reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Kurcze znowu weszlam na wage, bo dzisiaj wizyta u gina i sie przerazilam..od ostatniej wizyty 3 tyg temu mam 3kg wiecej..1kg/tydz. Tez tak macie? Ja wcale duzo nie jem..nie mam takiego apetytu ani zachcianek. A juz mam 6kg na plusie od poczatku ciazy!!!

Nie pekaj ja juz 10 kg ns plus ;) ale wszyscy mowia ze nie widac tych 10 kg ze poszlo w brzuch wszytsko... Ja wiem ze przytylam troszke na twarzy i na udach ale akurat tam to bylam za chuda wczesniej. I tak cofajac sie 3 wizyty u gina wstecz przybywalo mi 4,5 kg / 4 tyg potem 2,5 kg / 4 tyg a teraz tak jak u Ciebie 3kg/3 tyg

27 tydz 3 dni, 96 cm, 10 kg +

[URL=http://img40.imageshack.us/i/dsc01583p.jpg/] [/URL]
[URL=http://img32.imageshack.us/i/dsc01587rp.jpg/] [/URL]

Madziu, a podałabys jakieś namiary na ten poradnik?;-)

pewnie, na http://www.ibuk.pl/fiszka.php?id=1155 możesz przeczytać spis treści tj. co książka zawiera. A na allegro kupiłam Tkacz - Bliźnięta - poradnik dla rodziców 2009! (736337675) - Aukcje internetowe Allegro szukałam i tam była najtańsza i najnowsze wydanie. Wydaje mi się fajna bo oprócz fachowej wiedzy zawiera też rady rodziców bliźniaków, co może się przydać bo jednak nie każde dziecko jest książkowym przykładem :-). Pozdrawiam, jak przyjdzie to napisze czy według mnie warto ją kupić.

23 Marta brzuszek zaj...sty też bym tak chciała tyć ale u mnie jakoś to się rozkłada w koło a brzuchal też już całkiem spory a co do tycia to też tak lecę jak szalona ok. 3 kg. na 3tyg.kurcze niedawno katowałam się po ostatniej ciąży i zwaliłam 35 kg a tu znowu zaowają nowe i tyle się człowiek pocieszył że jest laseczką.Ale jak tylko przestanę karmić bliźniaki to zaczynam kurację na nowo myślę że teraz będzie łatwiej bo przy takiej gromadce dzieci to i czasu na jedzenie nie będzie no i finansowo pewnie będzie gorzej to człowiek nie będzie sobie tak dogadzał :)

23 Marta brzuszek zaj...sty też bym tak chciała tyć ale u mnie jakoś to się rozkłada w koło a brzuchal też już całkiem spory a co do tycia to też tak lecę jak szalona ok. 3 kg. na 3tyg.kurcze niedawno katowałam się po ostatniej ciąży i zwaliłam 35 kg a tu znowu zaowają nowe i tyle się człowiek pocieszył że jest laseczką.Ale jak tylko przestanę karmić bliźniaki to zaczynam kurację na nowo myślę że teraz będzie łatwiej bo przy takiej gromadce dzieci to i czasu na jedzenie nie będzie no i finansowo pewnie będzie gorzej to człowiek nie będzie sobie tak dogadzał :)
Te male przyssawki wyciągną z nas zbedne kilogramy :) Pomysl ile stracimy od razu po porodzie
z 5 kg dzieci (albo wiecej), min 1 kg lozysko, min 1kg wody plodowe, no i woda zatrzymana w organizmie... z 10 kg na miekko od razu zlatuje ;) tym sie pocieszam hihi

Witajcie, właśnie znalazłam to forum i postanowiłam dołączyć do was. Jestem w 26 tygodniu ciąży bliżniaczej jednokosmówkowej dwuowodniowej, dzisiaj się dowiedziałam że pod serduszkiem noszę dwóch chłopców, jeden waży 885g a drugi 910g. A o tym że spodziewam się bliżniaków dowiedziałam się w 10 tygodniu ciąży. Pozdrowionka

Cześć, witamy w naszym gronie:-)

He6Qp2.png

reklama
Hej dziewczyny. Mam pytanie jak u Was (o ile już robiłyście) wyszło obciążenie glukozą 50g. U mnie niestety nieciekawie bo aż 183 mg/dl:-(. A to oznacza, że mam cukrzyce ciążową. W wczoraj byłam u lekarza i od razu dostałam skierowanie do szpitala na dalsze badania. Czytałam, że to spotyka 2-4% kobiet ciężarnych. Tak sobie myślę, że ostatnio mam „szczęście” do tych wyjątków.
Ponoć czasami wystarczy stosowanie samej diety aby utrzymać cukier w ryzach, a po porodzie cukrzyca ustępuje. Jednak przebyta w ciąży daje „szanse” na cukrzyce w przyszłości. Mam troszeczkę „doła” i boje się o maluszki. :-(

Do góry