reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

witam dziewczynki!

Witam nowa mamusię ayla1, mysle ze kazda z nas miala albo ma obawy :)
Jedynka dzidziusie tez moga miec gorszy dzien, poloz sie na tym boku na ktorym ulokowany jest maluszek moze wtedy zacznie sie ruszac bardziej. Moj ten po lewej tez mial taki okres ze slabiej sie ruszal, teraz nadrabia :)

Dziewczynki licytowalyscie kiedys na allegro te duze paki ubranek? Ja wczoraj wygralam aukcje za 122zl kolo 50 ubranek, uzywane ale podobno w dobrym stanie, postanowilam zaryzykowac :)

reklama
Dziewczynki licytowalyscie kiedys na allegro te duze paki ubranek? Ja wczoraj wygralam aukcje za 122zl kolo 50 ubranek, uzywane ale podobno w dobrym stanie, postanowilam zaryzykowac :)

Ja licytowałam i muszę przyznać że trafiło mi się dobrze bo ciuszki faktycznie wygladały prawie jak na zdjęciach.

Jedynka - ja też tak kiedys miałam, dlatego trafiłam na to forum bo ktoś pisał kilka miesięcy wcześniej że nie czuje ruchow, do niedawna czułam obie dziewczynki tak samo w tych samym momentach sie ruszały tak samo mocno, potem prawa trochę się uspokoiła lewa dawała po żebrach równo. Aż pewnego dnia ta ruchliwa ani razu cały dzień nie dała znaku życia, cudowałam piłam słodkie pukałam stukałam a ona nic, zero odzewu depresja cały dzień luż myślałam żeby jechać do szpitala, ta co mniej ruchliwa niby wtedy jakoś dawała czadu, na drugi dzień wszystko wróciło do normy, znowu lewa daje czadu, prawa jest spokojna a dlatego że nogi i ręce ma skierowane do środka i tylko dupkę czasem wypnie. Także spokojnie nie każdy codziennie ma ochotę tańczyć biegać i tak dalej, gorszy dzień moga mieć nawet dzidzie w brzuszku.

Dzieki dziewczyny! troszke sie uspokoilam. Maly troszke zaczal sie ruszac. Martwie sie bo na ogole maja wielkiego powera a w niedziele to juz wogole czadu dawaly a teraz taki spokoj. I tez juz probowalam lodow soku pukania w brzuch i mala reakcja. Zobaczymy co dalej. Wczoraj zle sie czulam i moze one przez to tez. A wizyte planowana mam na poniedzialek.

Justella ja dzis jak zwykle poleze troche i poszperam na alllegro. Wczoraj kupilam butelki aventa bo dostalam laktator z tej firmy i dwie butelki wiec juz do kompletu dokupilam. W sumie ciekawa jestem co przyjdzie bo niby 3 sztuki malych plus gratis duza za 35 zl do tego dokupilam smoczki a przesylka 7, 5 wiec sie to bardzo oplaca bo w sklepach strasznie drogie. Prasowania mam jeszcze strasznie duzo bo te ciuszki takie maluskie i konca nie widac. A ja sil nie mam na takie dlugie siedzenie, wiec stopniowo po godzince dwie spedzam na prasowaniu potem troche leze. A do tego jakis obiad sobie musze zrobic i tak jakos dzien mi minie :). Oby szybko bo chcialabym zeby juz bylo blizej 30 tygodnia.

