reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

A ja tam mam te calkiem malutkie,bo pamietam jak moj Max urodzil sie 2380 i strasznie mnie denerwowalo jak wszystko wisialo na nim,i pomimo iz duzo jadl to i tak sporo czsu wychodzil te swoje ciuszki.

reklama
hej kobietki w ten upalny dzien:)
Kasiona fajnie ze kolor pokoiku wyszedl ci ladnie:)moj dla dzieci -wstyd sie przyznac jest w kolorze rozu ale takiego bladego bardzo bardzo,wlasciwie to bialy w odcieniu rozu jakos tak:)malowanie bylo w tamtym roku wiec nie chcielismy znowu malowac,mam nadzieje ze moje maluszki sie na mnie nie obraza-bo to dwoch chlopcow:)))jak tobie udaje sie znalezc takie fajne aukcje.ja te kotre widzialam to nie wygladaja na zdjeciach zbyt zachecajaco..ile wlasciwie tych malych ubranek jest nam potzrebne,ile ty bedziesz miala na poczatek?
Pozdrawiam:)

Czesc Dziewczyny:-)Mam troche czasu,by podzielic sie z wami moimi spostrzezeniami ;-)Moje dwie niunie byly 7 ego na kontroli i jest wszystko ok :-)Waza po 3600,czyli w miesiacu przybraly po 1400 gr :happy2:
Co do waszych problemow z ubrankami,tzn jakie kupic,na jaki wzrost to ja mialam po jednej parze na 50 cm,a reszta na 56 cm,poniewaz te na 56 beda o wiele dluzej przydatne .Kupilam na spacerki po dwa kompleciki ,a do domu mam z odzysku.Moje maja miesiac i te 56 sa juz im dobre,a wcale nie byly duze ,gdy sie urodzily.Mialy po 50 cm.Dzieci rosna na miesiac niby 3 cm,ale moje chyba maja wiecej :-)Jak mi sie uda do wkleje wam ich fotki ....
Jesli chodzi o opieke nad dziecmi to u mnie jest ok.Wiadomo,jest moja mama i zajmuje sie moim synem.Moge wiec spokojnie zajac sie blizniaczkami.Tak,jak juz ktos napisal-wszystko coo tu najwazniejsze to organizacja!Karmie jak juz wiadomo butla i chyba do konca bede sobie wdzieczna,ze sie na taki sposob dokarmiania zdecydowalam!Wiem ile zjadaja,pieknie rosna,zadnych kolek,itp.Mleczko mam z Rosmana-poczatkowe Baby Dreem-super!/niemieckie i tanie!/ :-)Ale o tym juz chyba pisalam :-(W te upaly ubieram moje lalunie w krotki rekawek i nie przykrywam na spacerku !!!Niektorzy ludzie dziwia mi sie,ze zakladam takim maluszkom krotki rekawek,ale skoro im nic nie jest,maja sie swietnie to chyba o to chodzi,prawda :-)Nie cierpie przegrzewania dzieci :no:

ja mam najwiecej ciuszkow na 56, mam pare na 50 i sporo na 62. Ale rozmiary sa tak rozne ze te rzeczy na 56 wygladaja jedne jak na 62 inne na 50 i badz tu madrym. Najwiekszy mam problem co im potem przygotowac na wyjscie ze szpitala. Czy jakas kurteczke ale co na nozki...hmm nie mam pojecia.

Kasiona ale Ci fajnie ze pokoik malujesz. Jak ja bym chciala zeby u mnie tez juz sie zaczela jakas praca w tym zakresie, bo na razie w tym pokoiku jest graciarnia hehe. I nie wiem kiedy jakies prace sie zaczna.

Jedynka,przeciez ty najpozniej urodzisz za ok 10 tygodnia,a to bedzie jeszcze wrzesien,wiec kurteczi chyba nie wchodza w gre :no:Wrzesien ma byc bardzo cieply!Zapamietajcie jedna zasade,ze dziecko powinno miec jedna warstwe wiecej,niz my,a ty chyba we wrzesniu nie chodzisz w kurtce?Cieniutka czapeczka,spioszki cieplejsze i grubszy kaftanik plus rozek-w zupelnosci wystarczy ,uwierz mi :-)

Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Kupię więcej 56 i po 2 komplety na 50. Zastanawiam się jeszcze nad ciepłym kombinezonem. termin mam na połowę listopada ale na pewno dzieciaki będą wcześniej więc nie wiem czy kurtki na wyjście ze szpitala czy już kombinezony a jak tak to jakie bo to dla mnie czarna magia!!!

A co mnie malutka gniecie w wątrobę to masakra ja nie wiem co to będzie później :-)
A dużo przytyłyście? Ja ważę się od 16 tyg i do dziś czyli do 22 mam 5 kg na plusie a t chyba nie dużo :baffled:

Lenna,latwo mozesz sobie obliczyc ile twoje dzieciatka beda mierzyly w grudniu np :-)Jeski urodzisz na poczatku listopada to pod koniec grudnia dzieci beda mialy prawie 2 miesiace.Dziecko miesiecznie rosnie 3 cm,wiec w zaleznosci jakie duze beda twe dzieci po urodzeniu,mozesz sobie to obliczyc :-)Moje mialy 50 cm i 51 cm,Teraz maja 5 tygodni,a mierza 54 i 55 cm,wiec jak widzisz to sie zgadza.Z tym,ze moje dzieci to mulatki,wiec sa fizycznie wieksze od dzieci bialych.Tak jest,a dlaczego?Moj lekarz powiedzial,ze dzieci par mieszanych,ojciec afrykanczyk,sa mocniejsze i jesli chodzi o stan zdrowia i budowe :-)

Ślicznie dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Będę się musiała zatem przy najbliższej wizycie u lekarza dowiedzieć jaką dokładnie mam ciążę mnogą. Życzę miłego wieczorku.
Ps. dziewczyny a jakie łóżeczka macie zamiar kupować lub już macie? na początku jedno czy od razu dwa, standardowe czy turystyczne? chętnie popatrzę na linki (jeśli takowe macie:-) )

Ja kupuję od razu dwa Pawelki z Glucka bez szuflad, bez kołysek takie golasy.Wersja oszczędnościowa :-), Takie wybraliśmy na pierwszych oględzinach i chyba takie kupimy a kupować będziemy w sierpniu

reklama
Figa,ja mam na razie jedno i mam nadzieje,ze troche poleza w tym jednym :-)Teraz leza w poprzek lozka i tak jeszcze z miesiac,ale pozniej poloze je wzdluz,ale tak,ze beda lezaly do siebie nozkami ;-)Jak dlugo tak wytrzymaja ,nie mam pojecia,bo te moje dziolchy takie sa juz silne,ze przekrecaja sie wokol wlasnej osi o 180 st.:-D Mam jeszcze turystyczne lozeczko,wiec na pewno jedna pojdzie do turystycznego.Te pieniazki na kupno drugiego lozeczka,wole spozytkowac na pieluszki,mleko,itp :-)

Do góry