reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Witam Was!
Dołączam jako oczekująca bliźniaków. Jestem teraz w 14tc, termin przewidywany na 14.10. :)
Witaj!
Co do wyprawki to w 23 tyg kupiliśmy łóżeczko a w 24 wozek3w1 oczywiście używany bo jak piszą dziewczyny rzadko którym jeżdżą dłużej niż pół roku do roku a potem spacerowka. W rosmanie kupiliśmy wczoraj 3 sześciopaki chusteczek nawilżających i na razie tyle.Na lipcowym dziewczyny pisaly ze za tydzień będa ciuszki dla niemowląt w lidlu to wtedy może coś kupie :tak:
Heda mi też te nasze wózki się nie podobają-na początku chciałam obok siebie ale jak sprawdziliśmy w naszych sklepach najczęściej odwiedzanych że nie będę mogła przez kase (i pomiędzy regalami) to wybraliśmy jeden za drugim i z tym podnoszeniem mam nadzieję że nie będzie tak zle-bardzo dużo mam bliźniaków go chwali.
Bulkaasia gratuluję tak dobrych wieści o dziewczynkach a Tobie życzę cierpliwości i wierzę że będzie dobrze-one dały radę to Ty też dasz!:tak:
Natalia ja będę miała parke.

reklama
Witaj!
Co do wyprawki to w 23 tyg kupiliśmy łóżeczko a w 24 wozek3w1 oczywiście używany bo jak piszą dziewczyny rzadko którym jeżdżą dłużej niż pół roku do roku a potem spacerowka. W rosmanie kupiliśmy wczoraj 3 sześciopaki chusteczek nawilżających i na razie tyle.Na lipcowym dziewczyny pisaly ze za tydzień będa ciuszki dla niemowląt w lidlu to wtedy może coś kupie :tak:
Heda mi też te nasze wózki się nie podobają-na początku chciałam obok siebie ale jak sprawdziliśmy w naszych sklepach najczęściej odwiedzanych że nie będę mogła przez kase (i pomiędzy regalami) to wybraliśmy jeden za drugim i z tym podnoszeniem mam nadzieję że nie będzie tak zle-bardzo dużo mam bliźniaków go chwali.
Bulkaasia gratuluję tak dobrych wieści o dziewczynkach a Tobie życzę cierpliwości i wierzę że będzie dobrze-one dały radę to Ty też dasz!:tak:
Natalia ja będę miała parke.
A na jaki wózek się zdecydowaliście?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Baby aktive twinny. Dzieci są praktycznie na tym samym poziomie-nie chciałam żeby któreś było niżej i żebym go nie była w stanie zobaczyć stojąc przed wózkiem. Oglądaliśmy różne w sklepach i ten najbardziej nam pasowal:)

No i na mnie trafilo ;-( bylam na rutynowej kontroli, wyszlo, ze poziom wod u Malej jest niski, slabe przeplywy w lozysku i nie przybiera dobrze na wadze wiec siedze podlaczona do ktg a cesarka zamiast 24tego(36tc + 1) bedzie prawdopodobnie w piatek (34tc + 5) jak tylko sterydy zaczna dzialac. Cala ciaze odpukac nic sie nie dzialo a na koniec takie jaja ;-(

Suelen,
Trzymam za Ciebie mocno kciuki!

No i na mnie trafilo ;-( bylam na rutynowej kontroli, wyszlo, ze poziom wod u Malej jest niski, slabe przeplywy w lozysku i nie przybiera dobrze na wadze wiec siedze podlaczona do ktg a cesarka zamiast 24tego(36tc + 1) bedzie prawdopodobnie w piatek (34tc + 5) jak tylko sterydy zaczna dzialac. Cala ciaze odpukac nic sie nie dzialo a na koniec takie jaja ;-(

Suelen,
Trzymam za Ciebie mocno kciuki!
Trzymam za Was kciuki,będzie dobrze, a my w tym samym tygodniu,ja jutro mam wizyte...

Melponea jak mają podane sterydy to możesz być spokojniejsza. To bedziesz prawie w 35 tyg, wiec nie jest tak zle a moze uda jeszcze kilka dni przeciągnąć. Pomyśl pozytywnie jaki prezent będziesz miała na święta;-) ;)
Trzymam za was kciuki!!!

reklama
Chlopczyk ma juz 2500g a dziewczynka 1970g. Takze Maly przybral 400g w dwa tyg a Mala jedynie 200g. Nie dociera do mnie, ze w Swieta bedziemy juz w czworke!
I tak jest nieźle,ze dotrwalas do tego tygodnia,wszystko będzie dobrze, wagę tez mają ładna,super prezent na święta, będziesz juz mogła tulic swoje maluszki :)

Do góry