reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
A ja mam kota niewychodzącego, sprzątam kuwetę a testy robiłam 2 lata temu i teraz w ciąży i wyszło że juz chorowałam i ma przeciwciała.
Nie wiem czy wiecie ale toxo prędzej można się zarazić ze źle umytej marchewki niz od kota.

Jak zwykle boje się kolejnej nocy bo od tygodni bardzo źle śpię :-(

Mimo wszystko dobrej nocy :-)

Dziękuję za wszystkie powitania :-)
Mam jeszcze pytanie do doświadczonych koleżanek: pamiętacie może w którym tygodniu lekarz określił Wam jaką macie bliźniaczą ciążę?
Z góry dziękuję za pomoc

Mam jeszcze pytanie do doświadczonych koleżanek: pamiętacie może w którym tygodniu lekarz określił Wam jaką macie bliźniaczą ciążę?
Z góry dziękuję za pomoc
z tego co sie orientuje i z tego co uswiadomił mi mój gin od poczatku mozna okreslic ilu owodniowa i ilu kosmówkowa jest ciaza,ale nie da sie powiedziec bez badan dna czy jedno czy dwujajowa.to okaze sie po porodzie.statystycznie rosnie prawdopodobienstwo jednojajowej gdy dzieci sa tej samej płci.
chodzi o to czy komórka jajowa podzieliła sie juz po zapłodnieniu czy zostały zapłodnione dwie osobne komórki jajowe.poprawcie mnie jak sie mylę.

hej dziewczyny:)
widze temat tesciowych na czasie:)do nas wlasnie przyjechali rodzice mojego meza na 3 dni.oczywiscie duzo sugestii,rad itd.moj tesc to ciagle chce u nas cos naprawiac,ustawiac,generalnie"pomoc" a ile przy tym analizowania ehh-tak to juz jest.grunt to mieszkac samemu jesli tylko sie da.takie jest moje zdanie bo fajnie jest czasami sie spotkac pogadac,ale nie codziennie.

witam nowe forumowiczki:)

gorąco pozdrawiam

Z góry dziękuję za pomoc

u mnie okreslono w 9 tyg jaka to ciaza blizniacza,wtedy tez dowiedzielismy sie ze blizniaki:))

Ja w 5 tc miałam tylko widoczne dwa płody a na następnym USG w 8/9 tc już było wiadomo że to ciąża dwuowodniowa dwukosmówkowa.

Czesc!

U mnie okazalo sie ze beda blizniaki w 15 tygodniu. Przez pen caly czas jeden maluch chowal sie za drugim i nikt go nie widzial. Poza tym jeden jest jakby tydzien starszy :szok:Lekarz stwierdzil ze sa dwie owodnie i na pewno jeden to chlopak. W 18tyg drugi lekarz specjalista powiedzial ze jest dwukosmowkowa, dwuowodniowa i dwoch chlopakow :) i w 23tc upewnilam sie na usg prenatalnym.

Witajcie Trojpaczki:)
Witam nowe forumowiczki:)
My wiedzielismy, ze to dwujajowa, dwuowodniowa, dwukosmowkowa w zasadzie od poczatku gdyz bylam stymulowana clo i chlopakow mam juz na zdjeciu jako dwa dorastajace pecherzyki:)
co do toxo to podobno nie ma problemu jezeli przed zajsciem mialo sie juz kota, wiadomo rece trzeba myc a bedac juz w ciazy raczej nie powinno sie wprowadzac nowego mieszkanca do domku. AAAA u mnie badanie na toxo cos kolo 30zl.
ps
chyba juz totalnie swiruje:p w nocy brzuch stwardnial i to chyba byl skurcz...nie wiedzialam czy budzic meza ale przeszlo..oczywiscie poglasklalam chlopakow zapewne po tylkach bo uwielbiaja sie wypinac i ublagalam zeby zostaly przez weekend u mamusi:) dzisiaj odpuszczam cale odkurzanie i gonienie, bycze sie i nic nie robie bo weekend musimy przetrzymac...
z drugiej strony to byl moj pierwszy skurcz to moze jeszcze nie to...aaaaaaaaa i w nocy mialam takie dziwne klucie w tylku:S ma ktoras tak????

ps 2 co do jazdy samochodem to ja wciaz jezdze:) od tego tygodnia malutko bo maz marudzi:)

reklama
Witajcie Trojpaczki:)

co do toxo to podobno nie ma problemu jezeli przed zajsciem mialo sie juz kota, wiadomo rece trzeba myc a bedac juz w ciazy raczej nie powinno sie wprowadzac nowego mieszkanca do domku. AAAA u mnie badanie na toxo cos kolo 30zl.

no nie do końca tak jest że jak się ma kota to znaczy że ma się przeciwciała. Często bywa tak że ktoś kto się wychował z kotami toxo nie przechodził. Często jest tez tak że kobiety nie mające kotów chorowały i wytworzyły przeciwciała. Bardzo często zarażamy się dotykając surowego mięsa lub grzebiąc w ziemi.

Ja dowiedziałam się w 7tc. Od razu lekarz stwierdził że to jednokosmówkowa jednoowodniowa ciąża, a więc w tym wypadku jednojajowość dzieci jest pewna;-)

pozdrawiam Was trójpaczki, jak biedule znosicie te upały?

Do góry