcze raz :) u mnie też dwujajowa ciąża,ale dziewczynki. Skąd jesteś?

reklama
Ja mieszkam w Sztokholmie. Pierwsza ciąża czy kolejna?
Widzę martula,wiec chyba moja imienniczka jesteś:) pozdrawiam i spokojnego wieczoru.
Drugą, pierwsza 4 lata temu niestety zakończyła się w 20 tygodniu prawdopodobnie z powodu niewydolności szyjki macicy :( więc teraz chodzę z duszą na ramieniu, ale muszę wierzyć że wszystko będzie dobrze :)
Wszystkim życzę miłego dnia! :)

Do góry