reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Ja wynajmuje dom,ale i tak mam urzdzone wszystko po swojemu.Mam swoje wszystkie meble bo dom pusty wynajelismy.A sciany ostatnio odswierzalam a pokoik Maxa wlasnie pomalaowalam na sliczny niebieski,kontrastuje to z czerwonymi meblami ;-)A dziewczynek pokoj chcialam taki uniwersalny wiec zostalam przy takim lekkim bezu,wlasciwie kremie bardziej..
A u nas od killku dni upalow nie ma,za to leje deszcz.Kwiaty w ogrodzie mi padja,a tyle sie napracowalam...
Ale upal nie upalczuje zeto juz nie dlugo bo coraz gorzej funkcjonuje....

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczyny
jak sie czujecie?u mnie upal kolejny dzien,wczoraj to bylo chyba jakies apogeum:(współczuje dziewczynom przy koncowce,musicie czuc sie naprawde ciezko,skoro mi te upaly daja w kosc.
mam pytanie ile wlasciwie na poaczatek treba miec tych ciuszkow,bo ja juz zgłupialam i sama nie wiem..do szpitala potrzebne sa te rozki dla maluchow,a jakby ubrac i w kocych ewentualnie to tez moze byc???nie mam jeszcze nic do karmienia i nie wiem od czego zaczac,laktator,butelki??jak wy robicie?
Pozdrawiam mamusie:)

Hej! ja juz mam dosc upalow. Siedze sama w domku, okna mam pozaslaniane i nawet nie wychylam nosa na dwor, bo boje sie ze moglabym zaslabnac albo cos. A podobno upaly maja byc jeszcze z tydzien :szok:
Jutro mam wizyte u lekarza i mam nadzieje ze szyjka mi sie trzyma, bo juz mam schizy oczywiscie. ciekawa jestem jak moje szkrabki urosly.
Justella ja wkleilam jakis czas temu 2 linki z fajnymi okazjami na butelki avent. Ja zaczelam od tego ze kupilam laktator od kolezanki avent a potem szukalam na allegro butelek do niego no i mam juz 6 malych 125ml aventa, 2 lovi 150ml i 3 duze aventa i jedna duza lovi. Szczerze mowiac nie mam pojecia czy to duzo czy malo :). poza tym kupilam 4 smoczki do butelek dodatkowo i 2 dla maluchow do ssania tez aventa bo wyszukalam na allegro tez w supercenie. A jak chodzi o ciuszki to ja dalej nie wiem ile mam brac do szpitala hehe. wezme moze 6 pajacow i 6 body z krotkim, 4 z dlugim i 4 spioszki i cieplejsze 2 sztuki na wyjscie. Sama nie wiem, potem sie okaze ze pol szafy wzielam heh.ale lepiej wezme wiecej niz potem mialabym sie denerwowac ze mi brakuje czegos.

dziewczyny trzymajcie sie w te upaly. Damy rade jakos :)

czesc dziewczynki!

U nas tez goraco jak w piekle, wcoraj odebralismy wozek, twin two matrix jest bardzo fajny :) i jestem zadowolona, te mini gondolki matrix sa super, pozniej wrzuce zdjecie na wozkach, pozdrawiam was serdecznie i milej niedzieli :)

Helou BaBeczki :)

U mnie też upal okrpny, ale od czego jest wiatrak ;)
Do szpitala gdzie ja będę rodzić nie trzeba ubranek dla dzieci, sa ubierane w szpitalne ciuszki, dopiero na wyjście trzeba mieć swoje, moja mama 20 lat pracowała tam na "noworodkach" to mi pomoże w co ubrac dzieci do domu.
Ja co prawda byłam tydzień temu u gina ale chyba wybiore sie w tym tygodniu też, jakoś nie za rewelacyjnie czuję sie po luteinie vag. Nie dość że okropnie piecze, to w nocy sie budzę z lękami że wody mi odchodą tyle tego "wypływa" przez noc. Sorki że tak dosłownie piszę, poza tym boli mnie jakby krocze :confused: dopiero jak się rozchodzę to przestaje ale lepiej skontrolować. Skurcze jak były przed luteiną tak teraz tez są może troszkę mniej, więc po co się męczyć. Pozdrawiam miłej niedzieli mi zapowiada sie casły dzień leżenia brzuchem do góry.

