Dziewczynki - tez dorzuce swoje 3 grosze do tematu wozkow, bo jak dla mnie jest to najwazniejszy sprzet przy dzieciach (zaraz za laktatorem w pierwszych miesiacach zycia hehe).
1. wspolczuje tym, ktore mieszkaja na 3-4 pietrze bez windy. Znam takie laski i one niestety na dwor same nie wychodzily na spacer z blizniakami, tylko dopiero jak maz wrocil do domu. Dzieci na balkonie sobie swierzego powietrza nawdychaly
Ja tego sobie nie wyobrazam, bo bym chyba zwariowala w domu niewychadzac kiedy mam na to ochote. W dodatku msuze zakupy robic, cos zalatwic itd. Mi sie wydaje za napczatku to nie jest problem - wozek na dole (jesli ktos ma miejsce) dzieci sie ubiera w domu, wsadza w foteliki, foteliki sie bierze jeden w jedna reke drugi w druga i na dol wpina w wozek. Ja tak robilam jak na reh. jezdzilam z malymi. Gorzej sie robi jak juz dzieci w tych pierwszych fotelikach sie nie mieszcza i nie mozna ich na rece razem wziac. Bo wtedy co? zostawic jedno w domu jak sie schodzi z pierwszym a potem zostawic go w wozku i wracac po drugiego? chyba, ze jakas dobra sasiadka na emeryturze przypilnuje...
2. z winda juz napewno lepiej, bo sa teraz bardzo waskie wozki. Mozna znalezc takie o szerokosci 72cm. Jest taki sklep w Wawie "podwojne szczescie" czy jakos tak i oni tam pomagaja wybarc wozek. Fajna laska prowadzi ten sklep, sama jest mama blizniakow
3. Cena - w zycniu nie kupilabym nowego, no chyba ze bym na pieniadzach spala
W necie mozna znalesc super uzywane wozki za 1/4 pierwotnej ceny, na allegro albo OLX.Pierwszy wozek nasz to bym dorjan Danny Duo Sport -uzywany za 900zl, super sie sprawdzil, jednyny mankament, ze sie trudno skladal. Teraz chlopcy maja 28msc i jezdza Baby jogger citi mini jeden obok drugiego (kupiony uzywany za 950zl, a ten pierwszy odsprzedany za 600zl) i tez ejst ok ale ma kiepska amortyzację, wkurza mnie, ciezko sie podbija pod krawezniki. Ten pierwszy wozek to plywal w porownaniu do BJ. Ale za to ten BJ sie bardzo latwo sklada i bardzo latwo sie zdejmuje czesci do prania. i jest wygodnieszy dla dzieci, takie mam wrazenie.