reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Dobry wieczór BaBeczki ;)

Jak samopoczucie? Mi przy tak "chłodnej" aurze aż chce się żyć. Zakupiłam dziś 2 foteliki i micha się cieszy:-D:-D

2ania takie wyniki mogą ale nie muszą świadczyć o stanie zapalnym, mi gin mówił, że bakterie moga być z pojemnika na mocz (teraz badania robię tylko w tych sterylnych na posiew), jeśli leukocyty nie podwyższone to nie ma co panikować. Ja na pierwszym badaniu w ciąży miałam 500-700 leukocytów przy normie 0-5 więc wtedy to byla infekcja, a jak nieliczne to gra. Powtórz na kilka dni badanie w jalowym pojemniku i zobaczysz wtedy, jak wyjdą bakterie dalej to znaczy że infekcja. :nerd::nerd:

reklama
witam Was,my dzis po usg połówkowym i uff....2 chłopców,całych i zdrowych,oczek,rączek i nóżek tyle ile byc powinno:-)po pół kilo każdy.
gorzej tylko z moja morfologia itd..ale do nadrobienia chyba:)
pozdrawiam

gratulacje 2 chlopakow (nadal:)

wspoczuje wam tych upalow...ale jestescie dzielne Mamusiki dacie rade!!!!!!!!

pozdrawiam serdecznie

gratulacje 2 chlopakow (nadal:)

wspoczuje wam tych upalow...ale jestescie dzielne Mamusiki dacie rade!!!!!!!!

pozdrawiam serdecznie
dzięki i wzajemnie!!

Kasiona nie mój to Polak,a emigracja w nadmorski klimat bardzo mnie pociąga po prostu.inna kwestia to mentalnosc rodaków która chyba nigdy sie nie zmieni a jest bardzo przytłaczjąca:rofl2:
czy Ty masz jakis wybór odnosnie rodzenia?nie boisz sie ze jeden wyjdzie a drugiego trzeba bedzie ciac?ja bym oszalała chyba..
rodziłam juz córke sn i wspominam to jako najwieksza traume w życiu a połóg jeszcze gorzej:baffled:
nie zebym chciala kogos straszyc...ups..:sorry2:
no ale to bylo 10 lat temu bez znieczulenia i dziecko 4 kilo:szok:

a...i dowiedziałam sie o co chodzi z leżeniem na lewym boku.jest to jedyna pozycja przy której macica nie uciska żyły głównej doprowadzającej tlen do serca.najgorsza jest pozycja na wznak-można wtedy nawet stracic przytomnosc:szok:

Ostatnia edycja:
Ja juz wyspana:)Chyba przed ta patologia jutrzejsza juz spac nie moge!!Jestem ciekawa,iel te moje dziewuszki waza:)U mnie dzisiaj tak samo zapowiada sie chlodny dzien,z czego sie bardzo ciesze.Ide na snadanko,odezwe sie potem:)

ayla1 tutaj wszyscy o tym porodzie naturalnym, juz sama nie wiem tez sie boje ze cos takiego moze mi sie przytrafic..ze jedno wyjdzie naturallnie a drugie cesarka...no nic zobaczymy poki co staram sie nie stresowac :)

Kasiona
nie martw sie tym porodem natuaralnym,a swoja droga to zastanawiam sie dlaczego w Twoim szpitalu tak naciskaja na porod siłami natury...a nie mozesz jakos dogadac sie z lekarzem no wiesz tak jakos na boku ze chcesz miec ta cesarke i juz?pzrepraszam jesli pisze zbyt smialo.napewno wiele kobiet rodzi bliźnięta siłami natury i sa tego plusy,ale dla nas jak to jest pierwsza ciaza,pierwszy porod to moze byc troche ciezkie to ogarniecia psychicznego.
Justysia 007 bardzo dawno sie nie odzywałas,co u Ciebie???
dziewczyny to jak to jest z tym ktg po 30 tyg sie robi i chodzi do szpitala?komleptnie sie nie orientuje w tym temacie.
dzisiaj mam troche doła,tak sobie mysle ze juz tyle mnie w pracy nie było,nie mam kontaktu codziennego z ludzmi i siedze w tym domu jak pustelnik.faceci natomiast(czyt.moj maz)chodzi sobie do jednej pracy,drugiej z tym pogada z tamtym...ehhh kobiety maja przekichane jednak.pocieszam sie jedynie ze to ja czuje maluszki a faceci tego nigdy nie doswiadcza;)

reklama
jak schudnac po ciazy blizniaczej?
wydaje mi sie ze bieganie i robota przy dzieciach wystarczy;)
plus oczywiscie wyksztalca sie bicepsy od pchania wozka;)

Do góry