reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

No, jestem ciekawa co wymyślisz :) bo kurczę 3 piętro potrafi dać nieźle w kość :/ może też faktycznie będę przypinać zapięciem rowerowym? Okaże się w praniu :) bo niezapiętego bałabym się zostawić żeby mi nikt czasem wózka nie podprowadził. Bo niestety odkąd do mojego bloku wprowadzili się nowi sąsiedzi, to podejrzewam, że takie zdarzenie mogłoby mieć miejsce.. :/

A masz wybrany już wózek dla swoich maluchów? :)

reklama
Ja mam sąsiadkę, która grasuje po nocach. Kiedyś to było wkurzające, a teraz okazało się zbawienne bo odgania potencjalnych złodziei.
Wózka nie mam wybranego. Możliwe że idealnym byłby tfk twinner twist duo, ale muszę zrobić kompleksowe rozeznanie i sprawdzić modele, funkcjonalność, ceny no i wszystkie za i przeciw. Trochę odstrasza mnie cena 3-4 tys. za wózek, ale nie wiem czy będę skłonna pójść na kompromis jeśli chodzi o funkcjonalność wózka.
A Ty już masz upatrzony? Ja poszukuję wózka nieszerokiego, siedzenia jeden obok drugiego.

Niestety teraz cierpię na nieustanny brak czasu, więc wszystkie bliźniacze zakupy będę planować i robić w październiku-listopadzie. Najgorszy będzie zakup a raczej wybór modelu auta bo potrzebujemy min. 6 osobowe, ale nie będzie to auto główne, a jedynie używane od czasu do czasu. I tu klops bo nie wiadomo co wybrać.

Ja mieszkam na 4 piętrze bez windy wiec raczej sama na spacer nie zejde nawet jeśli wózek włożę do piwnicy :/ nasz zresztą jest ciężki mamy xlander xtwin. Mamy taki bo koleżanka nam sprzedała po swoich blizniakach w ogóle nie zniszczony za 500zl. Wiec doszłam do wniosku ze jak przekonam się już z dziećmi co w takim wózku mi się podoba co bym chciała zmienić to już samą spacerowke szukać będę. A i pieniążki po urodzeniu wpadną wiec łatwiej wydatek będzie znieść.

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

My się zdecydowaliśmy po oględzinach w sklepie na baby joggera city select jeden za drugim, kupujemy używany tylko foteliki samochodowe nowe. Z tego co czytam na różnych forach to i tak większość ludzi zmienia na jakieś inne spacerówki ok 1,5 roku życia dzieci.

Darunia fajnie wiedzieć, ze tak długo jeździsz tym wózkiem. Mam nadzieję, ze i u nas się uda tak długo no i że wózek z drugiej ręki nie zawiedzie, a tego obawiam się najbardziej.

K8sad, jjka, kamiladon - już bym chciała znać płeć moich maleństw!! Bardzo mnie to ciekawi. Jak byłam na wizycie w 13 tygodniu to mój gin mówił, że już coś widzi, ale nie chce zapeszać i nie podzielił się ze mną tą tajemną wiedzą :( Teraz idę jutro na wizytę a to już 15 tyg + 6, więc może będzie widać coś więcej :D

Gin mówił mi żeby jak najwięcej odpoczywać, bo ciąża bliźniacza, to mega obciążenie dla organizmu.

Ja poznałam płeć w 17+0. I co wizyta się potwierdza. Będzie 2 chłopców, łącznie 4 synów i mąż :)
Myślę że 16 tydz to już będzie widać.

Mi też gin mówił to samo.
A ja po kolejnej wizycie u lekarza 18+4. Dzieciaczki mają się dobrze. Dużo ich nie podglądaliśmy bo się źle do badań ułożyły, ale wiemy że ich brzuchy rosną i to ponoć dobry wyznacznik. :) Za dwa tygodnie kolejna wizyta i wtedy już na pewno badania USG połówkowe. Dodatkowo przyczepiła się do mnie infekcja :/ więc wskazana kontrola za te 2 tyg.
Bardzo mało czuję ruchy dzieciaków, a myślałam że w 3 ciąży to zdecydowanie szybciej i mocniej będę czuła. Wcześniej pierwsze ruchy w 18 i 17 tygodniu. Po dzisiejszym wiem, że kopią, ale przede wszystkim siebie. Jedno i drugie w swoją stronę odwrócone.

Też mieszkam na 3 piętrze, ale póki co zadyszki na schodach nie dostaję. Bardziej zastanawiam się jak ja z tego 3 piętra te dwa brzdące na spacer będę w wynosić. Windy nie mamy, a przeprowadzka w perspektywie 1-3 lat. Poproszę o wszelkie sugestie doświadczonych już mam. Zakładam, że sama sobie z dzieciakami poradzę i tę kwestię także rozpracuje.

Ja mieszkam na 9 piętrze a do windy nie mieszczą się wózki bliźniacze. Ani dwie gondola obok siebie ani jedna za drugą.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, ale się rozpisałyście ;)

Ja cały czas się głowie który wózek, wiem że na pewno Baby Jogger, tylko nie wiem który wybieram między City Select Double a City Mini Double. I myślę, że tak będę jeszcze wybierać i wybierać, bo w tym temacie strasznie niezdecydowana jestem. Moja mama mówi mi, że mam zabrać tego jeden za drugim argumentując to, że nie jest aż taki długi i jak będę chciała iść z jednym dzieckiem do lekarza czy tam na spacer, to założę tylko jedno siedzisko i z głowy. Z kolei mojego męża totalnie to nie przekonuje, bo on uważa, że to bez sensu.. A mnie się podobają oba i weź bądź tu mądry :D

Ja dziś próbuję się od rana dodzwonić do poradni gdzie miałam robiony test PAPPA czy już są wyniki i oczywiście jak to poradnia przyszpitalna pełen luz i pełna zlewka. Raz odebrała babka i się rozłączyła, a potem nic.. A nie będę specjalnie jechać przez pół miasta żeby spytać się osobiście czy już są te wyniki. Dziś mam wizytę u mojego gina i chciałam mu pokazać wyniki. No nic najwyżej kolejnym razem..

Cześć dziewczyny, ponieważ część z Was jest na etapie wyboru wózka, to i ja dorzucę swoją opinię. Ja, tak jak Darunia, mam wózek Baby Jogger City Select Double i też jestem bardzo zadowolona. Wózek łatwo się prowadzi. Moje dziewczyny mają 27 miesięcy i nadal wózka używamy. Jest solidnie wykonany. Rozkłada się na części pierwsze więc wszystkie elementy materiałowe można uprać w pralce łącznie z budkami. Ja przy wyborze wózka kierowałam się tym, że sama będę robić zakupy więc mam się wózkiem mieścić w drzwi i bez problemu manewrować nim w alejkach. Druga rzecz, to mieszkam w podwarszawskiej miejscowości gdzie są bardzo wąskie chodniki ,na których jeszcze często parkują samochody. Prowadzenie wózka obok siebie byłoby dla mnie jak jazda po torze przeszkód non stop, a z Baby Jogger City Select Double tego problemu nie mam. Wózek nie jest długi, bo ma ramę pojedynczego wózka i taki można też z niego wózek zrobić. Ja akurat z tej opcji korzystałam może 2 razy. Jeśli chodzi o przewożenie samochodem, to wózek składa się bardzo prosto.
A i jeszcze jedno, ja mam ten wózek od początku, korzystałam też z gondoli i tu wielkością one nie zachwycają. Moje dziewczyny jeździły w nich przez 5 miesięcy, a urodziły się dosyć małe i na wiosnę. Pod koniec 5 miesiąca miały już ciasno i przesadziłam je do spacerówek.

reklama
Do góry