reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Witam po południu. Co do teściowych to ech :/ Moja była ok dopóki nie zamieszkałam z nią, to znaczy nie jest jak typowa teściowa nie wtrąca się itd, ale chce za dobrze od początku ciąży masakra : zjedz coś, ale masz mały brzuch, ty nic nie jesz, itd, a najbardziej mnie wkurza i to strasznie wrrr normalnie bym zatłukła jak mówi to wszystko z myślą o dzieciach, zjedz żeby dzieci były zdrowe, "o jesz pomarańczę dzieci dzisiaj na cytrusy wzięło, nawet jak drzwi wymianiała to "żeby dzieci sobie krzywdy szybą nie zrobiły", w ogóle wariatka z niej zaczęła tańczyć jak jej powiedzieliśmy że 2 baby będą i caly czas czas mówi i do wszystkich "nasze dzieci" to też wkurzające jakie nasze moje kurde heh

Hej! dzis juz troszke lepiej. Ja cale szczescie nie mieszkam z tesciowa. Bogu dziekuje ze nie musze. Mam wrazenie ze moja sie wcale nie cieszy ze beda blizniaki. Wogole to pewnie dlatego ze nie jestesmy z jej synem malzenstwem na papierku. Ale jestesmy ze soba juz tyle ze dalaby sobie spokoj z glupimi docinkami i knuciem za moimi plecami. A tam szkoda slow. Mogla by sobie jednak darowac chociazby ze wzgledu na maluszki :)
I zauwazylam ze znow mi brzuszek twardnieje, wiec to rzeczywiscie miedzy innymi nerwy maja wplyw na twardniejacy brzuszek.

A jesli chodzi o nk to fajnie wiedziec jak wygladamy :)

Milego popoludnia!!!!

Witam.
Jak ja raz powiedziałam swojej pani doktor że mnie moja teściowa poddenerwowała przez co żle się poczułam że w szpitalu byłam, to mi powiedziała że teściowa to przecież nie rodzina i tak ją trzeba traktować :) coś w tym jest choć potem babcie się przydają... :)
(choć jak byłam w szpitalu to tesciowa się zrehabilitowała i mnie odwiedziła z ciepłym obiadkiem .... :) )

A w ogóle to ostatnio jak wstaje np z łóżka, wysiadam z auta, ogólnie jak w staje to mnie pobolewa coś na dole i to najczęściej tylko z lewej strony. Gdzieś czytałam że może to jakieś wiązadła czy coś się rozciąga...
Czy któraś z Was też tak ma?

Ja też nie mieszkam z teściową na szczęście. Niby miła sympatyczna, nie wtrąca się czasem podeśle coś do jedzenia ale jakaś taka męcząca :-)
Najgorsze jest to że moi rodzice mieszkają bardzo daleko i będę miała teściową do pomocy (mama tylko na początek) a ona wogóle nie ma pojęcia i dzieciach!!Ze 20 lat nie trzymala malucha na rękach. A teść to cały czas leży przed tv i nic go nie interesuje a dzieci to najlepiej jakby 10 lat już miały. Z moimi to i na wakacje mogę wysłac i poprosić żeby zabrali do siebie a do teściów zwyczajnie nie chcę bo jak pomyślę że dzieci mają cały dzień przed tv siedzieć bo dziadek nie zwróci uwagi to mi sie płakać chce.
A z drugiej strony to rodzice mojego męża więc nie mogą nie mieć kontaktu z dziećmi. Coś czuję że będzie "Powiedz swim rodzicom że mają tak i tak nie robić...":-D

teściowa temat rzeka :)

moja teściowa jest ok, tez nie jesteśmy malżeństwem jeszcze z moim O ale jej to nie przeszkadza, w stosunku do mnie jest zawsze bardzo mila i wogole, nie moge narzekac, w nic sie nie wtrąca i wogóle jest wyluzowana, teraz np jest na wakacjach w afryce, na rejs statkiem sie wybrala :)i znowu gdzie jedzie na początku sierpnia i caly czas mi mówi zebym wytrzymała do jej powrotu hehe

Rainmanka też to mam, na początku bolalo w lewej pachwinie teraz się przesuneło trochę wyżej, czasem sobie noge albo brzuch trzymam jak wstaję..

Witajcie,

na bb jestem od czerwca ( na wątku Luty 2011 ) ale dopiero niedawno okazało się że będę miała bliźniaki

Będą to moje pierwsze dzieci i od razu dwójeczka kurcze ;p Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze się choć jestem na początku tej drogi. Prawie wszystkie jesteście już w dość zaawansowanych ciążach, więc staram się czytać wcześniejsze posty by móc choć troszkę zaznajomić się z tym co mnie czeka-ale jest ich tak duużo.

Mam nadzieję, że przyjmiecie początkującą ciężarówkę pod swoje skrzydełka i będzie nam się dobrze pisało

Miłego czwartkowego popołudnia :)

Witaj Figa777 :) Wszystko będzie ok, ja też dopiero co się dowiedziałam to znaczy tak mi się wydaje a mineło już pół roku, wiec Tobie też pewnie szybko zleci, a jaka to ciąża?

Ostatnia edycja:
reklama
Witam sie mamusie

Ja dzisiaj juz po wizycie w szpitalu i po USG no i jeszcze o dentyste zachaczylam:baffled::baffled::baffled:

Na USG wyszlo ze bede miala 2 chlopcow i powiem wam ze przeczuwalam to:tak::tak::tak:

za to moj syn jest z tego powodu nie zadowolony bo stwierdzil ze on jest tylko jeden:-D:-D:-D

Do góry