reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Gastone dzieki za odpowiedz, w moim szpiatlu wszysyc napieraja na porod naturalny no nic zobaczymy co powie gin na nastepnej wizycie...

Justella rozumiem cie doskonale moja rodzinka i przyjaciele z krakowa tez sa daleko...takie zycie :) niedlugo odwiedzi mnie jednak moja przyjaciolka, a pozniej przyjedzie mamcia :) dalej jestem przy tych butelkach z chicco, ale laktator to nie wiem jeszcze jaki wezme..czyba nie musi byc taki sam jak butelki?? z laktatorem sie wstrzymam , zobacze jak po porodzie i jak cos moj O dokupi mi jak bede w szpitalu...generalnie oprocz lozeczek, materacykow mam juz wszytsko, od kilku dni przymierzam sie z zzakupami w jednym sklepie intenretowym gdzie wezme te butelki, rzeczy dla mnie do szpitala i troche kosmetyow dla mnie i dzidziusiow i to chyba bedzie na tyle.Wielu naszych przyjaciol chce nam zrobic prezenty tak wiec przewijak kupia jedni, podgrzewacz do butelek kupia drudzy, i jeszcze wiele innych osob ktore nas pytaja co potrzebujemy bo chca zrobic uzyteczny prezent :)a ze znajmoych mamy wielu uznalismy ze z tymi rzeczami do kupienia sie wstrzymamy :)takze jestem pewna ze i tak dostaniemy jeszcze multum ubranek itp dlatego przystopowalam z zakupami to co najwaznijesze mam, musze tylko poprac i poprasowac.Wozek tez juz mam odebralismy w sobotei powiem szcerze ze jestem bardzo zadwolona.Twin two z matrix moge szcerze polecic poki co, zobaczymy jak bedzie w praktyce :)a Ty na jaki wozeczek sie zdecydowalas?

Aga Natalia super dzielne niunie masz, jeszcze troszke i bedzie w domu.Bardzo sie ciesze.
W przysylym tygodniu mam pierwsze zajecia w szkole rodzenia, mam nndzieje ze dam rady isc przy tym upale to nic milego, wogole uwazam ze ten kto wymyslil szkole rodzenia w ostatnim miesiacu ciazy to debil po prostu.Ja chcialam sie zapisac juz jakies 2 miechy temu, wtedy jeszcze jakos lzzej mi bylo, nic zobaczymy, tam tez na pewno powiedza co potzreba co nie..
ale sie rozpisalam :)

reklama
Tolla urodziła:tak::tak::tak:
dziś przez cc przyszły na świat Paulinka 2920 52 cm oraz Natalia 3600 54cm. Siostra czuje się dobrze :-D widziałam już maleństwa są prześliczne nie ma piękniejszych dzieci hehhe :-D:-D:-D
dostała skurczy i od razu na sale wiec teraz wypoczywa pozdrawiam:tak:

superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr gratulacje:*:*

witam nwoe MAMUSIEEEEEEEEEEE GRATKI....

hejka ja nadal na wkacjach w gorach...

opjj upaly sa straszne wspoczuje wam dziewczynki

pozdrawiam:*

Witajcie,

na bb jestem od czerwca ( na wątku Luty 2011 ) ale dopiero niedawno okazało się że będę miała bliźniaki

Będą to moje pierwsze dzieci i od razu dwójeczka kurcze ;p Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze się choć jestem na początku tej drogi. Prawie wszystkie jesteście już w dość zaawansowanych ciążach, więc staram się czytać wcześniejsze posty by móc choć troszkę zaznajomić się z tym co mnie czeka-ale jest ich tak duużo.

