reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

To ja tętna nie mialam badanego jak lezalam w szpitalu.A to tętno to tez sie bada za pomoca tego urzadzenia do KTG??bo niektorym dziewczynom we wczesniejszej ciazy to podpinali to samo urzadzenie ale tylko sprawdzili tetno i tyle??

reklama
czesc dziewczynki!

ja dzis rano zaliczylam pierwsze spotkanie na szkkzole rodzenia, nawet spoko tylko troche dlugo 3,5 godziny! Jak sie wybraalismy and morze to zaczelo padac :D ale i tak fajniee przynamniej troche chlodniej i dzis tez fajny przyjemny dzien, od jutra znow uplay :)

ayla-- szcerze gdyby nie moj O ktory jest italiano nie zdecydowalabym sie na zycie tutaj, na jakis czas tak- na zawsze chyba nie. Lepiej blisko rodziny i przyjaciol :) milosc okazala sie silnijesza i nie zaluje mam wspanialego faceta i z drugiej strony powoli zaczynam czuc sie jak w domu :) ale ta tesknota... czekam na dwoch chlopcow i bedzie nicolasek i luca :) a ty znasz plec juz ?

Jedynka jak tam?

Ostatnia edycja:
czesc dziewczynki!

ja dzis rano zaliczylam pierwsze spotkanie na szkkzole rodzenia, nawet spoko tylko troche dlugo 3,5 godziny! Jak sie wybraalismy and morze to zaczelo padac :D ale i tak fajniee przynamniej troche chlodniej i dzis tez fajny przyjemny dzien, od jutra znow uplay :)

ayla-- szcerze gdyby nie moj O ktory jest italiano nie zdecydowalabym sie na zycie tutaj, na jakis czas tak- na zawsze chyba nie. Lepiej blisko rodziny i przyjaciol :) milosc okazala sie silnijesza i nie zaluje mam wspanialego faceta i z drugiej strony powoli zaczynam czuc sie jak w domu :) ale ta tesknota... czekam na dwoch chlopcow i bedzie nicolasek i luca :) a ty znasz plec juz ?
tak,u mnie też dwóch chłopców.wiadomo,że najlepiej blisko Rodziny i przyjaciół,to tylko trzyma mnie jeszcze w tym "cudnym"naszym kraju.a w dalekiej przyszłosci planuje emigracje albo do australii albo do włoch właśnie.moi chłopcy też mieli się nazywac po włosku no ale w tym zacofanym kraju mieli by chyba problem.. :(
no więc będzie Joachim lub Max i Leonard,a we Włoszech by byli Santino i Salvatore na czesc Salvatore Giuliano:)
a Twoje imiona też super,zwłaszcza Luca mi się podoba:)

U mnie też na szczęście chłodniej.

Jestem po wizycie, wszystko ok szyja ładna długa i zamknięta, dostałam zgodę na szkołę rodzenia i wyjazd nad morze :-)

Na bóle żeber niestety żadnej porady lekarz kazał masować, dostałam też skierowanie na glukozę i aspargin na bóle łydek. A za 2 tyg mamy umówione 3 d, czyli akurat po powrocie z urlopu :-)

tak,u mnie też dwóch chłopców.wiadomo,że najlepiej blisko Rodziny i przyjaciół,to tylko trzyma mnie jeszcze w tym "cudnym"naszym kraju.a w dalekiej przyszłosci planuje emigracje albo do australii albo do włoch właśnie.moi chłopcy też mieli się nazywac po włosku no ale w tym zacofanym kraju mieli by chyba problem.. :(
no więc będzie Joachim lub Max i Leonard,a we Włoszech by byli Santino i Salvatore na czesc Salvatore Giuliano:)
a Twoje imiona też super,zwłaszcza Luca mi się podoba:)

ayla tez super imionka, szczegolnie leonard mi sie podoba, bardzo orginalne i tez glupio sie pytam o plec ale jakos umknal mojej uwadze twoj suwaczek :) a skad pomysl emigracji? twoj partner jest tez obcokrajowcem czy tak po prostu zdecydowaliscie, i chcecie zmienic zycie :)

