reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Dużą masz różnicę? Ja też się strasznie byłam bo u mnie 2 o i 1 k ale na szczęście rosną dziewczyny łeb w łeb jak się to mów i o wierze ze u Ciebie też będzie ok. Daj znać co i jak po prenatalnym?

A teraz pytanie do dziewczyn które mają już swoje pociechy przy sobie. Jak radzić sobie z obowiązkami i np karmienie? Jak wygląda u was noc?

Mam 2k2o. Na normalnej wizycie nie powiedział mi dokładnie, jedynie, że prawy jest mniejszy. Na wydruku niektóre pomiary lewego są na 22tc, a prawego nawet na 18 tc :/ Jutro zobaczymy, ale martwię się.

I wyrównuję statystyki na forum, bo najprawdopodobniej będzie dwóch chlopców :) Jutro się upewnię, bo prawy nie współpracuje.

reklama
Mam 2k2o. Na normalnej wizycie nie powiedział mi dokładnie, jedynie, że prawy jest mniejszy. Na wydruku niektóre pomiary lewego są na 22tc, a prawego nawet na 18 tc :/ Jutro zobaczymy, ale martwię się.

I wyrównuję statystyki na forum, bo najprawdopodobniej będzie dwóch chlopców :) Jutro się upewnię, bo prawy nie współpracuje.
To czekamy na informację i trzymam kciuki [emoji6]wiem, że nie jest łatwo ale nie przejmuj się na zapas.u mnie z ostatniego iść jedną córcia 19t5d a druga córcia 20t.

Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę !

Natalia ciesz się tym tygodniem ktory masz teraz bo pozniej będzie gorzej- juz to wiem z doświadczenia dziewczyn i swojego- jutro zaczynam 33t i mam problem jak leżę zeby obrocic się z boku na bok i do tego kosci mi "strzelaja" czyli raczej spojenie zaczyna siadać i tak po 30 tyg czuć juz końcówkę...

Kapinka wbij na forum bliźniaki niemowlaczki pierwszy rok zycia dziewczyny chetnie piszą a jesli masz czas to mozesz je poczytac tez sie czegos dowiesz ;)

Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę !

Natalia ciesz się tym tygodniem ktory masz teraz bo pozniej będzie gorzej- juz to wiem z doświadczenia dziewczyn i swojego- jutro zaczynam 33t i mam problem jak leżę zeby obrocic się z boku na bok i do tego kosci mi "strzelaja" czyli raczej spojenie zaczyna siadać i tak po 30 tyg czuć juz końcówkę...

Kapinka wbij na forum bliźniaki niemowlaczki pierwszy rok zycia dziewczyny chetnie piszą a jesli masz czas to mozesz je poczytac tez sie czegos dowiesz ;)
Właśnie ostatnio wynalazlam ten wątek i zaczęłam czytać [emoji6]

Dziewczyny ja dziś mam 16+ 0
Moja ciąża to 2o 1k
Wczoraj się dowiedziałam że prawdopodobnie będą chłopcy :)
Bardzo sie obawiam skrócenia szyjki :(
Wizyty mam co 2 tyg jak na razie szyjka od 11tc utrzymuje się 3.5 cm .. bardzo się boję że w każdej chwili może mi się skrócić. A wy macie coś profilaktycznie na szyjce? Pessar czy narazie tylko kontrolujecie

Moja ciąża to 2o 1k
Wizyty mam co 2 tyg jak na razie szyjka od 11tc utrzymuje się 3.5 cm .. bardzo się boję że w każdej chwili może mi się skrócić. A wy macie coś profilaktycznie na szyjce? Pessar czy narazie tylko kontrolujecie
Masz taka sama ciążę jak ja[emoji6]tylko u mnie dziewczynki. Trzymaj się będzie dobrze [emoji6]

Moja ciąża to 2o 1k
Hej 3.5cm to nie jest źle dużo odpoczywaj nie dźwigaj i będzie dobrze.Ja też jest 1k 2o ciąży 27 tydzień także panikowałam leżałam w szpitalu bo brzuch mi trwardniał i bałam się o szyjkę że się skróci 2 tygodnie temu miałam 3.9cm , lekarz na izbie przyjęć powiedział że w pojedynczej ciąży 2.5cm szyjka to normalne a w bliźniaczej może być krutsza.To też głowa do góry nie panikujemy tylko odpoczywamy dużo.Mi każdy lekarz na obchodzie w szpitalu powtarzał żebym przygotowała się że będzie coraz gorzej. ;)

Dziękuję za kciuki!
Na badaniu wszystko książkowo, wszystko w normie, wszystko w porządku. I prawy wcale nie jest mniejszy, mają prawie taką samą wagę, ok. 460g. Pokazali się bez wstydu, będzie dwóch chłopaków :) Są główkami w dół i się prawie przytulają!
Jak tam u Was? Jakieś wizyty niedługo? Wszystkie macie co 2 tygodnie? Ja mam co 4... Niby to tutaj normalne , zwłaszcza, że nie ma komplikacji...

Hej dziewczyny.

Ja zaczynam chyba watiowac :)
Wydaje mi sie ze jedna gwiazda się nie rusza. .. może zmieniła ułożenie. :hmm:
Wizyta za tydzień.
Ja mam wizyty co dwa tygodnie. Teraz wyszło 2.5 tyg. Ale moja ciaza wysokiego ryzyka wiec pewnie dlatego.
Chciałabym wytrwac do 32 tyg w domu. Lekarz powiedział ze najdalej w 32 szpital sterydy i leżenie do końca. 32 wypada na 20 lipiec :( ahh... a 36 tydzień na 17 sierpień.

reklama
Ja wizyty mam co 3 tygodnie, chyba przez to że do tej pory było wszystko dobrze. Denerwuje mnie jeżdżenie do lekarza ale z drugiej strony to człowiek odlicza od wizyty do wizyty i chyba wolałabym co 2. Czy na każdą wizytę musicie robić mocz i morfologię?

Do góry