Kasiona ja takich duzych zestawow nie licytowalam ale jak 50 ubranek za 122 zl to sie oplaca chyba. Ja wylicytowalam troszke mniejzy zestaw i bylam bardzo zadowolona. Wczoraj mi przyszedl. Ogolnie malo kiedy trafiaja sie kiepskie, ale wczoraj dostalam tez przesylke z spora iloscia sposzkow i tak smierdzialy papierosami ze szok od razu wypralam na najdluzszym programie.

czesc dziewczynki....
troche mnie nie bylo bo odpoczywalam sobie bo te upaly mnie dobijaly.....
i tak sobie mysslam ze lepiej napisze bo jeszcze pomyslicie ze sie rozpakowalam albo cos.... nie nie jeszcze nie i oby jeszcze dlugo nie .... poprostu len mi w tylek wszedl...
kasiu ja kupilam kilka razy takie paki i rewelacja ciuszki jak nowe i oczywoscoe duzo tansze i w roznych rozmaiarach wiec polecam :)) pozdrawiam

hej
karolinkare dobrze ze sie odezwalas,faktycznie jakos doawno cie nie bylo.pisz na biezaco,jak to tak sie opuszczac:)
2ania to faktycznie dziwne klimaty w tym szpitalu,a podali ci w koncu te sterydy?male naprawde nie wazyły wtedy malo z tego co porownuje jak pisza inne dziewczyny.nie wiem o co chodzlo temu lekarzowi.roznica tez nie jest taka duza,zawsze sie roznia troche waga,aby nie byla jakas spora ta roznica mas.dobrze ze juz jestes w domku,psychicznie napewno odpoczniesz i zajmiesz sie wyprawkami dla dziewczynek:)))

Justella tak podali mi od razu w piatek pierwsza dawke i w sobote druga,bo to byly 2 zastrzyki,a mnie poinformowano ze ich ma byc 24:)No bo co lekarz moze wiedziec o pacjentce jak on jest w szpitalu co drugi dzien??Dla mnie to jest naprawde chore!!
Ojjj odpoczne sobie psychicznie,bo w tym szpitalu naprawde mialam takie dni ze niewiedzialam co mam juz ze soba zrobic:(
A co do wyprawki to łóżeczko mam mieć od brata i mam tylko po 2 pary spioszkow,pajacykow i ze 6 par bod.Ja chyba narazie nie bede nic kupowac,poczekam do rozwiazania.Narazie jestem wykonczona pobytem w tym szpitalu,a jak sobie pomysle ze w poniedzialek znowu mam tam jechac i moge zostac......to az cos mi sie robi:((

Justella tak podali mi od razu w piatek pierwsza dawke i w sobote druga,bo to byly 2 zastrzyki,a mnie poinformowano ze ich ma byc 24:)No bo co lekarz moze wiedziec o pacjentce jak on jest w szpitalu co drugi dzien??Dla mnie to jest naprawde chore!!
Ojjj odpoczne sobie psychicznie,bo w tym szpitalu naprawde mialam takie dni ze niewiedzialam co mam juz ze soba zrobic:(
A co do wyprawki to łóżeczko mam mieć od brata i mam tylko po 2 pary spioszkow,pajacykow i ze 6 par bod.Ja chyba narazie nie bede nic kupowac,poczekam do rozwiazania.Narazie jestem wykonczona pobytem w tym szpitalu,a jak sobie pomysle ze w poniedzialek znowu mam tam jechac i moge zostac......to az cos mi sie robi:((

aniu to ty tam trafilas bo tam pracuje twoj lekarz czy tak?mysle ze wiedza co robia,ale badz czujna:)moze nie bedzie tak zle i cie nie zostawia i bedziesz po prostu chodzic czesciej na kontrole.tam masz rodzic w tym szpitalu??i napewno nie martw sie niczym,jak mama zadowolona to dziewczynki tez bada happy:)jak tylko masz sile i ochote to napewno kompletuj sobie rzeczy dla maluszkow:)

reklama
Tolla urodziła:tak::tak::tak:
dziś przez cc przyszły na świat Paulinka 2920 52 cm oraz Natalia 3600 54cm. Siostra czuje się dobrze :-D widziałam już maleństwa są prześliczne nie ma piękniejszych dzieci hehhe :-D:-D:-D
dostała skurczy i od razu na sale wiec teraz wypoczywa pozdrawiam:tak:

Do góry