hej ponownie:)
dziewczyny mam pytanko,bo ciagle zapominam zapytac:
czy wasze maluszki miały tak rutynowo,profilaktycznie wykonywane echo serca?
słyszalam ze y bliźniat pomimo braku wskazan powinno sie,ale mnie lekarz nie skierował,mowil ze gdyby cos było po usg nie pokojacego to dopiero.on im bada serduszka ale nie tak pewnie jakby to robil kardiolog-a moze przesadzam...jak to jest u was????w jakim tyg mialyscie jesli w ogole?
pozdrawiam

tak ja mialam i to bylo gdzies po polowkowym z tego co pamietam, oczywiscie przestraszylo mnie to ze moze na usg cos zle wyszlo, ale lekarka powiedziala ze zalecaja to badanie we wsytskich ciazach blizniaczych tu we wloszech przynajmniej

Ja tez po wizycie,cisnienie w normie,w moczy sladowe ilosci bialka,poszedl do labolatorium.Czekam na telefon w ciagu 3 dni..

hej kobietki:)
byłam dzisiaj u lekarza i mialam us.moi chłopcy waża 766 i 756g:))prawie tyle samo.ilosc płynu w obydwu workach prawidłowa i wszystko w normie.zawsze tak sie stersuje przed i ciesze jak wychodze ze wszystko dobrze.
2ania o ciebie to juz szczególnie dbają,to moze i dobrze tak zapobiegawczo:))bedziesz czuła sie pewniej:)z tym tetnem nie wiem do konca jak badaja cos mi tylko sie o uszy obiło.
jenefer pomeczylas sie bidulko z tym lpobytem w szpitalu od 32tc ale sie oplaciło,masz takie sliczne te dziewuszki.jak to jest jesli nie lezy sie w szpitalu to chodzi sie na to ktg do szpitala??nie wiesz moze?
kasiona co mialas na tej szkole rodzenia?ja wlasnie sie zastanawiam czy zapisac sie czy nie?
dziwczyny jak wy podchodzicie do tematu?chodzicie?przy cesarce to jest sens?z karmieniem i przewijaniem to poczytam i pokaza mi w szpitalu tak mysle.a co sadzicie wy?
pozdrowienia

Justella dzis np bylo o jedzeniu, co jesc w ostatnim miesiacu ciazy, jak uniknac zatwardzenia :)troche gimnastyki, na nastepnych zajeciach ma powiedziec co do szpitala i co dla dzidzi, co jest potrezbne i co zbedne, 3 spotkanie ma byc z tatusiami i bedzie mowic o porodzie i o skurczach kiedy poznac ze to ten moment pozniej jakies oddechy i ostatnie ma byc o karmieniu piersia i o pologu... to tak mniej wiecej Justella ja na chwile obecna rodze naturalnie, obydwoke glowkami w dol takze na pewno beda mnie napierac na porod naturalny, wiesz nawet sie z tym pogodzilam, dzieci juz raczej sie nie odwroca... juz sie zastanawiam nad znieczuleniem :) i ide na spotkanie a tej sparwie zobacze co beda mowic :) ja sie zapisalam bardziej z tego wzgledu ze jestem ciekawa :)

reklama
Odebralam wyniki badan wszystkie ok,ale ph mam 7.0 a norma jest od 4.8-7.4 i ciężar właściwy mam 1.015 a norma jest 1.015-1.025.Wiecie moze czy to cos sie u mnie zaczyna dziac??Szukam w internecie ale jakos nic z tego nie kumam.Pozostale mam negatywne.I w moczu wyszly nieliczne bakterie.Jak to krakow zobaczy to mnie napewno poloza....Aha i na dole sie doczytalam ze mam pojedyncze leukocyty wpw,i nieliczne bakterie.

Ostatnia edycja:
Do góry