agnieszka1212
Zaciekawiona BB
witam! to moja pierwsza ciaza,ja sie dowiedzialam blizniaczej na drugiej wizycie byl to 10-11 tydzien ze beda blizniaki szok jednojajowe i jednoowodniowe i maja jedno lozysko, co do plci nadal nie wiemy co bedzie, lekarz nie chce powiedziec wiec pewnie jak sie nie dopatrze na usg a ciezko jest to dowiemy sie jak sie urodza!bliznieta jednojajowe przychodzą na świat w wyniku podziału komórki jajowej zapłodnionej przez jeden plemnik. Bliźnięta jednojajowe są tej samej płci i mają identyczny materiał genetyczny.Co do tesciow nie wypowiadam sie bo szkoda slow i nerw... upaly sa straszne staram sie nie wychodzic w tedy i siedze w domku albo na blkoniku jak chlodek jest jak sloneczko sie przesunie na inna strone co do toksoplazmozy ja mialam robione na poczatku badania i musialam potem znwo za miesiac powtarzac, kiedys na nia chorowalam nie wiem z jakiej racji wogole ale chorowalam i jest teraz ok czyli nie musze byc leczona w ciazy i nie ma zagrozenia tak powiedzial lekarz, a jak teraz pojde do lakarza to pewnie da mi skierowanie na ta glukoze ciekawe co tez wyjdzie ale mam nadzieje ze ok.