Mam nadzieję, że przyjmiecie początkującą ciężarówkę pod swoje skrzydełka i będzie nam się dobrze pisało

Miłego czwartkowego popołudnia :)

Jak to jest z bliźniakami.
My z M cały czas staramy się o dzidzię od kilku lat. Zaczęliśmy od razu po odstawieniu anty. Niestety do tej pory się nie udało.
Ostatnio byłam na wizycie u gin. Miałam zrobić zwykłą cytologię, ale obsługa pełna. Na usg powiedział, ze widać płyn po pęknięciu z jednego jajnika a że w drugim jajeczko pęknie lada moment. Ojej skłonności do bliźniaków, rzeczywiście. A w rodzinie bywały bliźniaki więc kto wie, a jeszcze te tabletki anty a teraz stymulacja hormonami...
Więc jak wróciłam do domu strzeliliśmy powtórkę z rozrywki i zapłodnienie możliwe drugi raz...
Później wyjaśniłam wszystko M, kilka razy pytałam się do niego czy to rozumie. Dopiero za którymś razem powiedział, żebym go nie straszyła.
Teraz jeszcze jestem przez dwa dni na duphastonie a później test. A co będzie jeżeli się udało...? Jeżeli oba jajeczko zostały zapłodnione, przecież kochaliśmy się zaraz po okresie kilka razy no i później po tej wyzucie u gin. Czasami ta myśl o bliźniakach mnie przeraża :szok: Jak nie było tak nie było a teraz by miało wyszczelić z grubej rury...

Hej! boze juz mam dosc tych upalow. Normalnie jak w piekle. troche za duzo dzis laze i nogi mnie zaczynaja bolec. Trwa remoncik pokoiku i jestem szczesliwa, ale sajgon przy tym niemilosierny. Moj w tym upale sam szaleje, musial wszystkie graty wyrzucis z pokoiku sam meble sam wywalil a teraz szaleje i drapei sciany hehe. A ja tak bym chciala pomoz ale tylko mu zawadzam z tym brzuchem hehe.
Justella ja wczoraj kupilam smoczki do butelek na zapas, rekawiczki niedrapki, czapusie, szczotke do mycia butelek i dla siebie jakies wklady poporodowe i majtki zeby potem moj nie musial sie zastanawiac o co mi chodzi jakbym mu liste zakupow zrobila :). Jeszcze musze kupic kosmetyki, fride do noskow i termometr, wogole zastanawiam sie czy nie kupic wagi, nie wiem czy to potrzebne. i w sumie zostal najpowazniejszy zakup-wozek ale z tym jeszcze troche sie wstrzymam. Czekam caly czas na przesylke z posciela i nie moge sie doczekac :).
Justella jak chodzi o samotne spedzanie dni to u mnie jest tak samo. Gadam do brzucha i do kota :), czasem ktos mnie odwiedzi, i nawijam przez telefon z mama. ale pocieszam sie ze jeszcze troszke i potem nie bede miala czasu na nic hehe.

Dziewczyny jak tak was czytam,to widze ze nie ktore z was sa w nizszej ciazy a juz maja cala wyprawke dla swoich maluszkow.
Ze mna jest chyba cos nie tak bo mam tylko po 3 pary bodow pajacykow i spioszkow,nic wiecej.A co najgorsze to nie mam wogole ochoty na jakiekolwiek zakupy.Myslicie ze ze mna jest cos nie tak??:)

Ech, kiedy te upały miną.
Do tego od paru dni boli mnie kość łonowa, najbardziej przy wstawaniu. Na początku ciąży mnie już bolała ale przestało i teraz tak co jakiś czas, ale teraz jakoś tak bardziej.
Podobno to miednica się rozszerza. Mam nadzieję, że to to a nie coś złego się dzieje.
Już nie mogę się doczekać piątkowej wizyty u lekarza.

2ania ja przed ciążą to ciągle miałam ochotę na kupowanie ciuszków dla dzieci a gdy już zaszłam w ciąże nagle ochota mi przeszła. ;) ale jak już kiedyś pisałam raz na allegro trafiła się okazja i kupiłam "małą" wyprawkę niby na chłopca ale większość ciuszków jest uniwersalna i pasuje tak samo dziewczynce jak i chłopcu :)

Mi dziś lekarz powiedział, że jeśli wszystko z dziewczynkami będzie postępować tak jak teraz i nie będzie żadnych problemów oraz jeśli załapią karmienie, to za 2 tygodnie powinny być w domu. Oczy zaszkliły mi się ze szczęścia.

