reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Witam z rana po niezbyt przespanej nocy.
Obudziłam sie w nony przerażona bo "coś" mi polecialo a to kurde resztki tej luteiny sobie wypłynely łe, ale sie przestraszyłam na maxa. Ja ciuszki też już powoli kompletuję, trochę chemii też jest, łóżeczko materac (na pocztaku jeden komplet), pościel i takie tam maja przyjść w tym tygodniu. z wózkiem czekam do końca bo w sumie też przesądna nie jestem ale... z reszta po co ma gwarancja uciekać. A czuję się średnio pojechałam wczoraj do znajomych i zaraz trzeba było wracać bo żebra nie dają siędzieć masakra dobrze że juz bliżej końca. Rozmawiałam z siostrą ona brała luteinę podjęzykową i miała to samo a na dodanek jakiejś depresji dostala i lekarz kazał odstawić ja nie dostawię bo może złagodzi te skurcze ona brała bo zaszła w ciążę jak karmiła pierwsze dziecko i takie tam. Mężu zrobił kawę więc spadam miłego dnia baBeczki

reklama
witajcie:)
Olis23 - to chyba mialysmy obie koszmarna noc bo mi sie snilo cala noc, ze mi wody odchodza i ze mam budzic meza i do szpitala. Kurcze, obudzilam sie bardziej zmeczona niz jak sie kladlam:( a co do luteiny to tez bym nie odstawiala, mi lekarka powiedziala, ze juz bede na niej do konca bo organizm sie przyzwyczail i bym od razu do szpitala trafila po odstawieniu.
Agnieszka 1212
- tymi przesadami to sie nie przejmuj a jak ci ktos mowi, ze kupowac rzeczy po porodzie to zayptaj czy ci kupi cala wyprawke jak ty bedziesz w szpitalu. Takie glupie gadanie a prawda jest taka, ze stac sie moze cos nawet po urodzeniu maluchow, grunt to myslec pozytywnie..Ja juz od 5 mca kompletowalam pomalutku i przyznam, ze wtedy to byla dla mnie przyjemnosc bo teraz wchodze do sklepu..erm raczej wkulam sie do sklepu i biore co lepsze pod reka bo mnie juz to tak nie cieszy.
Jedynka - ja mam taka poduszke (taki długi rogal), nie wiem czy ona jest przeznaczona dla blizniat ale mi sie dobrze z nia spi a moze przyda sie do karmienia. Do spania polecam:)
Jezeli chodzi o ubranka to ja nie mam zadnych 50, tylko 56 i 62 choc co producent to inna dlugosc..czasem te 56 sa wieksze niz te 62 i badz tu madrym.
Dziewczyny ponawiam pytanie...co na wyjscie ze szpitala?!?!?

Witam :)
Za dokładnie 12 dni idę na USG "połówkowe" i nie mogę się doczekać, jak każdej wizyty. Zawsze przed każdą wizytą nakręce się czymś a to konfliktem krwi jaki mam z mężem a to że nie czuję "motylów" w brzuchu mimo że jeszcze parę dni temu je czułam.
Na wizycie jednak okazało się że serducha maluszków biją ładnie a wyniki krwi na przeciwciała dobre.
Teraz tylko czekać na to USG bo ciekawa jestem jak duże już są dzidzie i przede wszystkim czy z nimi ok.
Co do ciuszków to parę już kupiłam bo akurat była okazja i robilismy wstępne rozeznanie gdzie tanio można kupić kołderki, kocyki, rożki itp....
A co do leków to ja od początku jestem na luteinie, na początku na tej pod język a teraz dopochwowo, do tego magnez a ostatnio jeszcze doszedł lek Fenotrenol.

Alex witaj spowrotem.Co tam u ciebie?Ja ci pisalam troszke o wozkach na Limerickim watku ;-)
Pochwal sie gdzie bylas,bo nie pamietam??