hej brzuszki

jeziu jak goraco ... poprostu nie moge :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:roztapiam sie
jestesmy po po piatkowym usg:-:)-( maluszki rosna spokojnie kazde po 1.250kg wiec jest ok jak na wiek ciazy no chociaz cos
nie pisalam wam wczesniej ze mielismy te straszne chwile po wysokim NT u Oliwera... jakies 4/5 tyg temu okazalo sie ze ma on pierscien wokol naczyn glownych serca co w pozniejszym czasie mialo stopniowo zanikac ..... co sie okazalo w piatek ze nie zanika i dodatkowo jeszcze jedna komora jest powiekszona w stosunku do drugiej i kolejno przeplyw przez aorte jest turbulentny cokolwiek to znaczy :-:)confused:. Mamy wyznaczona konsultacje we wtorek z kardiologiem dzieciecym i ona ma nam wsyzstko wyjasnic......... strasznie sie boje :no::no::no:tej wizyty zeby nie uslyszec ze moj maluszek ma jakas powazna wade serca........ bo nie wiem jak to przezyje:-(
nie wiem dlaczego ciagle cos nas imoje skarby spotyka... poprostu chcialabym juz do konca miec spokoj a tu widze problem za problemem jeszez dodtakowo mam jakies bakterie w moczu...............ehhh :no::no::-:)wściekła/y:

U nas upalow nie ma,wcia pada jak to w Irlandii..ale zdazylam sie przez 8 lat przyzwyczaic.Czuje sie fatalnie,cisnienie niskie.Jutro mam wizte wiec mm nadzieje e wkoncu jakies newsy przytargam..

Karolinkare głowa do góry, mój zawsze mówi żeby się nie martwić na zapas. Musisz myśleć pozytywnie bo nerwy napewno nie pomogą w takiej sytuacji. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Ja za każdym razem jak mam usg to umieram ze strachu żeby moim dziewczynom nic nie było - sama mam wrodzoną wadę serca :/ Będzie dobrze musi być Trzymaj się

Karolinkare,wspolczuje ci,ze musisz sie tak martwic o dzieci :-(Wierze,ze bedzie wszystko dobrze ,trzymaj sie :blink:
Co do tego,ile zabrac ciuszkow dla dzieci to ja mialam tak-
zalezy jak dlugo trzymaja u was po cesarce,bo co dzien moje byly kapane i przebierane w czyste.Byly 4 dni,wiec potrzebowalam 4 zmiany.Mialam dla kazdej 4 kaftaniki i 4 sztuki spioszkow-razem 8 sztuk kazda :-)Mozna zamiast spioszkow wziac takie pajacyki w calosci :-)Do tego pielucy z tetry ,tez po cztery/one je wkladaja pod glowke ,a rozku w razie ulania,itp.Dwa rozki,poniewaz moe byly wczesniakami,wiec mialy miec cieplo,wiec potrzebne :blink:No i pampersy!To wszystko u mnie!Acha,i reczniczki dla dzieci do wytarcia po kapieli.Mozecie wziac skarpetki i cienkie czapeczki.Wiecej na pewno nie trzeba,bo sie nie przyda .U mnie w Grudziadzu jest najnowoczeniejszy szpital ,ktory jest w Polsce/niedawno oddany/,wiec podejrzewam,ze standardy akie w nim obowiazuja sa obligatoryjne dla innych szpitali ;-)

reklama
Dziewczyny trzymajcie za Nas kciuki,jedziemy zaraz na wizyte do szpitala na Kopernika...Mam nadzieje ze po poludniu sie odezwe

Do góry