mamablizniaczek
Aktywna w BB
agnieszka butelki tt te małe 150 ml na poczatek wystarcza. Mi sie wydawaly male ale starczyły na dlugo, dlugo.Dopiero gdzies po pol roku (albo i pozniej) zmienilismy na 260 i uzywamy ich do dzisaj . Co jakis czas zmieniam smoczki (na poczatku ze wzgledu na dziurke, sa rozne rozmiary, a teraz co jakis czas kupuje 3 bo smoczki sie zuzywaja). Co do ilosci butelek to tez nie ma co przesadzac. Ja mialam 2 tomee tippee 150 ml do mleka, dwie tommee tippe 260 ml do trzymania odciagnetege mleka i 2 lovi do wody/herbatek (lovi były w paczkach ze szpitala) i bylo w sam raz. Zawsze myłam butelki na biezaco. Z TT polecam też nakretki do butelek oraz takie male pojemniczki na mleko w proszku (wchodzi ok 6 miarek)
2ania waga ktora podaja lekarze jest orientacyjna (i to bardzo bym rzekała). Moje zawsze na badaniach wazyly identycznie, kilka dni przed porodem miał wazyc po ok 2200 kazda a w rzeczywistosci 2080 i 3030. wiec roznica była spora i nikt jej nie zauwazył
2ania waga ktora podaja lekarze jest orientacyjna (i to bardzo bym rzekała). Moje zawsze na badaniach wazyly identycznie, kilka dni przed porodem miał wazyc po ok 2200 kazda a w rzeczywistosci 2080 i 3030. wiec roznica była spora i nikt jej nie zauwazył