reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Życzę wszystkim Wesołych świąt Wielkanocnych :D
e74e336d7d41.jpg

Melponea przeogromne gratulacje ! Zdrówka dla maluszków i dla ciebie. :)

Suelen a ty jak się czujesz dziś ? Mam nadzieje że dobrze.

Ja leżę właśnie bo brzuch pobolewa ;) nic nie sprzątam... zrobię tylko jeszcze sałatkę z brokułów i ugotuje jajka. Sałatkę warzywna kroi mąż :) tyle z naszych przygotowań w tym roku.

Wesołych a przede wszystkim spokojnych Świąt. :D

No ja wlasnie od Maluchow wrocilam. Niestety ciagle w inkubatorach, oddychaja samodzielnie, ale karmione sa przez rurke. Jutro moze mi pozwola Synka wziazc na rece. Pokarm odcigam recznie i laktatorem, ale dzisiaj nie starczylo dla dwojki ;-( mam nadzieje, ze jutro laktacja mi sie rozkreci...

Dziewczyny, trzymam kciuki zebyscie jak najdluzej dotrwaly w trojpaku, moje z 34+5 tygodnia tydzien gdzies beda w inkubatorach ;-( i jeszcze ich nawet nie trzymalam ;-(

No ja wlasnie od Maluchow wrocilam. Niestety ciagle w inkubatorach, oddychaja samodzielnie, ale karmione sa przez rurke. Jutro moze mi pozwola Synka wziazc na rece. Pokarm odcigam recznie i laktatorem, ale dzisiaj nie starczylo dla dwojki ;-( mam nadzieje, ze jutro laktacja mi sie rozkreci...

Dziewczyny, trzymam kciuki zebyscie jak najdluzej dotrwaly w trojpaku, moje z 34+5 tygodnia tydzien gdzies beda w inkubatorach ;-( i jeszcze ich nawet nie trzymalam ;-(
Kochana i tak długo wytrzymalas,prawie 35t to i tak super,nie martw się,wszystko będzie dobrze, kruszynki potrzebuja jeszcze trochę czasu,a co do mleka to pewnie z dnia na dzień coraz więcej będzie,chociaz i tak pewnie trzeba będzie dokarmiac, chętnie bym zobaczyła te maleństwa więc jak będziesz mogła to podeslij zdjęcia :) powodzenia

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

melponea! To super ze oddychają samodzielnie. Pokarmem się nie martw.
Chciałbym Cię uspokoić... mój synek urodził się w 30 tyg. Ważył 1620. Pierwsza dobę na wspoganiu oddechu CPAPem. Tez w pierwszej dobie mi go nie dali. Ale chyba dlatego ze nie poprosiłam. Ja do domu wyslana po 4 dniach a Jas Wyszedł do domku po 28 dniach. Wiec wy w prawie 35 tyg napewno wyjdziecie szybciutko. Z własnego doświadczenia wiem ze poczujesz się najlepiej kiedy wyjdziecie do domu i będziesz mogła robić wszystko sama. U mnie laktacja zatrzymała się po 3 tyg samoistnie uważam ze przez stres wiec w miarę możliwości i szalejacych hormonów staraj się myśleć pozytywne.

Powiedz tylko jak czujesz się fizycznie ? Jesteś w stanie pójść do maluszków sama? Ja nie byłam... mdlalam. I pewna Pani położna powiedziała mi żebym przede wszystkim odpoczywała i nie miała wyrzutów ze nie przychodzę bo synek ma najlepszą opiekę i one się nim zajmą.... szczerze mówiąc to potrzebowałam usłyszeć...
Trzymam kciuki. I melduj co u was słychać... :)

Dzieki dziewczyny za slowa wsparcia! Wiem, ze to nie sa skrajne wczesniaki i maja je wypisac w ciagu tygodnia do domu, ale mam wyrzuty sumienia, ze nie moge sie nimi zajac jak powinnam, poprzytulac, nakarmic... boje sie, ze trace te kilka dni na nawiazanie wiezi z dziecmi. Z drugiej strony to szybko dochodze do siebie.

Natalia,
Ja mialam ciecie w piatek o 13 i do soboty do 13 lezalam pod kroplowkami z dragami wiec bylam malo kontaktowa. Postawili mnie kolo 15 a maz wozkiem zawiozl mnie do dzieci, tam juz krazylam na nogach miedzy nimi bo nie leza obok siebie. Wieczorem sciagnelam co mialam i pojechalam znowu do nich, ale wrocilam juz na nogach. Dzisiaj wezme prysznic i juz sama bede chodzila. Czuje sie naprawde niezle fizycznie, nie mam wielkich krwawien, troche macica mnie boli jak sie obkurcza, ale da sie przezyc. Szwy ciagna tez z kazda chwila mniej, a in wiecej sie ruszam tym jest lepiej ;-) podziwiam kobiety rodzace silami natury...

Dziewczyny,
Zycze Wam wszystkiego najlepszego z okazji Swiat Wielkanocnych! Dajcie sie rozpieszczac rodzinie, nie przemeczajcie sie i duzo odpoczywajcie! Dolaczam zdjecie moich twinsow zaraz po porodzie :-p
IMG_3352.JPG

Załączniki

• IMG_3352.JPG
    IMG_3352.JPG
    189,1 KB · Wyświetleń: 157
  • IMG_3352.JPG
    IMG_3352.JPG
    189,1 KB · Wyświetleń: 197
reklama
Dzieki dziewczyny za slowa wsparcia! Wiem, ze to nie sa skrajne wczesniaki i maja je wypisac w ciagu tygodnia do domu, ale mam wyrzuty sumienia, ze nie moge sie nimi zajac jak powinnam, poprzytulac, nakarmic... boje sie, ze trace te kilka dni na nawiazanie wiezi z dziecmi. Z drugiej strony to szybko dochodze do siebie.

Natalia,
Ja mialam ciecie w piatek o 13 i do soboty do 13 lezalam pod kroplowkami z dragami wiec bylam malo kontaktowa. Postawili mnie kolo 15 a maz wozkiem zawiozl mnie do dzieci, tam juz krazylam na nogach miedzy nimi bo nie leza obok siebie. Wieczorem sciagnelam co mialam i pojechalam znowu do nich, ale wrocilam juz na nogach. Dzisiaj wezme prysznic i juz sama bede chodzila. Czuje sie naprawde niezle fizycznie, nie mam wielkich krwawien, troche macica mnie boli jak sie obkurcza, ale da sie przezyc. Szwy ciagna tez z kazda chwila mniej, a in wiecej sie ruszam tym jest lepiej ;-) podziwiam kobiety rodzace silami natury...

Dziewczyny,
Zycze Wam wszystkiego najlepszego z okazji Swiat Wielkanocnych! Dajcie sie rozpieszczac rodzinie, nie przemeczajcie sie i duzo odpoczywajcie! Dolaczam zdjecie moich twinsow zaraz po porodzie :-p
Zobacz załącznik 802869
Śliczne maleństwa,ogromne gratulacje!!!Wszystko jest na dobrej drodze,jeszcze trochę i wyjdziecie do domku :) teraz to juz z górki kochana :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry