reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
hej
agnieszka 1212 nie ma za co:)
to w ktorym tyg i skad jestes?najlepiej wklej sobie suwaczek na dole to bedziesz miala na bezoco odliczone do przyjscia na swiat maluszkow:)nogi cie bola,to puchna ci?widze ze masz dylemat z tymi wizkami,to tak jak ja hehe niby wiem ale jeszcze ostateczna decyzja nie zapadla.

dziewczyny dziekuje wam za rade z tym magnezem,we wtorek ide do lekarza to zapytam jaki mam kupic.pewnie kazdy byłby dobry,ale zapytam.

gastone trzymaj sie i nie dawaj.obys jak najdluzej wytrzymala, zycze ci tego:)))maluszki i tak juz sa w bezpiecznym terminie.

milej nocki,papa

To sa moje typy wozkow, te ktore mi sie podobaja ale niektore fajne ale waga do tego dzieciaczki... weic sama nie wiem. wiadomo ze nie ma wozka bez wad :) ja tez nie wqiem czy jets sens kupowac z gondolkami ktore sa malo uzywa i tez czy i ile wyjde z dzieciaczkami na dworek bo nie wiem jak to bedzie wszystko wygladac jak urodze no i tez od pogody duzo zalezy ale chyba trzeba z dziecmi wychodzic bo co bede je w domku przechowywac musza sie chartowac co nie! tez myslalam ze od kolezanku pozycze pojedynczy wozek z jedna gondola na spacery a potem kupie spacerowy ale chyba po przemysleniu nie zmieszcza sie dwoje w jednej gondolce.. a jak bym miala spacerowy to lezjszy by byl niz te co sa gleboko-spacerowe.Tez mam dylemat z lozeczkami bo na poczatku myslalam ze moze kupimy jedno wieksze takie speckalne dla blizniakow ale jak jedno bedzie spac a drugie bawic sie jak podrosna czy rozne tam opcje to moze beda sie zaczepiac i przszkadzac na wzajem. Wiec narazie stanelo na tym ze kupimy dwa oddzielne lozeczka te 12/60 i do nich posciel o wymiarach 135/100 a podusia 60/40, ta wieksza na dluzej bedzie, jesli chodzi o wypelnienie tez rozne sa opinie.To moja pierwsza ciaza wiec mam metlik i nie wie sie co i jak by kupic najpotrzebniejsze rzeczy i dobre by posluzyly a nie kupic i tyle, dlatego sie rozpisalam hehe dobrej nocki:)

justellko:) jestem z lowicza a ty? ja tez biore magnez ale nogi,nadal bola puchnac moze nie ale dretwieja i mam skurcze a ostatnio bola biodra jak spie kolezanka mi powiedziala ze to od tego z emeidnica sie tam rozszerza ustawia po swojemu hehe, biore tez proszki bym nie miala zaw czesnie skurczow brzucha ale po tym serce walilo jak oszalale ale tearz juz ok. No jak widzisz i ajk wyzej napisam mam metlik z tymi wozkami moj maz tez zgupial i stwierdzilismy ze nei jest to takie proste jak by sie wydawalo.Mam siostre bedzie teraz w lipcu rodzic dziewczynka bedzie i tez ma problem jaki wozek kupic a ja do niej mowie a ja co mam powiedziec do tego w sklepach nic nie ma ale ogolnei jest tych wozkow ale by wybrac jeden normalny jakis to ciezko a w sklepach tez nic nie doradza na ten temat nawet pojedynczego a co dopiero dla blizniakow.dobra spadam spac he.Dobranoc.

Dziewczyny pomocy chyba od tej luteiny mam okropne mdłości jak na początku ciąży, znowu przytulam sie do kibla, masakra można coś na to poradzić ? przyzwyczaję się? czy przejdzie?