Gastone często myślę o Was i podziwiam Cię, że masz jeszcze dzieciątka pod serduszkiem. Też powinnam jeszcze je nosić, ale niestety się nie udało.
Jednak dziś mi lekarz powiedział, że jeśli wszystko z dziewczynkami będzie postępować tak jak teraz i nie będzie żadnych problemów oraz jeśli załapią karmienie, to za 2 tygodnie powinny być w domu. Oczy zaszkliły mi się ze szczęścia.
Agus ciesze sie razem z Toba.Nie mysl juz o tym co by bylo gdyby.Co sie stalo sie nie odstanie.Wszystko w zyciu nie dzieje sie bez przyczyny.Najwazniejesze jednak jest to ze dziewczynki nie maja zadnych wad rozwojowych,ze sa zdrowe.Polezaly w szpitalu,nabraly sily i wrotce beda z toba i nie bedziesz miala czasu ani sily na myslenie juz o niczym innym jak o o nich.

Jak to jest z bliźniakami.
My z M cały czas staramy się o dzidzię od kilku lat. Zaczęliśmy od razu po odstawieniu anty. Niestety do tej pory się nie udało.
Ostatnio byłam na wizycie u gin. Miałam zrobić zwykłą cytologię, ale obsługa pełna. Na usg powiedział, ze widać płyn po pęknięciu z jednego jajnika a że w drugim jajeczko pęknie lada moment. Ojej skłonności do bliźniaków, rzeczywiście. A w rodzinie bywały bliźniaki więc kto wie, a jeszcze te tabletki anty a teraz stymulacja hormonami...
Więc jak wróciłam do domu strzeliliśmy powtórkę z rozrywki i zapłodnienie możliwe drugi raz...
Później wyjaśniłam wszystko M, kilka razy pytałam się do niego czy to rozumie. Dopiero za którymś razem powiedział, żebym go nie straszyła.
Teraz jeszcze jestem przez dwa dni na duphastonie a później test. A co będzie jeżeli się udało...? Jeżeli oba jajeczko zostały zapłodnione, przecież kochaliśmy się zaraz po okresie kilka razy no i później po tej wyzucie u gin. Czasami ta myśl o bliźniakach mnie przeraża :szok: Jak nie było tak nie było a teraz by miało wyszczelić z grubej rury...

Kochana nie ma sie co martwic,skoro chcecie bardzo miec dziecko i trafilyby sie wam blizniaki to cud.Tego ci zycze z calego serca!

witajcie dziewczynki:)
na 3 ide do lekarza i padnie decyzja czy jutro cesarka:S jeju mam takie mieszane uczucia..przerazona i podekscytowana..sama nie wiem czy chce juz jutro..a moze by tak poczekac chocby do pn? a moze tak ze 3 miesiace? hihihi
tak czy owak trzymajcie kciuki, sama nie wiem o co ale trzymajcie bo w Nas sila...jak kazda z nas zacisnie kciuki i maluchy to w jednej osobie jakby 6 kciukow:) ach to nam daje moc!@!!:p
niunia 27 nie boj sie tylko czekaj na test i ciesz sie jak beda dwie kreski...ciaza blizniacza to cud...kazda z nas na poczatku przerazila ale teraz nie wyobrazam sobie miec jednej kruszynki w brzuchu...przynajmniej maja zabawe:)

reklama
Lona trzymam kciuki ja i moje chlopaki :)
2ania ja mysle ze wszytsko z toba ok hehe, pozniej tylko bedzie ci ciezej chodzic na zakupy..ale zosatje zawsze allegro :)

Do góry