reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Witam po południu. Co do teściowych to ech :/ Moja była ok dopóki nie zamieszkałam z nią, to znaczy nie jest jak typowa teściowa nie wtrąca się itd, ale chce za dobrze od początku ciąży masakra : zjedz coś, ale masz mały brzuch, ty nic nie jesz, itd, a najbardziej mnie wkurza i to strasznie wrrr normalnie bym zatłukła jak mówi to wszystko z myślą o dzieciach, zjedz żeby dzieci były zdrowe, "o jesz pomarańczę dzieci dzisiaj na cytrusy wzięło, nawet jak drzwi wymianiała to "żeby dzieci sobie krzywdy szybą nie zrobiły", w ogóle wariatka z niej zaczęła tańczyć jak jej powiedzieliśmy że 2 baby będą i caly czas czas mówi i do wszystkich "nasze dzieci" to też wkurzające jakie nasze moje kurde heh

Hej! dzis juz troszke lepiej. Ja cale szczescie nie mieszkam z tesciowa. Bogu dziekuje ze nie musze. Mam wrazenie ze moja sie wcale nie cieszy ze beda blizniaki. Wogole to pewnie dlatego ze nie jestesmy z jej synem malzenstwem na papierku. Ale jestesmy ze soba juz tyle ze dalaby sobie spokoj z glupimi docinkami i knuciem za moimi plecami. A tam szkoda slow. Mogla by sobie jednak darowac chociazby ze wzgledu na maluszki :)
I zauwazylam ze znow mi brzuszek twardnieje, wiec to rzeczywiscie miedzy innymi nerwy maja wplyw na twardniejacy brzuszek.

A jesli chodzi o nk to fajnie wiedziec jak wygladamy :)

Milego popoludnia!!!!

Witam.
Jak ja raz powiedziałam swojej pani doktor że mnie moja teściowa poddenerwowała przez co żle się poczułam że w szpitalu byłam, to mi powiedziała że teściowa to przecież nie rodzina i tak ją trzeba traktować :) coś w tym jest choć potem babcie się przydają... :)
(choć jak byłam w szpitalu to tesciowa się zrehabilitowała i mnie odwiedziła z ciepłym obiadkiem .... :) )

A w ogóle to ostatnio jak wstaje np z łóżka, wysiadam z auta, ogólnie jak w staje to mnie pobolewa coś na dole i to najczęściej tylko z lewej strony. Gdzieś czytałam że może to jakieś wiązadła czy coś się rozciąga...
Czy któraś z Was też tak ma?

Ja też nie mieszkam z teściową na szczęście. Niby miła sympatyczna, nie wtrąca się czasem podeśle coś do jedzenia ale jakaś taka męcząca :-)
Najgorsze jest to że moi rodzice mieszkają bardzo daleko i będę miała teściową do pomocy (mama tylko na początek) a ona wogóle nie ma pojęcia i dzieciach!!Ze 20 lat nie trzymala malucha na rękach. A teść to cały czas leży przed tv i nic go nie interesuje a dzieci to najlepiej jakby 10 lat już miały. Z moimi to i na wakacje mogę wysłac i poprosić żeby zabrali do siebie a do teściów zwyczajnie nie chcę bo jak pomyślę że dzieci mają cały dzień przed tv siedzieć bo dziadek nie zwróci uwagi to mi sie płakać chce.
A z drugiej strony to rodzice mojego męża więc nie mogą nie mieć kontaktu z dziećmi. Coś czuję że będzie "Powiedz swim rodzicom że mają tak i tak nie robić...":-D

teściowa temat rzeka :)

moja teściowa jest ok, tez nie jesteśmy malżeństwem jeszcze z moim O ale jej to nie przeszkadza, w stosunku do mnie jest zawsze bardzo mila i wogole, nie moge narzekac, w nic sie nie wtrąca i wogóle jest wyluzowana, teraz np jest na wakacjach w afryce, na rejs statkiem sie wybrala :)i znowu gdzie jedzie na początku sierpnia i caly czas mi mówi zebym wytrzymała do jej powrotu hehe

Rainmanka też to mam, na początku bolalo w lewej pachwinie teraz się przesuneło trochę wyżej, czasem sobie noge albo brzuch trzymam jak wstaję..

Witajcie,

na bb jestem od czerwca ( na wątku Luty 2011 ) ale dopiero niedawno okazało się że będę miała bliźniaki

Będą to moje pierwsze dzieci i od razu dwójeczka kurcze ;p Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze się choć jestem na początku tej drogi. Prawie wszystkie jesteście już w dość zaawansowanych ciążach, więc staram się czytać wcześniejsze posty by móc choć troszkę zaznajomić się z tym co mnie czeka-ale jest ich tak duużo.

Mam nadzieję, że przyjmiecie początkującą ciężarówkę pod swoje skrzydełka i będzie nam się dobrze pisało

Miłego czwartkowego popołudnia :)

Witaj Figa777 :) Wszystko będzie ok, ja też dopiero co się dowiedziałam to znaczy tak mi się wydaje a mineło już pół roku, wiec Tobie też pewnie szybko zleci, a jaka to ciąża?

Ostatnia edycja:
reklama
Witam sie mamusie

Ja dzisiaj juz po wizycie w szpitalu i po USG no i jeszcze o dentyste zachaczylam:baffled::baffled::baffled:

Na USG wyszlo ze bede miala 2 chlopcow i powiem wam ze przeczuwalam to:tak::tak::tak:

za to moj syn jest z tego powodu nie zadowolony bo stwierdzil ze on jest tylko jeden:-D:-D:-D

Do góry