reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Jakieś rady na kłócie z prawej strony?To prawdopodobnie żebro ale trwa już prawie tydzień i jestem przerażona. Nie mogę praktycznie jeść ani siedzieć a ból jest taki że łzy stają w oczach. Wogóle mam wrażenie że dzieciakom jest strasznie ciasno. Mi z resztą też- brzuch napięty jak struna :-( A tu jeszcze ponad 3 miesiące :szok:

reklama
Jakieś rady na kłócie z prawej strony?To prawdopodobnie żebro ale trwa już prawie tydzień i jestem przerażona. Nie mogę praktycznie jeść ani siedzieć a ból jest taki że łzy stają w oczach. Wogóle mam wrażenie że dzieciakom jest strasznie ciasno. Mi z resztą też- brzuch napięty jak struna :-( A tu jeszcze ponad 3 miesiące :szok:

Skąd ja to znam? Ano jakieś 4 tygodnie bez przerwy mnie tak żebra bolały z prawej strony, aż dosłownie plakać się chciało, ani siedzieć ani stać, tylko leżenie mi pomagało. Lekarz na to "to się pani przyzwyczai" i że przy bliźniakach tak już jest że brzuch duży i pcha się do góry i takim śmiesznym gestem pokazał jak żebra na końcu będą odstawać od reszty:szok: Ale ostatnio coś mi przeszło, za to powrócił ból pachwin i krocza, niech ktoś mi powie że ciąża to nie choroba, definicja "zdrowia" temu przeczy.

Justella tam to jest polityka juz nie powiem podobna do czego:)
Wczoran bylam na KTG znowu w krakowie,wyszlo ok.Byl taki fajny lekarz ktory juz jak tam lezalam robil USG mowilam mu o tych nogach on mowi ze wie od innego lekarza MAciusia,ktory stwierdzil ze tamten lekarz kladzac mnie chcial mnie dopiescic.......Przemilcze to!!!!!Ten lekarz jest wporzadku porozmawialam sobie z nim,a na KTG lezalam ponad 2 godziny bo dziewczyny tak szalaly,to znikaly,to spaly,juz myslalam ze sie tak wykoncze.Ale na szczescie wyszlo KTG dobre i mnie mogli puscic.Teraz w srode mam wizyte na patologii ciazy...juz sie boje:(
Ja ogolnie czuje sie dobrze,tylko te upaly.Brak słów

hej dziewczyny
te upały ehhhh ...uff..szkoda słow.
2ania dziwna ta sytuacja z tymi lekarzami i ich polityka..nie daj aniu wszystko bedzie dobrze.niedługo to wszystko sie skonczy i bedziemy sobie pisac o naszych maluszkach:)))
a to ktg od ktorego tyg trzeba robic jak to jest???i co to do konca jest??

hej ponownie:)
dziewczyny mam pytanko,bo ciagle zapominam zapytac:
czy wasze maluszki miały tak rutynowo,profilaktycznie wykonywane echo serca?
słyszalam ze y bliźniat pomimo braku wskazan powinno sie,ale mnie lekarz nie skierował,mowil ze gdyby cos było po usg nie pokojacego to dopiero.on im bada serduszka ale nie tak pewnie jakby to robil kardiolog-a moze przesadzam...jak to jest u was????w jakim tyg mialyscie jesli w ogole?
pozdrawiam

Hej,

Justella ja nie miałam robionego echa, mimo tego nawet, że sama mam wadę serca, lekarz tylko zawsze oglądał serca i mówił że wszystko ok.

U mnie deszcz!!! Pierszy od 3 tygodni!!! Jea

Hej! wreszcie chlodno.och jak przyjemnie. Tylko przez wczorajsza straszna ulewe zalalo nam troche pokoik mauchow :( i troche sciana zmokla i wykladzina. Niewiadomo jak ta woda sie dostala, bo okno bylo zamkniete ehhh. Teraz sie juz jest ok.
Justella ja tez nie mialam echa serduszek, ale mialam jakies badanie w 18 i 23 tygodniu z doplerem, ze patrzyli lekarze jak krew plynie, wiec nie wiem czy to to. Teraz mam wizyte za tydzien w poniedzialek, taka jestem ciekawa ile waza moje skarby :).
A co u Was?
Gastone jak sie czujesz?
Kasiona jak nad morzem?

Ja też nie miałam echa serca i sama już nie wiem jak to z tym jest bo jak idę do lekarza i przychodzą inne panie to im pielęgniarka robi oprócz ważenia i mierzenia ciśnienia jakieś szybkie badanie, że slychać bicie serca dziecka. Mi tego nie robi... może musi być jakieś specjalne urządzenie dla bliźniaków, nie wiem.
Ale za to sprawdza mi czy serduszka biją na usg to chociaż mogę wtedy obejrzeć choć troszkę moje maluszki i uspokoić że chociaż ruchów nie czuję to z nimi ok :)

Justella
Ja pierwsze KTG mialam w pierwszym dniu jak mnie przyjmowali do szpitala czyli 25tydziien.Lekarze mowia ze KTG sie powinno robic od 34 podajze tygodnia,wiec nie wiem po co mnie mecza i dzieci,bo dla blizniakow jest o wiele trudniej zrobic KTG.
Ja jak tylko sie zjawiam w szpitalu i mowie ze blizniaki to pielegniarki mowia ze juz maja dosyc hahaha.
KTG sie robi juz chyba do konca jakos pod koniec to chyba 2 lub 3 razy w tygodniu

reklama
Do góry