reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

]hej dziewczynki
Kasiona super ze z chlopczykami jest wszystko dobrze,oby tak dalej:))Jak wyszedl pokoik,czy jeszcze nie malowalas?
dziewczyny dzieki za rady dotyczace butelek i laktatorow,znalazlam taki jeden z chicco do tych butelek chicoo zakrzywionych wiec go chyba zmaowie,jest reczny.w weekend zawisły szafeczki w pokoiku dzieci i nastapilo przemeblowanie na wstawienie łózeczek,Łożeczka co prawda kupimy za jakies 2 mies,ale juz jest na nie miejsce:)ciekawe kiedy te upały mina,nie wiem....nie ma czym oddychac.

Nie zdazylismy wymalowac pokoiku niestety, zrobilismy inny pokoj, i dwa dni zajelo nam ustawienie mebli, przelaczenie kabli i wysprzatanie..jak tylko moj O bedzie mial wolny dzien wezmiemy sie za pokoik chlopaczkow :) jak sie masz justella?

Jedynka wiadomo zakupy z facetami to nie przyjemnosc, ja z moim mam to samo zawsze mnie pogania, albo jest tak znudzony ze sie odechciewa normalnie..gdyby nie ten jego defekt to bylby idealem ten moj O :)

Gastone super faza z tymi urodzinami, fajnie by bylo urodzinki 3 za jednym razem swietowac :) Gastone mam pytanko, ustalili cesarke bo to ciaza blizniacza ( zreszta jak u prawie kazdej innej mamy blizniaczej) czy dzieci sa ulozone inaczej niz glowkami w dol? pytam bo dzis nastepna babka mi powiedziala na usg o porodzie naturalnym...powiem szczerze ze nie jestem zachwycona , wiem ze to ktorys raz juz wspominam ale troche mnie to przeraza hehe

reklama
Witam!!

Nie wiem czy akurat w dobrym miejscu zadaje to pytanie ale mam wielki problem, jestem w 7 tc i lekarz stwierdzil u mnie ciaze blizniacza jednokosmowkowa i jednoowodniowa, bardzo sie martwie bo slyszalam ze jest to ciaza wysokiego ryzyka i duzy precent niepowodzenia. Chcialam sie dowiedziec czy ktos moze byl w podobnej sytuacji bo szukam i szukam i nie moge znalezc zadnej mamy ktora miala by z tym problem? Bardzo prosze o odpowiedz

patisonek po pierwsze przestan sie martwic bo nerwy nic ci nie pomoga, a moga tylko zaszkodzic..po drugie dosc wczesnie twoj gin zauwazyl ze jest jednokosmowkowa jednowodniowa, na tym etapie ciezko jest zobaczyc, moze sa dwie owodnie? nie martw sie na zapas i badz dobrej mysli a zobaczysz ze bedzie ok :) slyszalam o wielu ciazach takich jak masz ty i wiele z nich zakonczylo sie zdrowymi maluszkami, takze nie czytaj na necie bo mozna wpasc w depresje.. :) pozdrawiam :)

Dziekuje :)

Wielki problem z tym, ze ciagle nie wiem czy bedzie dobrze, poczatkowo lekarz stwierdzil puste jajo plodowe , pozniej ciąza blizniacza i po prostu za duzo informacji na raz. Mam nadzieje, ze tak jak piszesz okaze sie dwuowodniowa, 21 lipca ide do lekarza - wtedy mam nadzieje wszystko sie wyjasni.

Dzieki jeszcze raz i pozdrawiam

Kasiona ja tez sie smialam ze sobie nozki wachaja hehe :-D i wogole ze sie kreca tak to jestem w szoku.przeciez tam tak malo miejsca. ciekawe jak na koncu sie uloza, bo wole cesarke niz jakbym miala naturalnie rodzic i by sie okazalo w trakcie ze niestety drugiego musieliby wydobyc przez cesarke. masakra.

patisonek nie martw sie uszy do gory i nie czytaj glupot w internecie, ja poki nie trafilam na forum czytalam calymi dniami i wymyslalam sobie przerozne rzeczy przez to co wyczytalam. Mysl pozytywnie, dbaj o siebie i duzo odpoczywaj a bedzie dobrze.

Kasiona u mnie troche inna sytuacja bo pierwsza mialam cesarke wiec odrazu ustalono druga.Poza tym nawet gdyb nie dzici u mnie ulozone ciagle w ksztalcie litery L.Nie wiem jak u was,bo w kazdym kraju inaczej,ale u nas poniewaz to ciaza blizniacza,mam prawo wyboru,bo jednak jakies ryzyko jest,ale jak mowilam w nie kazdym kraju tak jest.Poprostu zapytaj.Ja tam zawsze o wszystko pytam ,nie cykam sie.

hej:)
Kasiona oolnie mam sie dobrze,nie moge narzekac,jedyne co mnie troche dołuje to to ze ciagle siedze sama,moj maz teraz ma druga prace, a w tej pierwszej zrobilo sie nagle urwanie glowy i czasami nie ma go nawet 3 dni.nie ma do kogo buzi otworzyc.gadam przez tel z siostra i mama ale to nie to co na zywo.jade teraz na weekend do mamci to sobie pogadamy.jakos wpadlam w przerwe z kupowaniem wyprawki, wiec musze nadrobic.ty nadal kupujesz te chicco butelki?jesli tak to laktator tez pewnie trzeba z chicco zeby pasowal do nich.mi sie bardzo te butelki podobaja przez to zakrzywienie i kauczukowy smoczek.to co zostało ci jeszcze do kupienia,łozeczka pewnie jak dobrze pamietam,a co z mniejszych rzeczy?masz juz jakies kosmetyki?
Jedynka moi chlopcy tez ułozeni sa od ostatniego usg tydzien temu okazalo sie tak jak twoi,wczesniej byli w ksztalcie litery T teraz 69,czyli wachaja sobie stopki.to jakie zakupy dzisiaj robilas?
Patisonek naprawde nie powinnas sie zamartwiac na zapas.z tego co pamietam duzo tutaj przewijalo sie dziewczyn z jednoowodniowa,jednokosmowkowa ciaza.np.jenefer jest taka mama z naszego forum-teraz juz szczesliwie rozpakowana mamusia dwoch slicznych dziewczynek,mysl pozytywnie naprawde bedzie dobrze,

reklama
Mi dziś lekarz powiedział, że jeśli wszystko z dziewczynkami będzie postępować tak jak teraz i nie będzie żadnych problemów oraz jeśli załapią karmienie, to za 2 tygodnie powinny być w domu. Oczy zaszkliły mi się ze szczęścia.

Gastone często myślę o Was i podziwiam Cię, że masz jeszcze dzieciątka pod serduszkiem. Też powinnam jeszcze je nosić, ale niestety się nie udało.
Jednak dziś mi lekarz powiedział, że jeśli wszystko z dziewczynkami będzie postępować tak jak teraz i nie będzie żadnych problemów oraz jeśli załapią karmienie, to za 2 tygodnie powinny być w domu. Oczy zaszkliły mi się ze szczęścia.

Do góry