Hej dziewczynki!!!!!
Ja dzisiaj ostatni dzień w domku w trójpaku.:-) Jutro mąż zawozi mnie rano do szpitala,a w czwartek cesarka i zobacze swoje maleństwa:tak:
Trzymajcie za mnie kciuki i za moje maleństwa.Jakby co to siostra napisze,jak juz bedzie po wszystkim.
Tak więc do usłyszenia jak wrócimy do domciu i troszke dojdziemy do siebie.

Mam stracha,ale też nie moge sie doczekać:szok:

Ttolaa trzymam kciuki! ale fajnie ze bedziesz miala juz swoje skarby. ach ja juz tez bym chciala byc w takim tygodniu ciazy. Bedzie wszystko dobrze zobaczysz i bedziesz je miala juz przy sobie.

Olis23 to mozliwe ze po luteinie takie sensacje, mnie jakies doly zlapaly po luteinie. Ale moze cos zjadlas i dlatego Cie mdli?

Agneszka1212 chyba kazda z nas ma problem co i jak kupowac, zwlaszcza jak jest to pierwsza ciaza. Ja non stop podpytuje kolezanki ktore maja dzieci co jest potrzebne a co nie. Nistety nikt nie ma blizniat :)

ja dzis bylam na badaniu krwi bo mam rh- a moj ma rh+ mam nadzieje ze nie bedzie jakiegos konfliktu. I tylko dzisial mial czas zeby mnie zawiezc. A poetm jedziemy do kolezanki po lozeczko i komode :)

hej nie martw sie bedzie ok a skad jestes ze tak zapytam i w ktorym tygodniu jestes i czy to jedno jajowe czy dwu jakowe bliznieta? unas beda jednojajowe.Ja mam jeszcze czas oby, termin mam na 3 listopada ale lekarz powiedzial ze w pazdzierniku napewno juz beda malenstwa z nami. Najwazniejsze mowi zebym donosila do 37 tygodnia bo to jest w tedy ok, ale wirze ze bedzie ok.Teraz ide po 11 lipca na wizyte zobaczymy co powie ciekawego i co porabiaja malenstwa:) no i chyba wybierzemy sie na to 3D to i dowiemy sie plec he.Trzymam kciuki za ciebie, powodzenia:):)

hej dziewczyny:)
dzisiaj pogoda na szczescie ciut mniej upalna, z drugiej strony szkoda ze nia ma tego słoneczka:)
ttola ty szczesciaro juz bedziesz miala maluchy ze soba,ehh zazrdroszcze ci ciut ciut:)zycze Tobie i maluszkom duzo zdrowka i zeby wszystko było dobrze-napewno bedzie.odezwij sie pozniej co i jak:)
jedynka nie martw sie w takim przypadku chyba podaja cos po prorodzie jesli to twoja pierwsza ciaza i bedzie ok.konflikt wystepuje chyba przy drugiej ewentualnie,wlasnie jesli nie podano tego po porodzie przy pierwszej.
agnieszka1212 ja mieszkam w Warszawie -tam pod moja nazwa,nickiem jest miasto wpisane:)tez mozesz takie informacje w profilu sobie uzupelnic.plec widac nie tylko na 3D.widac juz napewno jak dzieciaki pokaza oczywiscie w twoim tyg tez na zwykłym usg.ja nie chodze specjalnei na usg 3,4D.jak chodze na zwykle usg co 2 tyg to lekarz przełącza na chwile na 4D i robi im sliczne forki:)ostatnio jeden maluszek mial czkawke,a zdrugi ziewał:)))
Pozdrowienia

reklama
Justella-jak jestem na usg-na wizycie to ja tam nie moge nic dojrzec jesli chodzi o plec, do tego one sie wierca :) a jak pytam lekarza to mowi ze sie dowiemy jak sie urodza to najlepszy dowod hehe.Teraz jak pojde to moze cos sie dopatrze zobaczymy.Juz sie dopatrzylam ze Warszawa:) ja raczej bede rodzic w Łodzi w matce polce poniewaz unas nie ma tak dobrego szpitala i wyposazonego pod bliznieta jak by cos, ale bedzie ok powtarzam sobie tak by nie myslec zle jak czytam rozne artykuly..

Do góry