reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża bliźniacza

hej trójpaki, chciałam się pochwalić, że już są na swiecie moje córeczki (39 tydzień) , ciążą była jednokosmówkowa, ale one są zupełnie różne (a waga 2900 i 3100). CC do przeżycia :tak: pewnie nie znajdę czasu, by tu zaglądać teraz, ale trzymam kciuku za Was i Wasze skarbeczki . Pozdrawiam!!!

reklama
Moira ale super!!!:tak:u nas niby nie ma zadnych jajec..ale zobaczymy na 3D czy cos nie wyrosnie bo nigdy nie wiadomo:-)u mnie tez tak byly ulozone jak u Ciebie podczas usg ze jak doktor chciala tetno zmierzyc jednej to druga jakos od tylu ja atakowala i nie dala,jakby jedna za druga:-Da ruchy zaczelam czuc jakos w 19tyg..Co do pokoiku to narazie remontujemy troche dom i sypialnia jest najwieksza wiec wstawimy do niej dwa lozeczka bo na poczatku to wiadomo ze dzieci musza byc blisko a pozniej im pokoik robic bedziemy. A jak chcesz osobny to pewnie sie lozko przyda obok jakies jak padniesz w nocy:-D:tak:

Gemini ale super, ze masz juz maluszki przy sobie. Wlasnie mowil mi lekarz ze ciaza blizniacza jest pelna niespodzianek..bo z tego co pamietam Twoje maluchy mialy byc dwukosmowkowe..a tu niespodzianka..czyli sa jednojajowe prawdopodobnie.Jeszcze za malutkie, ale pewnie beda podobne. Duzo sil zycze i zagladaj do nas koniecznie dzielic sie doswiadczeniami!!!:-)

Ostatnia edycja:
Gemini gratulcje wielkie- ale fajnie, że masz już dziewczynki przy sobie. W iarę mozliwości zdawaj nam tu relacje na bieżąco:tak:

Moira gratulacje- ale piekne imiona wybrałaś- ja jestem Ewa, a moja siostra Ania;-) ale teraz to pewnie Adaś będzie;-)

Kurcze jak jabym chciała już znac płeć.

Mi się wydaje, że chociaz na początku będę ubierała je tak samo, a póxniej zobaczymy. U mnie te zmaja byc ponoś jednojajowe.

Co do pokoju własnie naokrąło z męzem o tym dyskutujemy. Musiałabym całą góre domu przemeblowac. Synkowi zrobić gdzie indzie pokój, a tam gdzie on ma- największy w cąłym domu- połącozny z dóch zrobic naszą sypialnię, a wdrugiej częsci kącik dla dzieci. Z kolei mój mąz chce w najmniejszym pokoiku zrobic pokój dla blixniaków i wstawić tam dla mnie łóżko:-D

Gemini81 - wielkie gratulacje! :-D Bardzo ładne wagi mają. A jak będą miały na imię? Macie już wybrane?
Anulka - kiedy wybierasz się na usg 3D? Czy to będzie to połówkowe u Ciebie? U mnie z tym meblowaniem będzie kłopot, bo sypialnię mamy małą i dwa łóżeczka tam chyba nie wejdą. Stąd pomysł, żeby dzidziołki jednak spały "u siebie", ale tuż obok naszego pokoju. A jak będzie to się pewnie jeszcze w praniu okaże.
Ewka - witaj :) Nie jesteś przypadkiem telepatką? Nie wiem czy masz takie zdolności ale sprawdź, bo właśnie o imieniu Adaś bardzo poważnie z mm myślimy! :-D
A z tymi przemeblowaniami to naprawdę jest problem. My niby mamy dom nie mieszkanie, ale mały - 100m wraz z garażem i wielkim salonem. Właśnie ten garaż być może w przyszłym roku przeinaczymy na dodatkowy co najmniej jeden pokój. A teraz wstawiamy w dwóch miejscach szafy przesuwne - nie przepadam za nimi, ale są pakowne, a to chyba będzie póki co najważniejsze.

Anulka - kiedy wybierasz się na usg 3D? Czy to będzie to połówkowe u Ciebie? U mnie z tym meblowaniem będzie kłopot, bo sypialnię mamy małą i dwa łóżeczka tam chyba nie wejdą. Stąd pomysł, żeby dzidziołki jednak spały "u siebie", ale tuż obok naszego pokoju. A jak będzie to się pewnie jeszcze w praniu okaże.
Moira połowkowe mialam zwykle usg robione w ten poniedzialek co byl a 3D lekarz mi powiedzial ze najlepiej ok 28tyg robic wiec jeszcze poczekamy pare tyg i zrobimy wtedy.No a na poczatku to tak wszyscy mowia ze lepiej miec dzieci obok swojego lozka..tym bardziej dwojeczke..my na szczescie mamy sypialnie taka ze jest szafa duza, lozko sie zmiesci sypialniane, dwa lozeczka i moze jeszcze jakas komoda..no ale jak nie macie miejsca to pewnie..albo na poczatek jak takie malenkie to w jednym lozeczku przez 2-3 miesiace..

Ostatnia edycja:
Witajcie, co do pokoiku to u mnie narazie kompletna klapa ,dopiero na dobre skończyliśmy szykowanie własnego domku.Jest nie zaduży ale każdy miał swój kąt więc było ok. Aż nagle okazuje się że rodzinka znowu się powiększy i to x2 no i narazie moje bliźniaczki nie będą miały własnego pokoiku więc mama i tata przygarną ich do swojej sypialni a z czasem myślimy o rozbudowie domy.Kurcze dopiero skończyliśmy budowę a tu trzeba na nowo zaczynać :).JA i tak nie zostawiła bym maleństw samych na noc więc na razie wstawiamy do sypialni jedno łóżeczko bo nie wiem czy wogóle będą tam chciały spać bo chłopcy nie spali wcale a jak nie będą chciały to tatę się pogoni do któregoś chłopca a mama z dziewczynkami rozłży się na łóżku.A jak dziewczynki będą płakały w nocy to myślę że tatę nie będzie trzeba długo namawiać do ewakułacji ha ha ha

\\
Ewka - witaj :) Nie jesteś przypadkiem telepatką? Nie wiem czy masz takie zdolności ale sprawdź, bo właśnie o imieniu Adaś bardzo poważnie z mm myślimy! :-D
.

Moira telepatką nie jestem:-D ale poprostu sama miałam być Adasiem, a że urodziłą się moim rodzicom córeczka to Ewa;-)

U nas tez niby dom ogromny, ale u góry mamy tak sypialnie naszą, komputerowy-biuro, pokój Kuby- największy zrobiony z dóch, 2 łazienki i garderobę. Ja Kubusiowo oddałabym nasza sypialnie, a pokój dla nas zrobiła tam gdzie teraz ma Kubus- w jednej częsci nasza sypialnię, a w drugiej częsci dla dzieciaczków. Ale mój mąz wolałby zrezygnować z biura i tam zrobic pokój dla bliźniaków + sofa dla mnie, a komputer itp przeniósłby do graderoby, która i tak jest sporych rozmiarów. Tak kombinujemy, ale narazie stoimy w miejscu.
We wtroek miał wejść facet i zrobic nam dolną toaletę, ale oczywiście mi się nic w sklepach z kaflami nie podoba i na wszytsko trzeba czekać. W związku z tym odsuwa się nasz remont, bo wtedy chciałam wycyklinować parkiet na dole i zrobić nowe schody.

Teraz Kuba jest przeziębiony i nawet wieczorkami nie mogę pojeździc z męzem za kaflami.
Ale pozytywna wiadomośc dnia- kubuś dostał się do przedszkola. Jak wydobrzeje od poniedziałku ruszamy:tak: boje się, że później jak przyjdą na świat bliźniaczki, to poczułby sie odrzucony, jakbym go posłała, więc chcemy teraz spróbować.
Tym bardziej, ze jest mi coraz cięzej się nim zajmować, najchętniej bym spała

reklama
Gemini brawo dla Was! 39 tydzień - wow! Super! Powodzenia :-)
Dziś przeszliśmy 6 km na Walkathonie i powiem Wam, że sie przestraszyłam. Czulam jakby mnie brzuch ciągnął i jakby wszytsko miało mi wypaść...
Też tak macie po wysiłku, zmęczeniu?
Wzięłam kąpiel i mi ulżyło. Ale czuję się ledwo żywa.

Do góry