no ja mam postanowienie ze nie bede chlopakow bujac, zreszta jak kupie ten wozek co ma 92cm to i tak przez drzwi z pokoju do pokoju bedzie ciezko go przetransportowac hehe, w kazdym razie ciekawe co wyjdzie z tego w praniu, no a wstawac w nocy i tak bede musiala bo ja raczej piersia nie bede karmic bo chce jak najszybciej wrocic na studia, chyba ze bede odciagac no zobaczymy, boje sie troche bo chyba jeszcze nie zdaje sobie sprawy z tego jaka to bedzie odpowiedzialnosc...mam zamiar kłaść je razem do jakiegoś 4-5 m. przynajmniej takie mam plany bo w moim przypadku u chłopców łóżeczka nie zdały egzaminu.Starszy do 1.5 roku spał w wozku i musiał być bujany (koszmar nie polecam nikomu bo maleństwo jak się przyzwyczaji to b.ciężko oduczyć).Młodszy może i by spał ale jego "mądrej" mamie było go szkoda że sam tak sobie leży i wzieła go do siebie no i w nocy nie trzeba wstawać do karnienia.Jeżeli dziewczynki będą spały w łóżeczku to zakupimy drugie bo potem to nie mogą razem bo jedno budzi drugie.Ja też nie kupuję narazie bo się boję że coś może się stać.. a ja mam termin na 10 luty ale lekarz powiedział że prawdopodobnie nie bedą mnie tyle trzymać i pokroją prędzej .Jak z dzieciaczkami będzie ok. to może na początku stycznia.23MARTA ty masz na grudzień to i mikołaj do twoich chłopaczków przyjdzie. a co do kombinezoników to radzę większe mój Iguś (57 cm)urodził się 5 stycznia kupiłam kombinezon 68 no i pod koniec trzeba było drugi ale z drugiej strony bliźnięta rodzą się mniejsze no mam nadzieje że całkiem ci zamotałam,bo sobie tak i sama nie wiem jaki kupić
reklama
madzia842
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny, ja jeszcze nie wiem kogo noszę w brzuszku a ubranek mam już pełno, dużo neutralnych kolorów. Wczoraj teściowa przywiozła mi całą torbę podróżną ciuszków, które kupiła w ciuchlandzie. Mówie wam jak nówki i do tego niektóre oryginalne:-):-):-).
A mam do was pytanie czy spadła wam hemogoblina, bo mi bardzo spadła ale podobno to często się zdarza. Stram się pić sok z buraków ale już mam go dość z drugiej strony nie chce znowu zwolnienia z powodu anemii. Napiszcie czy któreś z was się to przydarzyło. Pozdrawiam i gratuluje dziewczynom, które znają już płeć swoich dzieciaczków
A mam do was pytanie czy spadła wam hemogoblina, bo mi bardzo spadła ale podobno to często się zdarza. Stram się pić sok z buraków ale już mam go dość z drugiej strony nie chce znowu zwolnienia z powodu anemii. Napiszcie czy któreś z was się to przydarzyło. Pozdrawiam i gratuluje dziewczynom, które znają już płeć swoich dzieciaczków
monia1110
ja jak do tej pory milam tylko raz badana krew ok 3 m-cy temu i mimo ze przed ciaza wiecznie mialam anemie a hemoglobina wahala sie od9-10 to teraz mialam 15.1 i wszyscy byli zachwyceni ja tez )) ale dawno nie milam powtarzanego badania wiec moglo sie to zmienic
Cześć dziewczyny, ja jeszcze nie wiem kogo noszę w brzuszku a ubranek mam już pełno, dużo neutralnych kolorów. Wczoraj teściowa przywiozła mi całą torbę podróżną ciuszków, które kupiła w ciuchlandzie. Mówie wam jak nówki i do tego niektóre oryginalne:-):-):-).
