reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Witajcie dziewczynki coś nam się tu cicho zrobilo. Ja wczoraj byłam na wizycie. Wyniki badań krwi i moczu dobre. Dziewczynki ważą po ok. 700 g i rosną w miarę równo. Ze złych rzeczy to skoczyło mi ciśnienie, a zwykle mam bardzo niskie i musiałam siedzieć w przychodni prawie godz., bo lekarz się uparł że musi sprawdzić czy spada. Trochę spadło ale i tak było na pograniczu normy - teraz mam mierzyć 3 x dziennie i zapisywać. Na usg nerek wyszło mi że na jednej zaczynają mi się robić jakieś złogi i muszę dużo pić. Kolejna wizyta za 3 tygodnie. Zlecone badania: morfologia, mocz i test obciążenia glukozą - bleeee.....
Ja właśnie leżałam w szpitalu na nerki. Pij dużo wody najlepiej z sokiem z żurawiny, ale takim 100%. Ja kupowałam w tesco. I suszona żurawina. Mi pomogło. Ale minimum 3 l wody dziennie .

reklama
A ja pisalam, ze cos sie Maluchy nie odzywają to w nocy daly mi taki koncert, ze spac nie mogłam [emoji7][emoji7]Ale o dziwo, jeśli już się kręcą to czuje to z lewej strony brzucha, czasami pośrodku. To normalne? Usg mam 20 czerwca. Już się nie mogę doczekac[emoji1][emoji1][emoji7][emoji7]

Witajcie dziewczynki coś nam się tu cicho zrobilo. Ja wczoraj byłam na wizycie. Wyniki badań krwi i moczu dobre. Dziewczynki ważą po ok. 700 g i rosną w miarę równo. Ze złych rzeczy to skoczyło mi ciśnienie, a zwykle mam bardzo niskie i musiałam siedzieć w przychodni prawie godz., bo lekarz się uparł że musi sprawdzić czy spada. Trochę spadło ale i tak było na pograniczu normy - teraz mam mierzyć 3 x dziennie i zapisywać. Na usg nerek wyszło mi że na jednej zaczynają mi się robić jakieś złogi i muszę dużo pić. Kolejna wizyta za 3 tygodnie. Zlecone badania: morfologia, mocz i test obciążenia glukozą - bleeee.....
Oliwe w którym tygodniu jesteś? Bo dziewczynki już spore.
Ja właśnie jestem w drodze z moja córka na wizytę do szpitala na patologie ciąży zobaczymy co powiedzą.
Ja ostatnio czuje większość jakby Core z prawej strony i też się martwię ale zobaczymy co będzie [emoji52]

Oliwe super waga dziewczynek . Bardzo jestem ciekawa ile ważą moje panny... wybraliście imiona? Ja już mam mętlik w głowie :-D

Oska wydaje mi się to normalne. Moja panna po lewej tez częściej daje znać o sobie. I wydaje mi się ze to zależy od umiejscowuenia lozyska. Ono może trochę amortyzowac ruchy :happy:

Kapinka daj znać jak po wizycie. Moja dopiero w piątek i juz nie mogę się doczekać.

U mnie średnio twardnienie nie ustaje wiec sobie leze wiekszosc dnia... ale na obiadek i zakupy mąż mnie wozi :)
Miałam ostatnio nieciekawa sytuacje. Dostałam ostrego krwotoku z nosa :( ponad 10 min nad wanna. Leciało jak z kranu. Maz odrazu dzwonil do gina a Lekarz mówi ze to normalne i żeby się nie marwić jak się powtórzy. :eek: ja się tak przrstaszylam ze aż się popłakałam :hmm:
No cóż z nieprzyjemnych dolegliwości to jeszcze dostaje rozwolnienia kiefy dziewczynki się zaczynają gimnastykowac:no: zaczynam etap narzekania. Ale już mi tak źle :(

Oska305 ja mam problem z wypiciem 1,5 litra a Ty mi o 3??? Muszę się zmuszać- no cóż- może faktycznie zakupię ten sok to będzie łatwiej.
Kapinka ja jestem w 25 tygodniu.
Ruchy też czuję bardziej po lewej stronie i też się martwiłam,że czuję jedną a okazuje się,że one leżą w pozycji 69 i jedna ma nogi na pęcherzu (i dlatego ostatnio odczuwałam kłucia w pęcherzu) a druga ma nogi u góry:-D

Natalia co do imion to jeszcze żadnego pomysłu. Moja 10 letnia córa wymyślała ale niezbyt przypadły nam do gustu. Trzeba by już coś wymyślić,ale jakoś ostatnio mam ciche dni z mężem chyba moje hormony buzują, bo wszystko mi nie pasuje i ciągle wynajduję powody do kłótni. :realmad:

@natalia moze dla własnego spokoju zrob badanie układ krzepnięcia. Pewnie to nic, ale sprawdzić nie zaszkodzi. W Luxmed płaciłam 25 zł za to.

Ja może we wtorek poznam płeć i zacznie się burza mózgów co do imion[emoji4][emoji4]

Ja po wizycie[emoji4]22t6d waga dziewczyn 460 g i 480 g więc chyba nieźle zaczęły być mega ruchliwe ogólnie. Zmieniły położenie i leza główkowo. Ostatnio mój facet wyczuł ruchy [emoji6] imiona wybieralismy wspólnie: Natalka i Milenka [emoji6]

reklama
Do góry