Wiem wiem czytalam o tych wozkach i mi pisalas tez o tych sterydach dziekuje Ci bardzo za te informacje.
A my bylismy tylko na poludniu Irlandii nie bylismy nigdzie daleko bo ja sie troche boje a juz lot samolotem:szok:
A tak tydzien poza domkiem to juz cos innego . moje dzieciaki zadowolone biegaly po plazy a jakie opalone;-)
A ja sie czuje dobrze a co do wozkow to sie juz rozgladamy ale mam taki metlik w glowie ze juz sama nie wiem jaki mi sie podoba:-:)-(

Lona na wyjscie ze szpitala ja biore body z krótkim rekawkiem plus spodenki plus skareptki plus czapeczki dla kazdego :D, a oprocz tego jak by bylo chlodniej czy cos po pajacyku i wezme tez po jednym body z dlugim rekawkiem, mysle ze polozne doradza co założyć , ja bede rodzic pod koniec sierpnia lub w polowie to tu u nas bedzie goraco jeszcze. do tego bo jakims pledziku , cienkim kocyku w razie czego albo pielueszki tetrowe kolorowe do okrycia, cos lekkiego.

Witam nowa mamusie :)

Hej a no wlasnie kogo by sie nie spotkalo to tak pleta o tych zabobonach jak sie chajtalam to samo bylo a byla to liczba 13 hehe, pierscionek tez byl 13 odebrany he. Staram sie nie zwracac na to uwagi ale jest to dosc meczace i robi zamet w glowie. Rozgladam sie za ciuszkami, butelkami itp. troche napewno kupie rzeczy na alegro a troche w sklepach, ale mysle ze dopiero zaczne w sierpniu-wrzesniu jakos tam moze. Najpierw musimy zrobic male przemeblowanie w pokoju i zobaczyc co i jak.Co do lekow to luteiny nie bralam jak na razie to sie nie wypowiem, a co do poduszki do karmienia to podobno jest przydatna tak mi powiedziala pani w sklepie jak sie karmi dwoje na raz, nie bedziemy narazie kupowac bo nie wiem jak bedzie umnie z karmieniem ale mam nadzieje ze bede karmic i starczy dla dowojki i bedzie ok, jak cos to zamowimy na alegro i juz bo w sklepach unas sa ale dla pojedynczego dziecka a dla blizniakow tez maja na zamowienie wiec na alegro i tez przyjdzie raz dwa.Ubranka co firma to rozne sa rozmiary, bo jak ogladalam u kolezanki co niedawno urodzila coreczke i byla je odwiedzic to mi pokazywala ten sam rozmiar a inna firma i juz roznica jest w paru cm, ale mowi ze dzieci rosna szybko wiec sie przyda napewno i wykorzysta wiec ok.

Agnieszka1212 ja zabobonami wogole sie nie przejmowalam i nie przejmuje :) ciuszki kupowalam sobie systematycznie, a takie wieksze zakupy choc od dawna wypatrzone zaczynam dopiero teraz :)

Babeczki też Wam się dzieciaczki wypinają że brzuch jak kamień się robi od ich pupek lub pleców? Zastanawiałam się czy to nie skurcze ale po bokach brzuch miękki tylko faktycznie tam gdzie dupcia robi się twarda górka i po jakimś czasie się chowa... Dziwne

uff jak goraco!!! jak znosicie upaly? ja sie kiepsko dzis czuje. Leze tylko bo glowa mnie cmi i jakos mi slabo. Maluszki dzis dosc spokojne :-( pewnie tez maja gorszy dzien. Mam zly humor do tego, bo jutro mezus wyjezdza sluzbowo na dwa dni i bede sama jak palec. Czekam tez na wyniki z ta serologia i mam nadzieje ze bedzie bez sensacji.

ois mam tak samo :)

reklama
Czesc dziewczyny.Dawno mnie nie bylo...bo od 25czerwca byłam w szpitalu w Krakowie na Patologii bo sie okazalo ze moje dziewczyny sobie podkradaja i mam Istopien TTTS,sytuacja sie nie co poprawila.Raz w tygodniu mam jezdzic tam do szpitala na USG,ale jestem wykonczona po tym szpitalu.Co sie osluchalam....to koszmar.Lepiej tam wogole nie trafiac i trzymac sie z daleka niestety nie zawsze sie da.Mam spore zaleglosci ale postaram sie nadrobic:)Dzisiaj mnie wypuscili :) i jestem szczesliwa.
Kinga wazy 1300,a Madzia 1500,bo takie wybralismy imiona dla naszych dziewczynek:)

Do góry