reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Nadia lat 26 pierwsza ciąża bliźniacza 2k2o , 6 tydz + 2. Powiedzcie mi proszę jak się czułyście na tak wczesnym etapie ciąży bo ja muszę przyznać ze jest koszmarnie - cały czas mdłości, jak nie boli mnie podbrzusze to boli mnie żołądek, są chwile ze nie mogę stać na nogach bo czuje jakbym miała za chwile zemdleć. Czy u Was też to tak wyglądało na początku ??
Ja mogłam ciągle spać i ja typowy mięsozerca nie mogłam go jeść Wąchocku patrzeć do ok 16 tyg potem przeszło ciągle mnie coś kuło i ciągło

reklama
Nadia lat 26 pierwsza ciąża bliźniacza 2k2o , 6 tydz + 2. Powiedzcie mi proszę jak się czułyście na tak wczesnym etapie ciąży bo ja muszę przyznać ze jest koszmarnie - cały czas mdłości, jak nie boli mnie podbrzusze to boli mnie żołądek, są chwile ze nie mogę stać na nogach bo czuje jakbym miała za chwile zemdleć. Czy u Was też to tak wyglądało na początku ??
Witaj Nadia :-) u mnie była masakra. Drugi i trzeci miesiąc non stop wymiotowałam. Do takiego stopnia, że nic nie mogłam zjeść. Poza tym czułam się bardzo dobrze [emoji1]
Szybko zleci zobaczysz.

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki dziewczyny, tez mam nadzieje ze ten okres szybko minie. A czy te z Was które były juz w ciąży pojedynczej zauważyły różnice w samopoczuciu miedzy ciąża bliźniacza a pojedyncza ??

U mnie raz są mdłości, raz nie ma ... najgorsze są torsje ..niejednokrotnie jedzenie stało mi już w gardle ale nie wymiotowałam. Wczoraj nie miałam w ogóle mdłości, dzisiaj już mnie zaczynają powoli łapać ..

Ja nie jestem w stanie porównać tej ciąży do poprzedniej chociażby ze wzgl. że w pierwszej byłam znacznie młodsza ..wydaje mi się, że teraz gorzej znoszę ..

W każdej ciąży czułam się dobrze, w bliźniaczej miałam tylko rozwarcie, szyjka skróciła sie w obu. Ominęły mnie mdłości, senność, zmęczenie, ból kręgosłupa. W obu miałam za to zgagę. Kazda ciążę wspominam mile. Kazdej z Was takiej życzę

reklama
Pojedyncza byla chyba latwiejsza, w tej czuje sie jak poltora nieszczescia.

Dzis byla w sklepie gdzie wymacalam sobie wozek abd design zoom, maz poskladala, wpinal. Naprawde fajna sprawa :)

Do góry