Niska hemoglobina w ciąży zdarza się często, a w ciąży bliźniaczej znacznie częściej. U mnie z badania na badanie była wciąż niższa (spadła aż do 10). Pomimo że brałam żelazo i jadłam sałatki z buraków. Teraz biorę Sorbifer, nadal jem sałatki i o dziwo hemoglobina podskoczyła mi do 10,5 to Może nie wiele, ale przynajmniej już nie spada ( i czuję się znacznie lepiej). Tylko przypuszczam, że ma to związek ze zmianą sposobu zażywania żelaza tzn. należy je łykać 1h przed jedzeniem i popić sokiem (np. pomarańczowym) i kategorycznie nie łączyć z nabiałem, bo wtedy żelazo się nie wchłania. Wcześniej łykałam żelazo podczas posiłków nierzadko popijając kawą zbożową z mlekiem. Pozdrawiam
dokladnie zelazo z przewodu pokarmowego wchlania sie w srodowisku kwaśnym , dlatego najlepiej popijac je np kwasnym sokiem pomaranczowym, a w srodowisku zasadowym sie nie wchlania prawie wcale, dlatego nie wolno popijac mlekiem, jesc zaraz po zelazie jogurtów, serków, szkoda tylko ze lekarze czesto zapominają o tym powiedzieć...Tylko przypuszczam, że ma to związek ze zmianą sposobu zażywania żelaza tzn. należy je łykać 1h przed jedzeniem i popić sokiem (np. pomarańczowym) i kategorycznie nie łączyć z nabiałem, bo wtedy żelazo się nie wchłania. Wcześniej łykałam żelazo podczas posiłków nierzadko popijając kawą zbożową z mlekiem. Pozdrawiam
A jezeli chodzi o hemoglobine to to jest normalne ze spada w ciazy. Tylko normy sa inne dla kobiet w ciąży, ostatnio mialam na ten temat na zajciach i normy nam podali takie:
I trymestr - musi byc > niz 13
II trym >12
III trym > 11
ale raczej lekarze stosuja sie w calej ciazy do tej wartosci > 11
Witajcie mamusie:-)
My juz po usg no i nie ukrywam ze jestem zszokowana!!! Byłam psychicznie nastawiona, że chłopcy będą a tu 2 cipeczki!!!!!!!!!!!wyrazne dosyc ale i tak z M nie mozemy uwierzyc i myslimy ze moze jeszcze cos sie zmienic..bo pomylki czesto sie zdarzaja.. Ale najwazniejsze, że malutkie zdrowiutkie i rozwijaja sie łeb w łeb. Jedna 320g druga 310g..maja ok 16cm dlugosci od czubka glowki do pupki, rozmiar buta 2cm tetno ok. 140 obie.Prawie zadnych roznic Jestesmy w szoku ale szczesliwi. No i jak na dziewczynki to rozrabiaja strasznie, nie chcialy dac pani dr sie poogladac dokladnie jedna drugiej na glowke wchodzila i sie popychaja, kopia Mam filmik na dvd, jak znajde chwile to wrzuce jutro moze bo dzisiaj musze uciekac jedziemy do tesciowej z nowymi wiesciami
My juz po usg no i nie ukrywam ze jestem zszokowana!!! Byłam psychicznie nastawiona, że chłopcy będą a tu 2 cipeczki!!!!!!!!!!!wyrazne dosyc ale i tak z M nie mozemy uwierzyc i myslimy ze moze jeszcze cos sie zmienic..bo pomylki czesto sie zdarzaja.. Ale najwazniejsze, że malutkie zdrowiutkie i rozwijaja sie łeb w łeb. Jedna 320g druga 310g..maja ok 16cm dlugosci od czubka glowki do pupki, rozmiar buta 2cm tetno ok. 140 obie.Prawie zadnych roznic Jestesmy w szoku ale szczesliwi. No i jak na dziewczynki to rozrabiaja strasznie, nie chcialy dac pani dr sie poogladac dokladnie jedna drugiej na glowke wchodzila i sie popychaja, kopia Mam filmik na dvd, jak znajde chwile to wrzuce jutro moze bo dzisiaj musze uciekac jedziemy do tesciowej z nowymi wiesciami
Majka 1978
Anulka coś w tym jest pewnie dziewczynki urodzone w 2010 będą bardziej rozrabiły niż chłopcy bo u mnie gin na wcześniejszym USG nie mógł zobaczyć co za płeć ani dobrze zbadać bo skakały jak szalone i powiedział że wyglądają na chłopców bo takie wiercipięty
monia1110
Anulka!!! suoer wiadomosci. gratuluje coreczek. heheh to na odwrot nam sie porobilo heheh ale najwazniejsze ze sie dobrze rozwijaja. a kiedy nastepne usg? u mnie za 2 tygodnie )
Ale super!!! Gratuluje dobrze ze z dziewczynkami wszytsko okej hihi to wrzucaj filmik chetnie obejrze te male cipki hihiWitajcie mamusie:-)
reklama
Anulka cudowna wiadomośc- zazdroszczę dziewuszek:-)
Ja od razu kupię 2 łóżeczka drewniane, ale i tak pewnie będą spały przez pierwsze miesiace razem bo mam tylko jeden monitor oddechu. A na dole w salonie chce miec kojec dla maluszków.
Co do ciuszków mam mnóstwo po moim synku, ale podejrzewam, że obojętnie od płci to i tak nakupuje troszkę identycznych.
Co do USG 4D z tego co się orientuje powinno byc robione około 20 tyg, w 28 tyg jak sa już duże szkraby niewiele moze być widac. Bo dzieciaczki już za duże.
Mnie coś przeziębienie bbierze, a na 10-ta z Kubusiem jade do lekarza- bo go gardło boli.
Majka 1978 podziwiam, ja się boje jak to będzie. Kuba będzie miał 5 lat jak urodza się bliźniaczki;-)(się łudze), a u Ciebie najmłodszy 2 latka.
buziaki dla Was
Ja od razu kupię 2 łóżeczka drewniane, ale i tak pewnie będą spały przez pierwsze miesiace razem bo mam tylko jeden monitor oddechu. A na dole w salonie chce miec kojec dla maluszków.
Co do ciuszków mam mnóstwo po moim synku, ale podejrzewam, że obojętnie od płci to i tak nakupuje troszkę identycznych.
Co do USG 4D z tego co się orientuje powinno byc robione około 20 tyg, w 28 tyg jak sa już duże szkraby niewiele moze być widac. Bo dzieciaczki już za duże.
Mnie coś przeziębienie bbierze, a na 10-ta z Kubusiem jade do lekarza- bo go gardło boli.
Majka 1978 podziwiam, ja się boje jak to będzie. Kuba będzie miał 5 lat jak urodza się bliźniaczki;-)(się łudze), a u Ciebie najmłodszy 2 latka.
buziaki dla Was
Podziel się: