reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża bliźniacza

Dawno mnie tu nie było a tu tyle stronek.Gratuluje wszystkim trójpaczką które znają już płeć maluszków a tym które jescze nie znają że by jak najszybciej poznaly,ja nie stety do konca nie wiedziałam.Gemini gratuluje córeczek niech się zdrowo chowaja.

reklama
Gemini brawo dla Was! 39 tydzień - wow! Super! Powodzenia :-)
Dziś przeszliśmy 6 km na Walkathonie i powiem Wam, że sie przestraszyłam. Czulam jakby mnie brzuch ciągnął i jakby wszytsko miało mi wypaść...
Też tak macie po wysiłku, zmęczeniu?
Wzięłam kąpiel i mi ulżyło. Ale czuję się ledwo żywa.

Kochana ja to sie tak czuje po przejsciu 100 metrow. ogolnie mnie tam na dole wszystko boli i mam wrazenie jakby mi sie wszystko tam rozchodzilo i jakby mialy maluchy zaraz stamtad wypasc. no ale jak sie poloze to przechodzi, podobnie mam w pracy jak za dlugo siedze w jednej pozycji. no ale to chyba normalne :))

Cześć dziewczyny, chciałam wam tylko powiedzieć że z wyników badań prenatalnych wyszlo mi że raczej dzieciaczki powinny być zdrowe. Wiadomo że nikt mi gwarancji nie da na 100% ale nie jestem w grupie ryzyka i testy też ujemne wyszły więc jestem dobrej myśli. Dziś mój pierwszy dzień w pracy po zwolnieniu :tak:, chociaż lekarz mi radził żebym już nie wróciła ale ja bym chyba kota w domu dostała. Dopóki nic się nie dzieje to popracuje jeszcze tro che bo prace mam lekką. Pozdrawiam

He6Qp2.png

Ostatnia edycja:
:-)
Kochana ja to sie tak czuje po przejsciu 100 metrow. ogolnie mnie tam na dole wszystko boli i mam wrazenie jakby mi sie wszystko tam rozchodzilo i jakby mialy maluchy zaraz stamtad wypasc. no ale jak sie poloze to przechodzi, podobnie mam w pracy jak za dlugo siedze w jednej pozycji. no ale to chyba normalne :))
A ja nie czuje bolu jak chodze dluzej, ani jak siedze..ale za to ostatnio pare razy na dole tak mi sie brzuch napial, stwardnial jakby i zaczelam magnez dojadac w tabletkach i od dwoch dni nie napina mi sie..sama sobie zaradzilam;-)Wogole sie tak super czuje teraz, mam tyyle energii, bole glowy mnie przestaly meczyc.Musze sie nacieszyc tym bo niedlugo pewnie zacznie byc ciezko..a dzieci od wczoraj tak szaleja w brzuszku ze jestem w szokuu..takie wyrazne ruchy czuje..teraz np sobie pisze a one szaleja jak nie wiem..juz sie boje jak urosna jeszcze..co to bedzie?:-Da jak u Ciebie Monia czujesz maluszki mocno? Wy zaraz znowu usg nie? ale Ci zazdroszcze ze co 2 tyg masz teraz..ja ide jutro na wizyte ale po zwolnienie tylko i wtedy mnie lekarz umowi na nastepne usg moze.. Pozdrowienia

no właśnie te USG powinny być częściej ,aż się gorąco na sercu robi jak widzę jak te maleństwa fikają .J UŻ się nie mogę doczekac aż będą dobrze kopały to w tedy wreszcie uwierzę że je tam mam

Mam pytanie do dziewczyn, które znają już płeć swoich bliźniaków. Czy to prawda że jak kobieta się na buzi nic nie zmienia to że będzie miała chłopców? Czy u was sprawdziły się te ludowe wierzenia naszych babć?
Pytam bo dzis w sklepie znajoma powiedziała mi że będę miała chłopców bo wcale się nie zmieniam :szok:. Może macie coś do powiedzienia na ten temat to podyskutujemy. :-)

He6Qp2.png

Mam pytanie do dziewczyn, które znają już płeć swoich bliźniaków. Czy to prawda że jak kobieta się na buzi nic nie zmienia to że będzie miała chłopców? Czy u was sprawdziły się te ludowe wierzenia naszych babć? Pytam bo dzis w sklepie znajoma powiedziała mi że będę miała chłopców bo wcale się nie zmieniam :szok:. Może macie coś do powiedzienia na ten temat to podyskutujemy. :-)
Witaj Madziu:-) Nie wierzyłabym w to.. To kiedyś tak sie chyba utarlo jak sprzetow nie bylo takich jak dzis, ze rozpoznawali po wygladzie kobiety, ksztalcie brzucha..Mi tez wszyscy od poczatku mowia ze na bank bedzie dwoch chlopakow bo nic sie nie zmieniam tylko brzuszek rosnie. A pani doktor na usg wypatrzyla 2 cipki!!!:-DPodobno na dziewczynke sie brzydnie, wiec ja powinnam podwojnie na dwie:-D i najlepsze ze dalej nikt nie wierzy ze dziewczynki, ale ja tez czekam na 3D zeby potwierdzic, bo czuje chlopcow..albo poprostu wszyscy mi wmawiaja od poczatku..:tak:

Kurcze znowu weszlam na wage, bo dzisiaj wizyta u gina i sie przerazilam..od ostatniej wizyty 3 tyg temu mam 3kg wiecej..1kg/tydz. Tez tak macie? Ja wcale duzo nie jem..nie mam takiego apetytu ani zachcianek. A juz mam 6kg na plusie od poczatku ciazy!!!

To mnie pocieszyłaś, bo tak po cichu to bardzo chciałabym pareczkę lub dwie dziewczynki, oczywiście do końca płeć nie jest ważna tylko byle zdrowe. Mi się wydaje że nie przytyłaś dużo, nie unikniemy tego jak dzieci rosną to i my musimy "rosnąć":-D W ciąży bliźniaczej nie ma co liczyć na mniej niż 20 kg więcej więc jeszcze masz duży zapas. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź.

A w którym tygodniu dowiedziałaś się co będziesz miała?

To mnie pocieszyłaś, bo tak po cichu to bardzo chciałabym pareczkę lub dwie dziewczynki, oczywiście do końca płeć nie jest ważna tylko byle zdrowe. Mi się wydaje że nie przytyłaś dużo, nie unikniemy tego jak dzieci rosną to i my musimy "rosnąć":-D W ciąży bliźniaczej nie ma co liczyć na mniej niż 20 kg więcej więc jeszcze masz duży zapas. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź.
A w którym tygodniu dowiedziałaś się co będziesz miała?
A Twoje maluchy sa jedno czy dwu-jajowe? Masz jedno czy dwa lozyska? Zobaczymy co doktor powie na wage..moze tak ma byc ale mnie przeraza tycie 1kg/tydz:szok: O blizniakach wogole, ze beda dowiedzialam sie w 13tyg a plec na usg polowkowym w 20tyg.;-)Pozdrawiam.

reklama
Moje maluchy są dwujajowe, ja dowiedziała się, że będą bliźniaki ok 11 tc, do tej pory boje się jak to będzie, czy sobie poradze. Dziś zamówiłam sobie książke poradnik dla rodziców bliźniąt, zobaczymy czy się przyda. Czyli jeszcze z miesiąc musze poczekać żeby dowiedzieć się kogo noszę w brzuszku, już się nie moge doczekać.

He6Qp2.png

Do góry