Milenka28
Fanka BB :)
Ja jeszcze nie robiłam ale na następną wizytę muszę zrobić, chyba padnę to jest takie nie dobre, nie wiem czy dam radę to wypić fuj
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No maborka boj sie boju mnie tez w 13 nie bylo widac a teraz juz nikt nie ma watpliwosci jak sie maluchy rozszalaly i rosna i rosna..boje sie co bedzie dalejj!!!U mnie jest 13 tydzień i NIC nie widać. Jak sobie myślę, jak ja potem wystrzelę, to aż mi kolana dygoczą...
Słuchaj 50g powinno byc po godzinie do 140mg/dl, ale dopiero wynik powyzej 200mg/dl = CUKRZYCA CIĄŻOWA, taki wynik jak Ty masz czyli miedzy 140 a 200 to tak zwana nieprawidlowa tolerancja glukozy. U mnie na grudniowym watku jest tyez mama blizniakow ktora miala wynik podobny do Ciebie, stosuje diete i jest ok. Wedlug zaleceń lekarz powinien Ci zlecic teraz test obciazenia 75g Glc, tutaj po godzinie wyniki powinien byc mniejszy niz 180, a po 2 godzinach mniej niz 140. I wazne ze przed 50 nie musisz byc na czczo, a przed 75 KONIECZNIE na czczo, czyli minimum 8-12h bez posilku i bez picia.Hej dziewczyny. Mam pytanie jak u Was (o ile już robiłyście) wyszło obciążenie glukozą 50g. U mnie niestety nieciekawie bo aż 183 mg/dl:-(. A to oznacza, że mam cukrzyce ciążową. W wczoraj byłam u lekarza i od razu dostałam skierowanie do szpitala na dalsze badania. Czytałam, że to spotyka 2-4% kobiet ciężarnych. Tak sobie myślę, że ostatnio mam „szczęście” do tych wyjątków.
Ponoć czasami wystarczy stosowanie samej diety aby utrzymać cukier w ryzach, a po porodzie cukrzyca ustępuje. Jednak przebyta w ciąży daje „szanse” na cukrzyce w przyszłości. Mam troszeczkę „doła” i boje się o maluszki. :-(
dziekuje na szczescie rozstepow na razie nie mam ale smaruje sie smaruje smaruje, ale obawiam sie ze mnie to i tak nie ominie ... ale moze chociaz beda mniejsze...Marta, ale super brzuchol Nie ukrywam, ze jest dosyc pokazny juz! Ale mi teraz tak szybko tez rosnie ze pewnie za 5tyg..bede miec taki jak Ty. Nic dziwnego ze masz 10kg na plusie juz, bo juz jestes dalej troche..Mam nadzieje ze wiecej niz 10 nie utyje do tego czasu co Tya pojawiaja Ci sie rozstepy? chyba nie co? nie widac na zdjeciu..mi coraz bardziej czuje ze skora sie napina pomimo pilnuje zeby nawilzona byla cały czas..
Milenka powiem Ci szczerze, ze my narazie wozki w internecie ogaldalismy. Widzialam w jednej hurtowni, na iles tam wozkow stal tylko jeden blizniaczy i to nie za ciekawy i w komisie przechodzac widzialam jeden. Ale dopiero bede jezdzic po hurtowniach i szukac bo teraz zalatana troszke jestem. Ale z tego co slyszalam z blizniaczymi tak jest, ze stoja jeden albo dwa..a reszta z katalogu na zamowienie..Jak pojezdze i sie zorientuje to Ci napisze:-)Witajcie, Anulka mam do ciebie pytanko, widzę że jesteś ze Szczecina, orientujesz się może czy w Szczecinie w jakimś sklepie dla dzieci mogę zobaczyć jakiś wózek dla bliźniaków? bo u nas sprowadzają na zamówienie i nie można go w cześniej obejrzeć, a chciała bym się psychicznie nastawić na wielkość takiego wózka. Pozdrawiam
Wogole czytalam gdzies ostatnio, ze rozstepy robia sie tak gleboko pod skora, ze zaden krem ani oliwka tam nie dotrze, ale mi wydaje sie, ze smarowanie ma duze znaczenie bo jednak ta skora sie mocno rozciaga i jak jest dobrze nawilzona caly czas to staje sie bardziej elastyczna, wiec ja tez smaruje:-)dziekuje na szczescie rozstepow na razie nie mam ale smaruje sie smaruje smaruje, ale obawiam sie ze mnie to i tak nie ominie ... ale moze chociaz beda mniejsze...
wiesz co na pewno duze znaczenie ma tutaj genetyka, jak ktos ma predyspozycje to czy bedzie sie smarowal tonami oliwek, kremow to nic nie da i rozstepy sie pojawia, a jak ktos nie ma predyspozycji to moze sie nie smarowac wcale i miec nie bedzie. Jednak uwazam ze skoro sa te kremy itd i lekarze to polecaja, to jakis korzystny wplyw musi to miec, wiec wydaje mi sie ze nawet jesli rozstepy pomimo smarowania pojawia sie, to i tak beda mniejsze niz jakbysmy nie smarowaly sie wcaleWogole czytalam gdzies ostatnio, ze rozstepy robia sie tak gleboko pod skora, ze zaden krem ani oliwka tam nie dotrze, ale mi wydaje sie, ze smarowanie ma duze znaczenie bo jednak ta skora sie mocno rozciaga i jak jest dobrze nawilzona caly czas to staje sie bardziej elastyczna, wiec ja tez smaruje:-)